hesabın var mı? giriş yap

  • ben yas olarak bu hastalik karsisinda bagisiklik sistemimin yeterli olacagini dusunuyorum ve kendim icin cekinmiyorum ancak bana bulasirsa bulastirabilecegim yaslilar,bagisiklik olarak zayif durumda olan insanlar,kanser tedavisi sonrasi korunmasiz bir halde olan hastalar ya da kronik rahatsizliklari olan insanlari dusundugum icin ciddiye aliyorum. siz de ciddiye alin amina koyduklarim.

  • arda turan, rıdvan dilmen, hidayet türkoğlu ve sedat peker'in fakir olduğunu anladığımız harika bir genelleme. teşekkürler fasulye.

  • "yaşadığım çok kötü günler, yaşadığım anlardaki yoğunluğunu yitirdi. yaşadığım iyi günleri de unutmuşum.
    sonuç: anlamsız bir ortalama. neden de galiba hep tek başına yaşamaya zorlanmam. toplumsal düzen gereği, mutluluğu tek başına aramam. bin türlü (ve hala süren) hesaplı kargaşadan tek başına çıkabileceğim konusunda şartlandırılmam.

    benim için ve benim durumumda olanlar için nerden bakılsa önemli olan sonuçtur. anlık mutluluklar (mutsuzluklar birikir) birikmiyor."

    (turgut uyar, 1976)

  • anlamlı bir alıntı :
    yağmuru sevdiğini söylüyorsun ama yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun, güneşi sevdiğini söylüyorsun ama güneş açınca gölgeye kaçıyorsun, rüzgarı sevdiğini söylüyorsun rüzgar çıkınca pencereni örtüyorsun. işte bundan korkuyorum çünkü beni de sevdiğini söylüyorsun*
    (w. shakespeare).

  • münhasır ekonomik bölge (meb) kavramı birleşmiş milletler deniz hukuku sözleşmesi’ne göre karasularının ölçülmeye başlandığı esas hattan itibaren 200 deniz milinin ötesine uzanmayan ve kıyı devlete deniz yatağı, üzerindeki sular ve bunların toprak altındaki alanlarında birtakım hak ve yetkiler tanıyan alan olarak tanımlanmaktadır.

    türkiye’nin doğu akdeniz’de suriye sınırının denize ulaştığı noktadan deveboynu burnuna kadar uzanan anadolu kıyıları önünde geniş bir kıta sahanlığı ve meb alanı bulunmaktadır.

    kıta sahanlığı kıyı devletinin deniz altındaki jeolojik doğal uzantısıdır.

    hukuki açıdan kıta sahanlığı jeolojik kıta sahanlığına ilaveten kıta yamacını ve kıta yüksekliğiyle beraber bütün kıta kenarını kapsamaktadır.

    1982 bmdhs’nin 76. maddesi jeolojik doğal uzantıya dayalı bu kavramı olduğu gibi muhafaza etmiş kıta sahanlığı ve meb kavramlarının birlikteliğini sağlamak için ilaveten mesafe ölçütüyle desteklemiştir.

    denize kıyısı olan devletler “ab initio* “ ve “ipso facto**” kıta sahanlığına sahiptir. kıyı devleti ilan etmeksizin kıta sahanlığına ilişkin hukuk kuralları yürürlüğe girdiği andan itibaren kıta sahanlığına sahiptir.

    bu çerçevede türkiye’nin de kıyısı bulunan denizlerde ve elbette doğu akdeniz’de kıta sahanlığı vardır. kıta sahanlığı kıyı devletine deniz yatağı ve altındaki toprak kitlesi içindeki mevcut zenginlikler üzerinde münhasır haklar verir.

    meb kıyı devletinin esas hatlarından itibaren 200 mil mesafeye kadar ilan ederek tesis edebileceği bir deniz yetki alanıdır. türkiye doğu akdeniz’de meb ilan etmemiştir. meb kıyı devletine 200 mil içinde kıta sahanlığının verdiği hakların hepsini vermektedir. buna ek olarak bu mesafe içinde su kitlesindeki hakları da kapsamaktadır.

    bu bakımdan kıta sahanlığı gibi meb de kıyı devletine egemen haklar tanımaktadır.

    (* ab initio- başlangıçtan itibaren (latince)
    ** ipso facto- tabiatıyla, haliyle, tanım gereği, kendiliğinden, gerçekten, sırf bu nedenle , )

  • bunu yapan kişiler genelde dosyanın kısayolunu yollayıp: "aa bende çalışıyordu" derler.

  • berna küfrederken doğukan'ın yüzünü kapatması herşeyin özeti. sokak ağızlı birisi tv yarışmasında alenen küfrederken, beyefendi birisi onun adına utanıyor. reyting uğruna da acun kıvırdıkça kıvırıyor. ayıp yahu ayıp. reziller, kepazeler.