hesabın var mı? giriş yap

  • biz zaten devletin yanında milletin yanında olduğumuz için ters düşüyoruz hükümet ile.
    ikisini bir tutma cahil

  • her zaman ikili kanepede oturup, kazak giyip, boynu bükük şarkı söylemek zorunda olan kızlardır. yanlarında mutlaka, tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkamayan tipli, sadece la minör, mi majör basan ama müzik ruhunun sillesini yemişler tavrıyla gitar çalan ergen bozması herifler olur.
    ben bu şarkıları hep aynı kişi söylüyor sanıyordum. başlıkta başka başka isimler görünce baktım hepsi aynı kız değilmiş ama ortak özellikleri çok kötü olmaları.

  • oy kullanan khk'lıların listesini vermişler. arkadaş khk'lıların abi ablası bakan oluyor. büyükelçi oluyor sorun yok oy kullanınca mı problem?

  • ismet badem bir basketbol maçinda seyircilerin arasina çikar
    ve bir kizla röportaja baslar.

    badem: sizin gibi güzel bayanlari salonlarda görmekten çok mutlu oluyorum. basketbola bu ilgi nereden?
    kiz: ben efes kizlarindan biriyim zaten.
    badem: aaa öyle mi çiplak degilsin ya taniyamadim.

    bu diyalogdan sonra anlatim masasinda olan murat murathanoglu kopmustur ve ekranlari basinda izleyen milyonlarin söylemek istediklerine tercüman olmustur.

    murathanoglu: ya ismet bi de sana bu is için para veriyorlar degil mi?

  • adam gibi yaklasmayi bilirseniz diyorlar hala
    mk bu herifin yaptigi adam gibi yaklasmak mi, adam kizin teyzesine "baksana kiz coktan ingiliz sosisiyle konusmaya basladi" diyor, bizimkiler ise hihihihihiih yariliyor aq. bizim millet kadar asagilik kompleksine sahip baska bir millet var mi merak ediyorum.

  • hayatını kaybettiği açıklanan salyangoz :(

    2 yaşındayken ölen bu salyangoz bilim dünyasının yakından takip ettiği bir hayvan.

    peki neden basit bir salyangoz bilim dünyasının böylesine dikkatini çekti?

    kabuğundaki spiral diğer salyangozlardan farklı olarak saat yönünün aksine dönen ve yaşadığı 'trajik aşk üçgeni' ile gündeme gelen jeremy, 2 yaşında hayatını kaybetti. ancak bilim dünyasının yakından ilgilendiği jeremy'nin arkasında yavru bıraktığı açıklandı.

    kabuğundaki spiral yapı diğer salyangozlardan çok daha farklı. normalde saat yönüne dönen kabukların aksine kendisi tam tersi yöne dönen bir kabuk yapısına sahip. milyonda bir olarak nitelendirilebilecek bu farklılık sebebiyle bilim adamları aynı farklılığa sahip bir eş arayışına girmişler salyangoz jeremy için. çift cinsiyetli salyangozlar hem dişi hem erkek üreme organına sahipken bu bile işi kolaylaştırmamış ve koskoca bilim dünyası sadece 2 tane eş adayı bulabilmişler jeremy için.

    işte asıl dram burada başlıyor :)

    jeremy için ayarlanan bu iki salyangoz jeremy'ye sırtını dönmüş ve kendileri çiftleşmiş :( koca yürekli jeremy ise ebevenylik duygularına yenik düşmüş ve bu çiftin çocuklarına kendisi bakmış :(

    hal böyleyken haziran ayında talihsiz salyangoz jeremy için bir eş adayı daha bulunmuş ve çiftleşmiş. buna rağmen yavrulayamayan jeremy, bilim adamları için tam bir hayal kırıklığı olacakken ölümünden kısa bir süre önce yumurtaları çatlıyor ve yavruları ortaya çıkıyor.

    peki bilim dünyası solak bir salyangozun yavrularının peşine neden böylesine düştü?

    farklı bir spiral yapıya sahip olan bu salyangoza bu durumu hangi genin veya genlerin sebep olduğunu bulmak ve spiralin yönünün vücudun sağ ve sol yarısıyla ilişkisi olduğunu bulmak açısından oldukça önemli. burdan insan vücudunun ve beyninin sağ ve sol yarısına dair bilinmeyen noktaları aydınlatabileceğine inanılıyor.

    bakalım koca yürekli jeremy kadar yavruları da bilim tarihini heyecanlandırabilecek mi, takipteyiz.

    kaynak

  • "neden ?"

    aklımda sadece bu sorunun dönüp dolaşmasını sağlayan bir işkencedir bu...

    "neden ?"

    hala içimde bir yerlerde dağınık bir şekilde duran tüm o özlem, sevgi, aşk kırıntılarını kalbime gelişi güzel tekrar saçan bu telefon neden ?

    işte yine o ses...tüm "hayır"’ların "evet" gibi geldiği, telefonun bir yanından girip öteki yanından çıkarak sımsıkı, ama sımsıkı sarılma isteği uyandıran o ses.

    nedendir bu aramak ? herşeyi mahveden sen.. aldatan ve çekip giden sen...bir türlü sana yetemeyen “beni” tekrar aramayı düşünmen neden ?
    yıllar sonra, bir kez daha, herşeye rağmen tekrar deneyelim dediğim zaman arkanı dönüp de “bu eleman kenarda dursun...şööle bi etrafa bakalım..daha iyisi var mı acaba ? ” diye başkalarıyla denemeyi isteyen sen; herşeyi ikinci kez elinin tersi ile ittikten sonra bu ağlamaklı ses neden ?

    yine denedin ve yine mi olmadı ?
    kimseler sevmedi mi seni ya da sen umduğun gibi sevemedin mi ?
    seni sadece “sen” olduğun için seven,
    gözlerinin en içine “ben” gibi bakan biri daha çıkmadı mı ?
    umutsuz musun ?
    ya da ;
    mutsuz musun ?
    artık hiçbirşey eskisi gibi olamayacak karamsarlığı içinde yorgun musun ?

    eğer öyleyse ,
    ben” gibi olmuşsun.
    ne üzücü ki neler hissettiğimi anlar olmuşsun.
    “ne olurdu sanki yok etmeseydin herşeyi, ve ben en çok sevdiğim kadınla mutlu olsaydım” diyen ben gibi zamana mağlup olmuşsun.

    gördün mü bak ne kadar zor geçen zamanı geri döndürmek..
    ve o zamanla gidenleri tekrar yerine getirmek..
    ne kadar zor tekrar güvenmek..
    ve aslında ne kadar acı ilk fırsatta yine çekip gideceğini bilmek..
    ama daha kötüsü..
    belki de en kötüsü..

    ne kadar yazık seni bu kadar çok sevmiş olmak ve ilk görüşte seni seçmek.
    bir daha kimseyi bu kadar sevemeyeceğimi bilerek..