• bence yine de yanlış yapmış. annelerimizi vurmamamız gerektiğini düşünüyorum.
  • annesinin yaptığı hatayı, hayatının hatası haline getirmiş çocuktur. "okuyamayacak olması"na karşı yapabileceği en kötü şeyi yapmıştır. bahtsızdır lakin türkan saylan gibilerin ne kadar önemli işler yaptığını hatırlatmıştır.
  • "ne olacak şimdi o kıza?" diye kara kara düşündürür kendisi hakkında. ıslah evine mi gönderilecek? ne olacak?
  • topuklarına sıkabilirdi abartmış biraz. annesi takip edemeyeceği için sınavına girebilirdi. kadının ölmüş olması, çocukcağızın hayatının kaymış olması, hatta muhtemelen silahı güvenli bi konumda bulundurmadığı için babasının da batacağı düşünülürse biraz aile faciası tadı vermiş ama böyle şeylerin olabileceğinin gösterilmesi açısından önemli. bi başka aile kızına baskı yaparken bu olayı hatırlayıp tırsacak, daha çekingen olacaktır. bu açıdan bakarsak, şu sözlükte goygoy yaparak solculuk yaptığını sanan ibibiklere karşın 11 yaşında gerçek bi dava insanı olmuş diyebilirim. simgeleştirilmesinden yanayım.
  • gerontokrasiye karşı devrimci bir şiddet gerçekleştirmiştir.
  • bir dramı ortaya seren kız. işte insanlar öyle kahredici bir kuşatılmışlık içindeler ki ya boyun eğip tarikat zombisi olacaklar ya da ellerini kana bulayacaklar. cinayet olunca duyuyoruz bunları. bu kız böyle trajik bir vakayla gündeme geldi. ya izbe tarikat inlerinde söndürülmüş hayatlar? ya hayatı kat kat örtüler altında tarikat şeyhlerine ipoteklenen kızlar? anne ve babaların çocuklarını okula göndermeyip kuran kursuna yazdırma hakları da var değil mi? özgürlüktür bu değil mi?
  • annenin intiharıdır aslında. eğitimden kaçırırsan, cahilliği empoze etmeye çalışırsan böyle olur işte o cahilliğiyle gelir seni vurabilir bile. kendim ettim kendim buldum durumu.
    çocuk haklı demiyorum burda efenim yanlış anlaşılmasın ortada bir yanlış var tabi ki. ama yanlışa sebep yine annenin kendi.
  • 5237 sayılı tck md.31/f.1 hükmü gereğince, yaşı sebebi ile ceza sorumluluğu bulunmayan kız çocuğudur. dolayısı ile hakkında ceza kovuşturması yapılmayacaktır; ancak çocuklara özgü güvenlik tedbirleri uygulanabilecektir.
  • olayda annesinin celladi gibi gorunurken, aslinda kurbanin ta kendisi olan kucuk kizdir.
    diger yasitlarinin aksine fazla bir sey istememis sadece sinava girmek, egitimine devam etmek istemis. sirf kendisi dogurdu diye, cocugunun hayal kurmasini, cocugunun gelecegini, cocugunun gitmek istedigi yone gitmesini engelleyen, cocugunu yapmak isemedigi bir seye zorlayan, cocugunu dinlemeyen, dinlemeyi kulfet sayan, "iki tane koydu mu oturtan", 39 yasinda iken kizi tarafindan oldurulen annenin hic sucu yok mudur acaba bu durumda?

    bu arada, evde silah bulundurma konusuna girmek dahi istemiyorum.
  • türkiye cumhuriyeti anayasası'nın 42. maddesini kendine göre korumuş olan çocuktur. bu her zaman böyle olmuştur. toplum ya da devlet bireyin hakkını koruyamazsa, birey kendi hakkını aramaya kalkar ve toplum kaosa sürüklenir. elbette ki bu toplum üstinsan*lardan oluşmuyorsa.

    madde 42 : kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.
hesabın var mı? giriş yap