hesabın var mı? giriş yap

  • ---- lütfen doktora mail atmayın ----

    rene pretre şu an noel tatilinde. kendisine 4 ocak tarihinde ulaşmamın mümkün olduğunu biliyorum.
    yardım talebimizin antipatik görünmesi en büyük endişemiz.

    ---- lütfen doktora mail atmayın ----

    sözlük. bana acilen gereken kişi. özellikle lozan veya civarında yaşayanlardan rica ediyorum.

    evvela tanım:
    çocuk kardiyolog cerrah. alanında başarılı bir doktor.

    ihtiyacımın sebebi ise:
    kızım kalp hastası (şu an 4 aylık) ve ameliyat olması gerekiyor. rene pretre şu an lozan'da aktif çalışmasını sürdürüyor. fakat 2 haftalık noel tatiline çıktığı için ulaşım sorunumuz var.
    çocuk kardiyolojik cerrahisi konusunda ciddi tecrübelere sahip. bizim bebeğimizin ameliyatı için tecrübesi ve bilgisi oldukça üst seviyelerde. (ekonomik veya fon şeklinde bir beklentimizin olmadığını özellikle belirtmek istiyorum).

    rahatsızlığımız çift çıkış sağ ventrikül. şimdi okuyan cerrah veya kardiyologlar muhtemelen "bu türkiye'de yapılabilir" diyecektir. maalesef damar mesafesi oldukça açık olduğundan tek ventrikül ameliyatı tavsiye ediliyor. bununda 14-15 yaşlarında başlayacak sorunların önüne geçemediğini sanırım işi bilen herkes biliyor. tek ventrikül ile gidersek 20-25 yaş aralığında kalp nakline kadar gidebilecek sorunlara gebe kalabiliriz.

    bu sebepten ötürü erişim sağlama konusunda zorlandığım, dil yetersizliğim sebebi ile sekreteri ile görüşemediğim ulaşmam gereken doktor.
    lozan'da yaşayan sözlükçülere duyurulur.

    http://www.cardio-vascular.chuv.ch/…ce-medecins.htm

    zorunlu edit:
    bazen sadece dua edersin. sırf derdini net biçimde senin için dile getirdiğinden (bkz: #47927377) (elbette son paragraf hariç).

    edit 3:
    arkadaşlar,
    ılgi ve desteğiniz için sonsuz teşekkürler.

    görünen o ki rene pretre'ye noel tatili sebebi ile ulaşmak mümkün değil. dini tatilini yaşamak en doğal hakkı.
    4 ocak tarihinde iş başı yapacağı kesin. sanırım o tarihe kadar beklemek dışında başka bir seçenek yok.

    edit 4:
    iletişime geçilen kişi. süreç başladı. herkese sonsuz teşekkürler.

  • anayasa profesörü burhan kuzu'nun tespiti.
    5 milyonluk köy gibi yerlermiş, herkes yönetirmiş.

    ben söyliyim; isveç'i türkiye'deki siyasi zihniyet yönetseydi tüm iskandinavya ve kuzey avrupa'dan tecrit edilir, mimli gözlerle bakılır, sabah ayazında erkenden kalkan darbe yapar, halkın hükümete güveni yerlerde sürünür, ayrımcılık ve sömürü normalleşir ve sosyal devlet makarnayla somutlaşırdı.

    şöyle bir kampanya var arkadaşlar: http://www.eksiduyuru.com/…/bilgisayar-laboratuvari

  • aslan burcu erkeği hakkında yazılanları okuma gereğini duymuşsan bacım yaklaş. başucu kitabın burda.

    aslan burcu erkeği zamanla sevmez, sonradan sevmez, sevdiğininin farkına varmaz sonradan. aslan burcu severek başlar işe. aslan burcları o egosunun, kibirinin, piçliğinin ya da siklemezliğinin altında bir aşk inancı taşır. çıtkırıldım, dokunsan ağlayacak bir duygusallık değil bahsettiğim. her konuda olduğu gibi kendi doğruları varsa, aşk konusunda da kendi doğruları vardır. aşka inançları vardır. bir gün karşısına çıkacağını düşünür.

    o kişinin karşısına dikildiğini gördüğü zaman aslan burcu erkeği, aşık olmanın hakkını verebilecek şekilde bocalayacaktır. karşısındakinde kusur bulmaya, geçmişini didik didik etmeye, en küçük hatasında yıkıp dökmeye başlayacaktır. aslan burcu için bazı şeyler zamanla olmaz. halledilmesi gerekenler halledilir, aşk öyle yaşanır.
    kişiye aşık olunmaz. aşık olunmuş kişi çıkar gelir, sonra aşk yaşanır.

    bu kısımları da sağ salim atlattıysanız, aslanın yıkıp dökmelerine, sayıp sövmelerine, hiddetlenmelerine göğüs gerdiyseniz bitti sanmayın. bitmedi.

    her şeyi yapın, laf sayın. sizi seviyorsa ağzını açmaz. trip atın, değer veriyorsa güler geçer. şımarın, nazlanın, trip atın, kapris yapın. hoşuna gider hatta bu. ama sakın aslanın hevesini kaçırmayın. aslan sizin karşınıza kendini yenip çıkmıştır zaten, onun kendi içinde yendiğini tekrar diriltmeyin. bir kez yaparsanız bunu, ölü bir bebeğiniz olacaktır. bitmesi kesin bir ilişkide can çekiştirecektir size. algılarınızı piç edecektir.

    aslan varsa, geçmişiniz yoktur. bu bencillik değildir. ego değildir. çünkü o da geçmişini silip çıkmıştır karşınıza. başkasını gözünüz görmeyecek. çünkü seviyorsa aslan, başkasını gerçekten gözü görmez. yalan konuşmaz, iş çevirmez, saklamaz, gizlemez. kaçanın kovalanacağını bilir, kovalayacağını bilseniz de kaçmaz. bilse ki gizemli adama aşık olacaksınız, gizemliyi oynamaz. inadına dürüst olur size. yaptığı budur ve sizden de bunu bekler.

    aslan kendinden bilmiştir insanları. güven problemi vardır. aslan ve diğerleri vardır çünkü. sizin karşınıza dikildiyse, güvenmek ister önce. bir kere şüphe duyarsa asla güvenemez. hep tetikte kalır. ama güvendiği zaman da bir insanın bir insan evladına güvenemeyeceği kadar güvenir. o kadar da güvenmenizi sağlar.

    velhasıl, etmeyin eylemeyin. aslanın hevesini kırmayın. hayal kırıklığı yaratmayın. biraz eğin başınızı, 1 alıyorsa sizden 10 verecektir. bekleyin. yaşayın, görün.

  • "al bu 11 ocak 2003 sayısal numaraları1 2 13 17 25 38. sonra abd ye bilet al mark zuckerberg denilen adamı bul ve para sorun değil dostum al köpeğin olsun yarım milyon dolar de"

  • inşa edilmesinde birden fazla sebep vardır:

    1- başta moğol ve türk olmak üzere bozkır kavimlerinin akınlarından korunmak.
    2- o dönemlerde de çok kalabalık nüfusa ve yerleşik bir düzene sahip olan çin'in, yönetim altına aldığı tebaasını dışarıya kaçırmak istememesi. yani çinli yöneticiler, o dönemde yönettikleri insanların kendi bulundukları coğrafi alan dışına çıkmalarını izin vermiyorlardı ve ekip-biçme işlemlerinin belli sınırlar içinde kalmasını istiyorlardı ki böylece tarım havzalarının oluşmasına olanak sağlayıp kendi içinde üretimi en yüksek seviyeye çıkartıyorlardı. yani kısacası çin, elindeki insan gücünü dışarıya kaçırmak istemiyordu ve bu nedenle kendine sınır belirledi.
    3- çin'in savaş politikası pasiftir. çinliler o dönemde biraz daha kendi içlerine dönüktü ve savaş gibi büyük toplumsal olayları diplomasi ile çözmek istiyorlardı. yazının ve diplomasinin milattan önceki dönemlerde çin'de çok geliştiğini anlatmaya lüzum yok sanırım. bu yüzden çin, tarih boyunca saldırıya değil savunmaya ağırlık vermiştir. bozkır kavimleri ise bunun tam aksi yönünde hareket etmiştir.

    tabi burada saydığım 1. madde, ana etkendir. 1. madde dışındakilere daha da ekleme yapılabilir. zaten çin toplumu o dönemin savaşçı ve sert bozkır kavimleri gibi bir yapıda değildi. öteden beri yerleşik düzene sahip olan çinliler, tevekkül içinde topraklarını işleyip beklemek (bu açıdan din, yerleşik toplumlarda daha çabuk ve daha tesirli yayılmıştır), ibadet etmek ve barış içinde yaşamak arzusunda bulunuyordu. türkler başta olmak üzere diğer bozkır kavimlerinin ise yerleşik düzenleri olmadığı için ''saldır, yağmala ve kaç'' düsturu bu kavimler tarafından benimsenmişti. bilhassa tanrıkut mete döneminde çin devleti çok güçlükler yaşamış, fakat hiçbir zaman çin türkler tarafından sahip olunamamıştır. bunda çin'in kalabalık nüfusu ve türklerin sayıca az olarak çin içlerinde asimile olma tehlikesi en büyük etkendir.

    ''saldır, yağmala ve kaç'' düsturu, bilhassa bozkırlı göçebelerin kıtlık zamanlarında en çok uyguladıkları yöntem olmuştur. zorlu kış şartlarında etin zaman zaman az bulunduğu dönemlerde tahıl gibi temel besin maddelerine ihtiyaç duyan bozkır kavimleri, çin'i istila ederek daha çok yiyecek-giyecek (ipek önemlidir) alıp kaçmışlardır. çin hiçbir zaman tam manasıyla işgal edilememiş; ancak sürekli taciz edilmiştir.

  • lisa'nın, atın canını acıtmasıyla vuku bulan sahnedir. yamulmuyorsam elinde jilet gibi bir şey vardı. pislik.

  • - sarah connor?
    - kim?
    - sarah connor?
    - ha sen benim eski adımı diyosun. değişti o, sarah öztürk oldu. evlendim ben...
    - olumsuz! kayıtlara göre sarah connor hiç evlenmedi...
    - canım kayıtlara geçmedi zaten. imam nikahı yaptık...
    - hımm... that changes everything...