hesabın var mı? giriş yap

  • son şınavda genelde takilip her seferinde bastan aliyorum tum döngüyü.
    ise gidemiyorum, cocuklar aç, barfiks kemiriyorlar

  • murat ülker, aralarında şok marketlerinin de olduğu zincir marketlere yönelik "fahiş fiyat" suçlamalarına cevap verdi. marketlerin buradaki en zavallı kesim olduğunu belirten ülker, "milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok" dedi.pladis yönetim kurulu başkanı murat ülker, aralarında şok marketlerinin de olduğu zincir marketlere yönelik "fahiş fiyat" suçlamalarına yanıt verdi. ülker, gazetecilerle sohbet toplantısında "fahiş fiyatlar" hakkında açıklamada bulunarak, zincir marketlerin fahiş artışların sebebi olarak gösterilmesinin milletin aklıyla alay etmek olacağını savundu.
    "biz yüzde 1 kazanıyoruz, bunu indirsek ne olur?"
    türkiye'nin büyük bir planlama sorunu olduğunu söyleyen murat ülker şunları kaydetti:

    "bir sene dağ-taş soğan dolu ertesi sene piyasada soğan yok. marketlere yükleniyorlar. marketçi alıp satıyor. parasını üreticiye ödüyor. yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok. herkes akıllı herkes bakkala gittiği zaman kim kaç para biliyor. ve herhangi bir fahiş fiyat varsa asla satılmıyor öyle bir şey yok. millet aptal mı? biz yüzde 1 kazanıyoruz, bunu indirsek ne olur?

    "sadece domateste 35 milyon lira zarar ettik"
    daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı. o dönem domates fiyatları indirildi. sadece domatesten 35 milyon tl zarar ettik. türkiye'de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. yani aradaki fark aslında biz üreticilerin ne kadar fedakarlık yaptığının kanıtı.

    "market buradaki en zavallı kesim"
    artık herkes tl'nin değerlenmesi için çalışması gerekiyor. neden başkasının parasının değer kaybetmesini bekliyoruz. ya bu memleketin planlamacısı yok mu? market buradaki en zavallı kesim. alıyor, satıyor. desen ki, 'aldığın fiyata satma' o zaman hakikaten alaeddin'in cini lazım. 'aldığın fiyata satmayacaksın.' nasıl olacak bu iş?

    "patates bir sene sonra yığıldı kaldı"
    mesela ne oldu patateste. patates hiç satılmadı niye? patatesin çoğu bu hamburgercilerde, büfecilerde satılırdı. bu satılmayınca dağ taş patates oldu. şimdi tekrar açılıverince de, patatesler bozuldu tabi, patates yok oldu şimdi de. e tabi var yok yaparsan bunun fiyatı da aşağı yukarı oluyor."

    kaynak

  • ben de bunu anlamıyorum.

    teşvik primi şu anda suçtur. eğer delilin varsa sunarsın mahkemeye. kim verdiyse cezasını çeker.

    bir de bunlara göre gs teşvik vermiş. sanırım galatasaray ezeli rakibi fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için vermiş. :)

  • bunu ilk defa öğrendiğimde ufak çaplı değil bayağı büyük bir şok yaşadım. hatta köpek balığı eti olduğuna da inanmadım. resmen balina gibi bir hayvan. kesilen parçaları su torbası gibi akışkanımsı bir halde. muhtemelen soğuk sularda yaşamasından dolayı içeriğinin çoğu yağdır o dış kısmın ama görüntüsü öyleydi.

    daha önce de yazılmış ama tekrarlayalım. bu hayvanların vücutları, daha doğrusu etleri üre bulundurduğu için öyle pişirip yiyelim olayı mümkün değilmiş. peki şimdiki gibi her şeyin fabrika çıkışlı olmadığı ve avın etinin, kemiğinin, dişlerinin, derisinin, sinir liflerinin, yağının yani kısaca her yerinin değerlendirildiği bir zamanda bu koca av ziyan mı olacak? hayır. benim tahminime göre büyük bir kıtlık zamanında kıyıya vurup çürümüş bir hayvanı yiyip ölmeyince bunun yenildiğini keşfetmişler. çünkü normal zamanlarda içerdiği üreden dolayı yiyen ölüyormuş. işte izlandalı arkadaşlar da bunu böyle birkaç ay çürümeye bırakıp üzeri iğrenç ve küflü bir görüntüye kavuşunca bir içecek eşliğinde tüketiyorlarmış.

    bundan önceki şokumu da avladığı geyiğin -işkembe benzeri- midesini nehirde çitiledikten sonra bir parça koparan, ağzına atıp sakız çiğner gibi şıkır şıkır ve "mmm nefis, bayılıyorum buna" diyerek yiyen adamı gördüğümde yaşamıştım. ya biz fazla kibarlaşıp doğal yaşamdan geri dönüşü olmayacak derecede kopmuşuz veya bu insanlar insanlıktan çıkmışlar.

  • atakan, nasıl unutuldun ama?
    derbi adamı böyle yapar evlat. türkiye gerçeklerine alış. yallah d&r'a...

  • ünlü değilim, oyuncu şarkıcı vs değilim ve ben bile sosyal medyada görüşlerimi belirtirken çekiniyorum başıma bir şey gelir diye. bir şey olursa devlet memuru olan aile bireylerim etkilenir diye. üstü kapalı belirtiyorum, direkt isim vermiyorum vs. böyle bir ülkede böyle bir atmosferde bu ve bu gibi adamlar değerlidir arkadaşım. geçtim değerli olmayı birer 'değer'dir. bak bu adam daha genç, karısı var iki küçük çocuğu var. tiyatrocu belki ama para tv'den kazanılıyor geleceğini düşünmesi gereken bir ailesi var. ama ailesinin maddi geleceğinden çok onurunu düşünüyor, içine sindiremiyor olanları ve 'sinmiyor'. işsiz kalacağını bin tane tehdit alacağını bilerek susmuyor. ben iki gerizekalı yorumda delirirken senin benim gibi eşe dosta birkaç yüz insandan oluşan sosyal medya çevremize karşı değil milyonlar karşısında muhalif. sultanın sofrasında bir yavşak olup milyonluk reklam, dizi anlaşmaları yapabilirdi ama kendi doğrusu yolunda yaşıyor. bu güzel adamların değerini bilin.

    edit: twitter'da levent üzümcü bu enrty'i kendisine gönderen bi vatandaşı rt'leyince favlar almış başını gitmiş. ne görüşler belirttik bu mecrada kimse bakmadı bile, peeh.

  • tespit gibi tespit ama sadece sozlukculer icin gecerli sanirim. siradan vatandaslarda boyle bir sey olmuyor. gozlemliyorum her seferinde onumdeki musterilerin odeme yaptiklari kasayi gorup siraya giriyorum. sira bana gelince "buyrun boyle alayim" diyorlar. ulan bir ben miyim koca sehirde sozlukcu.

    bir keresinde de yanastim kasaya ve ilk defa dogru kasayi tutturmanin sevinciyle bosalttim sepeti. "odemeniz kartla miydi?" sorusundan sonra sepeti tekrar toplayip diger kasaya gectik. vay amk!

  • sanırım c'yi sevdiğim için hoşuma giden programlama dili. şu anda iş yerinde bana verilen task'leri otomatize etmek dışında ciddi şekilde kullanma fırsatı bulamasam da bir gün tamamen go yazabileceğim bir iş bulmak için can atıyorum. go ile yazılmış ufak tefek projelerim var, hiçbiri büyük ve önemli değil, ancak bu linkedin'den iş teklifleri gelmesini engellemiyor. hepsini reddediyorum tabii, benden daha tecrübeli insanlara ihtiyaçları var ve şu anki işimi seviyorum. demek istediğim go görece yeni bir programlama dili olsa da insanın önüne önemli fırsatlar çıkarabiliyor.

    şu ana kadar kullanıp beğendiğim kaynaklar

    1- kitap tercih ederseniz, the go programming language kitabı oldukça iyi.

    2- tests with go'yu tavsiye ederim. alttaki formats yazısının yanından erişebilirsiniz kitaba.

    3- video eğitimi için inanç gümüş'ün udemy'deki eğitimi herhangi bir programlama dili özelinde yapılmış en kaliteli kurs kesinlikle. oldukça ayrıntılı bir kurs.

    4- gophercises, sanırım pek anlatmaya gerek ne olduğunu. ücretsiz bir kaynak sadece mailinizi alıyor, birkaç ayda bir falan kurslarım indirime gitti diye mail atmak dışında bir şey yapmıyor mail adresinizle. aynı adamın algoritmalar ile ilgili yine ücretsiz kursu var ancak içeriği henüz dolu değil. aynı şekilde ben de go'da veri yapıları ve algoritmalar ilgili ufak bir şey yaratmayı düşünmüştüm, ama şu var ki go'da generic'ler halen yok. geldikten sonra çok şey değişecek, ancak o zaman mantıklı olur.

    5- exercism.io yeni bir şey öğreniyorsam default uğradığım ilk yer, sadece go özelinde değil.

    web'e geçtiğimde kaynak bulmak konusunda zorluklar yaşadım.
    1- alex edwards'ın let's go kitabını çok beğendim. go, api ve microservisler için çok uygun deniyor ancak bu kitapta server side rendering yapıyoruz. ancak bu durum kitaptan pek çok öğrenmemizi engellemiyor. yazın kendisi api yazmak ile ilgili bir kitap daha çıkaracak onu dört gözle bekliyorum.

    2- elimde gophercises'ı yapan jon calhoun'un go ile web programlama kitabı da var ama henüz okuyamadım. 700 sayfa civarında, birkaç ay içinde okuyacağım umarım.

    3- mikroservislerle ilgili bildiğim iki kaynak var sadece şu an. ikisini de bitirmedim henüz yorum yapamam ama yine de koyayım. devam eden bir youtube serisi ve bir udemy kursu.