hesabın var mı? giriş yap

  • kız arkadaşım beni öptükten sonra yanağımı siliyorum mesela, boşuna silme çıkmayan ruj kullanıyorum diyor.

    ben de 'boşuna kendini hırpalama, çıkmayan ruj bu hayatta çıkmaz yanağından o kaldı artık ömür boyu' diye anlıyorum. içimden ne kadar bencil ve ukala diye kızıyorum.

    meğer dudağından çıkıp da yanağıma geçmiyormuş. yeni öğrendim.

  • "umarim bir tanidikla karsilasmam" dediginiz anda birden fazla tanidikla karsilasacaginiz garantidir

  • ıki sebepledir. birincisi yer. camasir makinesi zaten cok yer kaplarken bir de kurutma 90m2 evlere sigmaz.

    ıkincisi, kurutma makinesi kumasi cok yipratir. kullanmayanların bilmediği bir gerçek var. sürekli kurutmayla kurutulan kıyafetler pamuklanmaya baslar. ya da kolayca deforme olur. mesela havlular bir süre sonra yırtılır. hele jeanler... incecik olur.

    bu arada öyle şak diye kurutmuyor. nereden baksan, 1,5 saat dönüyor yine o makine. kendi tecrübeme göre çamaşır odasına 1 ufo koymak aynı sürede aynı performansı sağlıyor. üstelik çamaşırlar da yıpranmıyor. üstelik odayı da ısıtıyor.

  • az önce başbakan ünye'de sordu.

    keşke baştan söyleseydi bütün bu soruşturmalar falan hiç olmaz, yargımız hiç böyle antin kuntin işlerle uğraşmazdı. acayip ikna edici bir soru.

    ben apışıp kaldım şahsen.

  • videoda kadınlar tuvaleti erkeklerinkine oranla çok daha temiz (tuvalet taşının beyaz olduğu görülüyor en azından). sebebi ise her tuvaletin kilitli olması ve bu kilitlerin tuvalet başına 8-10 kişiye dağıtılması. başında da bir tane bekçi var. bence çözüm işe yaramış.

    tuvalet gerçekten çok ciddi bir sorun. sadece hindistan gibi (özellikle videodaki gibi) çok fakir bölgelerde değil; everest gibi maliyetli, dolayısıyla gelir seviyesi yüksek kişilerin gittiği yerlerde de sorun olabiliyor.

    kim dediyse doğru demiş. (bkz: nerede çokluk orada bokluk)

    edit: @bilgehankalkan'a teşekkürler. sayı 80-90 kişiymiş, yine de çok daha temiz.

  • benim. sanırım 7-8 yıldır aktif olarak kredi kartı kullanıyorum, borcumun tamamını ödemediğim bir ay bile olmadı. umarım böyle de devam eder. sloganımız şu, olmayan paranı harcama. bu kadar basit.

  • şahsımı namüsait kederlere sürükleyen rezalettir.

    nakliyye-i yurtiçi denen şirket-i bihayriyye evime gelib zili çalmadan kapıya "zatı-ı alinizi ziyaret ettik ama namevcuttunuz" belgesi yapıştırmışlar. hemen umumi merkezlerine telgraf çektim, 3 aydır bekliyorum hala cevab vermediler. ziyadesi ile mağdur olmuş durumdayım. bir daha asla nakliye için kendilerini tercih etmeyeceğim.

  • eger 0,74 gibi bir faiz orani yakalarsaniz, kredi ile ev almak diyorum. 1500 tl lik bir evde kiraci oldugunuzu ve kiraniza yilda ortalama yuzde 12 zam geldigini farz edelim. 15 yilin sonunda 671.000 tl odeme yapmis oluyorsunuz.

    yuzde 10 pesinatla 365.000 tl lik ev icin 15 yilda, pesinat dahil odeyeceginiz miktar 635.000 tl. yani 36.000 tl kar ediyorsunuz birde mulk sahibi oluyorsunuz.

  • stumbleupon'da gezinirken fotoğraflarını görüp kaldığım yeraltı galerisi. bana öyle geliyor ki stockholm'daki görsel sanatlar öğrencilerine gelin, aklınızdakileri uygulayın-takılın demişler, ya da onun gibi bir şey.
    kirli, havasız olabilir, ancak renkliliği insanı mutlu etmek için yeterli. günlük yaşamımızda her gün kullandığımız toplu taşıma araçları ve mekanları buradakiler gibi estetik olsaydı belki daha farklı olurdu.. kim bilir?