hesabın var mı? giriş yap

  • modern araçlarda yapılması verimlilik (daha düşük yakıt tüketimi) sağlamayan, modern olmayan araçlarda da yakıt tüketimini azaltmak amacıyla da olsa yapılmaması gereken eylem.

    modern araçlarda; araç, yokuş aşağı gittiğinizi, yani gaza basmadığınız halde aracınızın hızlandığını anladığı anda motora yakıt vermeyi keser. eğer ki aracınızda yol bilgisayarı varsa oradan anlık tüketime bakın. düz yolda ya da yokuş aşağı (ve hatta yokuş yukarı) giderken, hızlandıktan sonra ayağınızı gazdan çekin ve anlık tüketim ekranına bakın: 0lt/100km ibaresini görün ve mutlu olun.

    bir de aynı koşullarda aracı boş vitese alıp (araba otomatikse aklınızdan bile geçirmeyin, araç hareket halindeyken vitesi boşa almayın) yakıt tüketimine bakın. aracına göre 0.8lt ila 1.5lt arası bir tüketim görmeniz olası. dolayısıyla, modern araçlarda vitesi boşa almak yakıt tasarrufu sağlamaz; ayrıca tekerleklerle motor arasındaki bağın kopmasına da sebep olarak aracın gereksiz yere fazla hızlanmasına neden olur ve güvenli bir uygulama olarak görülmez.

    aracınızda bu yakıt kesme sistemi yoksa viteste giderken yaktığınız yakıt hız/devir oranınıza göre değişir ve büyük ihtimalle boş vitese nazaran daha yüksek olur. ancak ben yine de vitesi boşa almanızı tavsiye etmem. seyir halindeyken her zaman tekerlekle motor arasında bağlantının olması taraftarıyım. ne zaman ne olacağı belli olmaz, araç vitesteyken verdiğiniz ani bir gaz ile bir kazadan kurtulabilirsiniz; o an aracı vitese takmaya vaktiniz bile olmayabilir.

    son olarak motor freni yapmayı öğrenirseniz biraz balata masrafından kurtarırsınız. balata ucuzdur, taksici değilseniz (ya da şehir içinde sürekli dur kalk yapmıyorsanız) bitirmek bayağı uzun sürüyor ama bazen frene hiç basmadan vites küçülte küçülte yavaşlıyorum çok da keyifli oluyor. tavsiye ederim.

    viteste kalın, varsın aracınız az daha fazla yaksın. siz güvenli kalın :)

  • türk silahlı kuvvetleri'ne özgün tasarımlı ve yüzde yüz yerli gemiyi, en ucuz fiyattan üretmeyi taahhüt eden holding.

    ancak birilerine rüşvet vermediği için ihaleyi kaybetmesi sağlanmıştır.

    söz konusu ihaleyi, ispanyol ortağıyla juan carlos sınıfı bir gemiyi en yüksek fiyattan üretmeyi taahhüt eden yandaş firma kazanmıştır.

  • ya işte bu durum bana bir garip geliyor.
    mesela 20 yaşındaki adamın ağlamasına daha çok sevinirim.
    neden mi? en azından araştırıp öğrenip sevmiş ve bunun duygusuyla ağlamış olacak.
    halbuki bu çocuğun ağlaması tamamen doğmatik bir sanrı gibi yani kabullenmişlikler üzerine kurulu bir figürü seviyor. neden sevdiği konusunda bir fikri bile yok. fikri varsa bile kendi fikri değil.
    amacım atatürk'ü değersiz kılmak değil aksine kabullenmişlikler ile değil de gerçekten bir sevgi oluşmasını istiyorum.

  • yakın zamanda babayı alacak kız. ben de bir ara atraksiyon olsun diye bu işlere girdim de olmuyor, elalemin kezban dediği kızlar ilişki konusuda winner. ortalamadan sapmamak en iyisi.

    edit: muhtemelen alacağı en iyi cevap ''hayatımda senin gibi bir kız tanımadım ama olmaz yani ehehehe.'' falan olur. daha da kötüsü ''bir bok yedik bu hatunu başımıza sardık nasıl kurtulacağız acaba?'' diye düşünmesidir. ikisi de başıma geldi. hala samimiyet diye siksik yapıyorsunuz lan. her gün ağlıyordum, söyleyeyim de kurtulayım demiştim. neyse diğer erkekleri bilmiyorum ama türk erkeğinin çok büyük bir kısmı haymana davarı olduğu için kendisi kaybedecektir. baştan söyleyeyim.

    aşırı mutlu halimden edit 2: ne kadar saçma şeylere, olmadık insanlara üzülmüşüm alsjhdjskdjska ama siz yine de ilk adımı karşıdan beklemeye devam edin kızlar. böyle saçma sapan şeyleri bir tek ben yaşıyorum zannederdim ama her hafta istisnasız oylanan ve sözlük kızlarından mesaj aldığım yegane entrym. türk kadını cidden dertli bu konuda.

  • ders: ilköğretim fen bilgisi

    soru: kurbağaların dolaşım sistemi nasıldır?
    cevap: zıplaya zıplaya dolaşırlar.

    (bu cevap birebir gerçektir ve fen bilgisi öğretmeni olan babamın yaptığı bir yazılıda verilmiştir. babam gösterdiydi de altıma sıçtıydım gülmekten.)