hesabın var mı? giriş yap

  • önce o elini bi indirme nezaketinde bulunur musun?

    edit; bööggghhh arkadaş gelmiş buraya bile bizim zamanımızda böyle değildi'yi döşemiş zamanında kilitli kalasıca. aptallık yapsalar bizim nesil efendiydi, efendilik yapsalar bizim nesil taso oynardı. hay neslinizi ya. ne nesil yarıştırma merakıymış be.

  • bugün akşam eve gidiyorum dolmuşta son yolcu bi bayan ve ben kaldık bende inmedim ,şöför ben ve kız dolmuş istikametinde dolanıp duruyoruz . şöförde durmadan dikizden tip tip bakıp duruyo dedim kesin kıza bi bok yapacak bu godoş. en son bana "yeğenim sen nerde inecektin" dedi. bende dayı sen hayırdır bi tek ben inmeyecem bayanda var ona neden sormuyorsun? dedim. adam bayan zaten benimle dedi kadına baktım gülüyo lann meğer karı yolluymuş benim inmemi bekliyolarmış, bende gavat gibi karıyı bekliyorum frown ifade simgesi dayı beni sağda indirrdi, eve fazladan 5km yürüdüm .:(((

  • sanki koskoca osmangazi köprüsü değil, zamdan önce sigara istifleyen bakkal. o beş dakikalık sürede kaç liralık kâr etmiş olabilirsin - ki aradaki zararını zaten devlet bizden alıp sana veriyor.

    küçücük hesapların adamları kocaman yerlere gelmiş memlekette.

  • bir tarafta beylikduzu'nu traktorle yararak dere yapmayi vaat eden ak partisi, diger tarafta guneydogu anadolu bolgesine 3 milyon nufuslu bir endustri sehri kurmayi vaat eden chp.

    evlatlarinin gelecegeni kurtarmak bu milletin elinde, ya kendilerini de bizi de yakacaklar ya da birlikte bu bok cukurundan cikacagiz. hayirlisi olsun.

  • bir ortadoğu uzmanına göre, başına gelen en basit musibet de bile "ben/biz nerede hata yaptım/yaptık" diyerek ders almak yerine "bunu bana/bize kim yaptı" paranoyası ile komplo teorileri üretmesidir. bu nedenle "bir musibet bin nasihatten iyidir" atasözü de, olan bitenden ders almamakta ısrarlı, bildiğini okuyan ortadoğu insanı için geçerli değildir.

  • motor nöron hastalığı olarak bilinir.
    als hastaları kırılgan, empatisi yüksek ve mesleki konularda obsesif kişilerdir. büyük bir çoğunluğu çalışma hayatlarını sürdüremez. % 60'ı evde solunum desteği alır. son 3 ayda % 10 kilo kaybı varsa devlet enteral beslenme belgesi çıkarır.
    % 57 çatal-bıçak kullanamıyor.
    % 60 ev işi yapamıyor.
    % 66 kişisel bakımlarını gerçekleştiremiyor.
    % 52 yatakta dönemiyor.

    sinir, öfke, umutsuzluk, değersizlik, gelecek kaygısı, sosyal çevrede yer alamama, duygusal destek beklentisi, idrara çıkma, dışkılama, konuşamama genel problemlerdir.
    hastalığın kesin tedavisine yönelik çalışmalar devam etmekle birlikte çok az sayıda insan kendini ifade edebilecek durumdadır. maddi imkanlar çerçevesinde çalışmalarını devam ettirenler, bundan çok daha önemlisi hayatını devam ettirenler vardır.

  • 1923'de bir öğretmen maaşı 24 cumhuriyet altını ederken,
    2017'de bir öğretmen maaşı 3 cumhuriyet altını ediyor.

    başka bir şey söyleme gereği duymuyorum.

    2021 editi: şu sıralar öğretmen maaşı 1 buçuk cumhuriyet altını ediyor. hedef 2023. 1 çeyrek altına kadar yolu var.