hesabın var mı? giriş yap

  • daha önce x|s optimized oyunların bazılarının nasıl harici harddisk’ten oynanabileceğini anlatmıştım. (#139527250) bugün de xbox arka planınızı nasıl değiştirebileceğinizi anlatacağım.

    öncelikle;

    1) xbox themes reddit sayfasına gidiyoruz. (tercihen kullanım kolaylığı açısından pc veya mobilden.)

    2) sonra sayfada dolaşarak ya da üstteki arama yerine ilgi alanınız veya sahip olmak istediğiniz temanın konusunu yazıyorsunuz. (örn: darth vader, lord of the rings, elden ring vs.)

    3) beğendiğiniz görseli yine reddit linki şeklinde xbox’taki microsoft edge uygulaması üzerinden açıyorsunuz.

    4) görsele tıklayınca, görseli ayrı bir linkte açıyor. (açılan sayfada sadece görsel olmalı yoksa çözünürlük düşer ilk seferde açılmazsa bir kez daha basın.)

    5) açılan fotoğrafın üstüne joystick imleci ile gelip menü tuşuna (menu button) basıyoruz ve “arka plan olarak ayarla” seçeceğini tıklıyoruz.

    not: burada paylaşılan görsellerin hepsi xbox ana menüsüne uygun halde tasarlanıyor o yüzden herhangi bir kayma uyumsuzluk vs. yaşamadan kullanabilirsiniz, en azından ben yaşamadım.

    not2: istediğiniz bir görsel varsa reddit’te xboxthemes başlığında paylaşırsanız oradan elbet birisi onu xbox ana menüsüne uygun hale getiriyor. düğün fotoğrafınızı bile yaptırabilirsiniz, hanımlar dert etmez en azından oyun oynamanızı (bkz: swh*)

  • evlenmeden önce istisnasız bütün evli tanıdıklarım "evlenme" diyordu. evlendim.

    şimdi bekar bütün tanıdıklarıma "evlenme" diyorum. biliyorum onlar da evlenecekler.

    bu evlenecek olanlar da zamanı gelince başkalarına "evlenme" diyecekler. bunu da biliyorum.

    garip bir döngü var, bu konunun üzerine gidilmesi lazım.

  • giydiği bütün kaleci kazaklarının tasarımını kendi yaptığı söyleniyordu o tarihlerde. şimdi ise tüm takım kalecilerinde sıradan, bayağı, tekdüze formalar var. kalecilik deliliktir, kalecilik değişikliktir ve kendini belli etmektir. bence bunu belli etmenin temelinde de yetenekten sonra forma gelir. yeşil, mavi, kırmızı, mor dümdüz formalar yerine en azından kendini belli eden kazaklar kaleciliğin şanıdır. bu arada entry sahibi arkadaşa bir teşekkür etmem gerekli, kaç zamandır kaleci kazakları ve campos ile ilgili entry arayışındaydım.

  • fransızca sınavı. resepsiyonist ve otel müşterisi arasında geçebilecek muhtemel bir diyalog yazılacak.
    - bonjour*
    - bonjour
    - parlez-vous anglais?*
    - yes
    ...
    (sivri zeka örneği gösterilerek geri kalan diyalog tamamen ingilizce yazılmıştır. bunu yazan eleman neden daha kolaya kaçıp direk "türkçe biliyor musunuz" diye sorup türkçe yazmamış bilemiyorum.)

  • buluş var lan bi tane, "buluş". sanki laboratuvarda beher kapta kaynatarak yapmışlar çocuğu, büyüyünce borla çalışacak pezevenk.

  • olaya şu gözle bakılabilidiğinde oldukça basittir. 3 kişi var. sahtekar, bakkal, pastaneci.

    sonuçta pastaneciye giren çıkan var mı? yok. adam 100 tl verdi ve son işlemde 100 tlsini aldı çıkıp gitti.

    geriye kalan iki kişiden birinin kârı öbürünün zararı olacaktır. sahtekarın karı ne? 95 + sigara. dolayısıyla bu kime kaçtı? evet baggala.