hesabın var mı? giriş yap

  • 27 yaşında olup hala liseli gibi yaşadığım için beni germeyen durumdur.
    evden çıkarken annemden izin istiyorum bruh.

    edit: 30 oldum, durum hala aynı.
    edit2: 31 oldum, durum daha da beter.
    edit3: 32 oldum, korkuyorum beyler :(
    edit4: 33 oldum...
    edit5: 34 yaklaştı hala aynı, artık editlemeyeceğim beyler.

  • siz berberde adam gibi traşınızı olup, içerdeki futbol muhabbetini dinlerken, içeri saçları uzun ile kısa arasında bir adam ağzında sakız ile zincir kolyeli bi adam girer, "mustafa naber işler nasıl" diyip, eli jöleye daldırır ve tek hareketle ellerini saçlarına daldırıp, saçlarını geriye yatırır ve olay mahalinden "manita ile buluşcam ben kaçtım" diyip, aynı hızla uzaklaşır.

    dünyanın en antipatik adamıdır o.

  • leonardo da vinci bu resimde isa'nın "aranızdan birisi bana ihanet etti" dediği anda masadakilerin verdiği tepkilerin yüz ifadelerine yansımalarını aktarmış. da vinci bu resimde mümkün olan en gerçekçi yüz ifadelerini yakalayabilmek ve aktarabilmek için tam 3 yıl boyunca milano'da, sokaklarda gözlem yapmış. bazı günler eline fırçayı almadan saatlerce resme bakarken bazı günler yemek-içmek için bile ara vermeksizin durmadan resim üzerinde çalışırmış.bu resimde ilk defa isa'nın başının üzerine bir hilal konmayarak o da diğer insanlar gibi resmedilmiş. ancak yine de isa'nın masadaki diğer kişilere nazaran daha büyük çizilmesi ve resimde tek bir ışık kaynağı kullanılması ve ışığın odaya isa'nın başının üzerine denk gelen bir hizadan yayılması ile isa resimde ön plana çıkartılmış ve resmin odak noktası olduğu mesajı verilebilmiş.

    bu sanat eserinin ortaya çıkarılması için kullanılan teknik ne yazık ki uzun ömürlü olmamış ve tablo henüz leonardo da vinci hayatta iken deforme olmaya başlamış. özellikle yemek masasının ortasına denk gelen kısım oldukça hasar görmüş ve çareyi oraya bir kapının girişini çizmekte bulmuşlar. bu modifikasyon elbette ki resmin orijinal haline oldukça uyumsuz imiş. ama bu resmin çizilmesinde kullanılan teknik sebebiyle yapılan her restorasyon resmi orijinalliğinden biraz daha uzaklaştırmış. yine de tablo leonardo da vinci'nin ustalık dönemi eserleri arasında en nadide olanlarından birisidir ve milano'da santa maria delle grazie'de sergilenmektedir.