hesabın var mı? giriş yap

  • başlığın tam hali enflasyonu 15 temmuz darbe girişiminin devamı olarak görüyoruz'dur. neyse, konumuza dönelim.

    cumhurbaşkanı erdoğan'ın bugünkü açıklamasından bir kesittir

    yahu arkadaş sebep faiz değil miydi?
    sebep dış güçler değil miydi?
    sebep geçmişten gelen yanlış politikalar değil miydi?
    sebep gezi eylemleri değil miydi?
    şimdi enflasyonun sebebi 15 temmuz mu oldu?

    artık mantıklı açıklamalara bile gerek duymuyorlar. yiyen yiyor nasıl olsa..

  • sırf cumhuriyet halk partisi getiriyor diye sadece manisa'nın değil türkiye'nin önemli bir sorununun çözülmesi adına verilmiş bir araştırma önergesini reddeden akp'lilerin bir dakika bile milletvekilleri kalmamaları gerekiyor. az biraz şerefleri, haysiyetleri ve vicdanları varsa.

    oraya chp ile kavga etmeye değil, iş yapmaya gittiklerinin farkında olmayacaklar ki pişkinliğin, yüzsüzlüğün bini bir para olmuş.

    ama adamlar öyle otomatikleşmişler ki muhalefet aleyhinde el kaldırıp indirmeye, muhalefetin verdiği her araştırma önergesi akp'lilerce reddediliyor. beyefendilerin keyifleri olacak ki kabul edecekler. türkiye'nin sorunlarının çözülmesi akp'li milletvekillerinin sikinin keyfine ve siyasi çıkarına kalmış. bu bugün bir kez daha açıkça görülmüştür.

    https://i.imgur.com/gf4oxik.jpg

  • her sınıfta, atatürk'ün fotoğrafının yanına asılması gereken, simge görsel dir.

    sağlık sıhhat yerindeyken " kızları okutmayın, buluğ çağında evlendirin yoksa çok ayıp olur günah olur " diyen yobaz tipler, can boğaza gelince o okumuş kızların elinde şifa arıyorlar.

    yok mu depremi engelleyen, roketleri düşüren şeyhlerinin öğrettiği bir dua? oku, üfle, zımba gibi ol. niye namahrem eli değdiriyorsun vücuduna.

    edit: iftira attığımı söylemişler buyurun kendi ağzından dinleyin: video

    nasıl da saydırıyor hem okuyan, hem çalışan kadınlara.

  • aslinda kendi perspektifinden, aldigin ilk verilerden taslaklari olusturup, tamamen hayal gucunle bos kalan yerleri tamamlayip renklendirmek birini ilk tanidigin hal.. kendinden bir parca ayni zamanda.. orana vurursak cogunlugu senden, azi tanidigini sandigin kisiden. orta fazda kisinin gercegini gorup, tanidikca bocalamalar, hayal kirikliklari.. olmasi da bu surecin bir parcasi. olusturdugun grafikle kiyasladigin sey arasindaki fark aslinda sen.. daha sonra eskiye dondurme cabalari ama aslinda sana evrilmesini istemek.. yaralanma sureci burada basliyor.. en sonunda kendi gercekliginle aslinin hic eslesmedigini farketmek ve yolun sonu. ozledigin ondan cikan sen.. ilk heyecanin ve hayallerin..

  • şu ülkedeki milyonlarca insana başka ülkelerin takımlarını desteklemesini reva gören ruhsuzlar topluluğu.

  • jared diamond'a göre; kıtanın kısa mesafede çok farklı iklimler barındırması sonucu göç sonrası uyumun güç olması, evcillestirilebilecek hayvan çeşitlerinin ''gelişmiş'' veya ''kalkınmış'' coğrafyalara nispeten az bulunması veya bulunmaması gibi çeşitli coğrafik etkenler.

    daron acemoğlu'na göre; kapsayıcı kurumların yerleşmemiş olması. (ki bunu neden degil sonuc olarak da görebilmek mümkün kanaatimce)

    immanuel wallerstein'ın dünya sistemi teorisi'ne göre; emperyalist dünya sistemi içerisinde merkez olarak konum alamamış olması, çevre olması

    dna'nın kaşiflerinden james watson'a göre; afrikalıların daha düşük zekaya sahip olması

    montesquieu'ya göre iklim. tabi montesquieu sadece bunu söylemiyor ki yasadıgı dönemde ''afrika'nın kalkınmaması'' gibi bir sorunsalın bu haliyle tartısılıyor olması haliyle ihtimal dahilinde değil fakat 'sıcak iklimin kişiyi tembelliğe ve köleliği yeğlemeye iteceği' gibi bir sözü vardı. bunu doğru kabul edersek günümüzdeki probleme de uyarlayabiliriz.

    ilk fırsatta aklıma gelen fikirlerden hatrımda kaldığı kadarıyla birkaçını sıraladım. bu sorunu açıklamakta hangisi daha hakikate yakındır, yalnızca biri değil birkacının sonucu mudur veya cevap bunların hiçbirisinde gizli değil midir allahualem. selametle efenim.