hesabın var mı? giriş yap

  • kimse annesini ve ailesini seven, değer veren, önemseyen bir insana düşman olmaz.

    düşkün diye tabir edilen kavramın altındaki mana biraz derin. bazı erkekler belli bir yaşa ve olgunluğa erişse bile annesine danışmadan, annesinin onayını almadan hiçbir şey yapmaz.

    bu tarz bireylerin evlendiği zaman da evlilikleri annesi tarafından yönetilir. ilişki iki kişilik değil üç kişilik bir boyuta ulaşır.

    kadınlar bu olaya düşmandır.

  • lisans üstü egitimin 2. basamagi.
    siralama soyledir:
    master
    doktora
    yardımcı doçentlik (bir nevi menopoz gibi birşeydir)
    docentlik
    profesörlük
    ordinaryus profesörlük
    mezar

  • içki içmeyenlerin ya da arada bir öylesine accık içenlerin anlayamadığı his.

    bir süre sonra her şeyin daha güzel olacağını bilirsin. hafif karıncalanmaya başlar beynin. muhabbet keyifli bi hal alır. şarkıların hiç duyulmayan melodileri kulağına gelmeye başlar. ömer hayyam'ın bahşettiği rubailer kutsal cümlelerin olur. ayıkken sevmediğin insanlar bile aslında iyi insanlara evrilir. sabah pişman olacağını bile bile yazarsın geçmişe doğru mesajları. hatta boşver muhabbeti kal tek başına. sadece yazı, müzik ve sigara. gökyüzüne doğru yapılan bodoslama yolculuk. okyanusu yarıp en derinlere doğru yıldırım gibi inmek. şu anda ayık olduğuna hayıflanmak.

    oysa diğer güzel insanların kafelerde sıkıcı muhabbetler yapıp ellerindeki telefonlara gömülmelerine biz hiç ses çıkarmamıştık. çünkü onlar gezmeyi seviyordu biz durmayı, durup arkalarından bakmayı. yaprak seviyorduk biz yaprak kuru yaş ayırmadan, onlar ezmeyi seviyordu neye bastıklarına bakmadan. evet, boş içki şişeleri var yanımızda ve her birinde ayrı hüzün.

  • elon musk gibi, direkt futuristik teknolojilerle ilgilenen ve bunlari, karli birer is modeline cevirmeyi seven bir girisimcinin, twitter gibi sosyal medya'nin, kitlelere hitap etme araci olan bir platformu satin almasinin altinda ne gibi sebepler olabilir?

    hmm, bununla ilgili cok sayida hipotez insanin aklina geliyor.:

    1- bir kere, burada donen bilgiyi, kitleler uzerinden istedigi sekilde manipule edebilecegi bir platforma sahip olmasi, kendisi ve sirketleri aleyhinde acilacak davalarda veya karalama kampanyalarinda bir zirh gorevi gorerek, belki de kendisini tonlarca avukat masrafindan, zaman kaybindan ve de kaybedilebilecek potansiyel davalardan koruyacak.

    2- halihazirda zaten guclu bir pr basarisi olan birisi olarak, yine ayni sekilde buradaki potansiyeli, sirketleri icin maksimum seviyede kullanarak, onlari pr anlaminda cok daha guclu bir konuma getirerek, ve skeptik yaklasan bir cok insani, destekci olarak kazanarak, sirketlerinin bulundugu sektorlere hukmeden veya hukmetmeye calisan rakiplerine karsi ciddi bir avantaj saglayacak.

    3- ıleride kendi metaverse'ini kurmak isteyebilir. bunun da kendine gore bir cok farkli avantaji var. ozellikle neuralink sirketi uzerinden yapmak istedikleri dusunuldugunde, metaverse kulaga mantikli geliyor.

    ozellikle ilk iki madde'nin avantaji sayesinde, elon musk, ciddi ciddi neredeyse devletler duzeyinde bir guce sahip olabilir. (bir tek kendi ordusu eksik olarak. gerci insansi robot olayina da el atiyor tesla uzerinden ya neyse. * )

    bunlar disinda, ben elon musk'in, twitter'i satin almasi sonrasi, bir kac yil icerisinde platformu buyuk olcude kripto dunyasina entegre edebilecegini dusunuyorum. abd ve diger devletlerin para dagitma politikalarina bagli olarak, bunun sonucunda ilerleyen yillarda, 2021'dekinden cok daha siddetli, yeni bir boga rallisi gelebilir. tabi bu sadece bir varsayim.

  • türkün starbucks ile imtihanı

    - bana bi tane maçarotti..
    + efendim ?
    - bi tane makivetti..
    + nasıl ?
    - nescafe var mı ?
    + yok maalesef..
    - hassssssss, o zaman bi tane makamotti..
    + ne ?
    - ver bişi işte amk

  • bugün iltifat ettiğim bir kadının bana söylediği söz. normalde zaten çok iddialı birisi değilim ama bir insana direkt böyle denmez ki. üzüldüm ulan , gerçekten bir an çok kötü hissettim.

    edit : askıntı olmadım asla. cok kibarca çıkma teklifi ettiğim kadinin tepkisi bu oldu. senden etkileniyorum vs cinsinden şeyler demiştim sanırım. bir anda zaten cok şaşkına uğradım. ozguveni yerle bir ediyor böyle tepkiler. normalde umursamaz birisiyim ama insan tipsiz , asiri çirkin hissediyor.

    uzun zaman sonrasında gelen edit : arkadaşlar başlık arada hortluyor bi şeyler eklemek isterim. olay gerçek. troll ya da cool story diyen komplo teorisyenleri oluyor. inanmayanlar için keşke ekran görüntüsü alsaydım . bu sözler sarf edildi maalesef . daha öncesinde de degistirmemin mümkün olmadığı fiziksel bir kusurumdan dolayi bu şekilde incitici yorumlara maruz kalmıştım. profilimde biraz gezinirseniz insanlardaki sahtelikten bıkmış, biraz realist biraz da sert fikirlere sahip bir insan olduğumu göreceksiniz. ben insanlara bir günde küsmedim.

    çıkma teklifi kısmına takılanlar olmuş. olayı yaşadığım gün epey üzgündüm. kafam epey dağınıktı. bi şeyler içme teklifi demek istedim yani. yazmaz olaydım çıkma teklifi mi kaldı diyip duruyorsunuz :)

  • bir değil iki güzel kadının başrole aşık olduğu ve başrolün onlara sürekli hayat dersi verdiği bir senaryo yazmış. yetmemiş yönetmiş. o da yetmemiş başrole de kendini koymuş. adam resmen dizi adı altında kendini tatmin edecek bir şey çevirmiş. yaşlısın, çirkinsin, fakirsin, sicilin temiz değil… ama herkes sana hayran öyle mi? resmen andropoz oyalanması, ego tatminine çevirmiş diziyi.

  • "örneğin erkek yanarken, kadın donar; erkek dışarda vakit geçirmeyi severken kadınlar evde oturmayı sever."

    ben kadınmışım lan! hem çevremdeki kadınlardan daha fazla üşüyorum hem de evde oturmayı çok seviyorum.