hesabın var mı? giriş yap

  • olum siz bu tahammülsüzlükle bu hayatı nasıl yaşıyorsunuz? böyle basit şekilde muhattap olabileceğiniz sorulara karşın bu denli abartı tepkilerinizin sebebi ne? bunlar nasıl kafalar ağa? hayatsızlar tam kadro amk.

  • ulan bi doğum vergisi adı altında anamızın amı kaldı vergi almadıkları

    tanım: dünyanın başka yerinde var mıdır merak ettiğim akp icadı sıçmık vergi

  • "ben tanrı'dan korkmam, o anlar ve bağışlar. insanlardan korkarım ben; onlar anlarlar ve bağışlamazlar."

    görsel

    el entierro del conde de orgaz

    maniyerizm

    el greco bu görkemli eserinde toledo yakınlarında orgaz kentinin kontu don gonzalo de ruiz'in cenazesini resmetmiştir. resimde düzenleme mekan ve cennet olmak üzere ikiye bölünmüştür. resmin üst bölümünde birbirine geçen biçimlerin yer aldığı cennet bölümünde her şey etkin ve gösterişliyken resmin alt bölümü orgaz kontu'nun bulunduğu dünyasal mekanda ise durgun bir anlatım vardır.

    dinine çok bağlı olan orgaz kontu'nun gömülmesi sırasında yaşanan olaylar resmedilmiştir. iki aziz gökten inerek ceseti bizzat kendileri yerleştirmektedir. bu iki aziz aziz augustinus ve aziz stephanostur. böylece kontun ruhu cennete daha kolay kabul edilebilecektir. dünyevi ve ilahi dünyalar bu eserde bir araya gelmiştir.

    kont ise parlak bir zırh içinde son yolculuğuna uğurlanmaktadır. kontu ayaklarından tutan genç azizin başının hizasında resimden dışarıya izleyiciye bakan ve pantokrator işareti yapan kişi sanatçı el greco'nun kendisidir. resmin hafif sol tarafında bizlere bakan çocuk ise sanatçının oğlu jorge manuel'dir. cebinde bulunan mendilde ise yapım yılı ve el greco'nun imzası vardır.)

    "benim bütün ruhum bir çığlık ve butun eserim bu çığlıktaki nottur."

    yukarı kısımda ise cennetin kapıları açılmış isa en tepede hemen onun altında ise insanlığa yardımcı olmak için meryem ve vaftizci yahya yer almaktadır. (isa burada ölünün ruhunu kabul eder) aziz petrus'un elinde ise cennetin anahtarı vardır. etraflarında ise havariler ve melekler yer almaktadır. bu ilahi ortamda belirtilen yukarıya doğru hareket yerdeki asıl grubun aşağıya doğru hareketini zıt yönde tamamlamaktadır. ölüm ve yeniden doğma aynı anda betimlenmiştir. resimde gri kasvet rengi, mavi, kırmızı, siyah, sarı gibi renkler kullanılmış aynı zamanda karanlık ve aydınlık vardır.

    debe editi: #146604936 leyla'dan sonra başlığını okuyup belki yılbaşı hediyesi vermek isteyeceğiniz cocuklar vardır. *

  • iş arkadaşımın kızının (7. sinif) matematik dersi için verilen ev ödevindeki soru başlıklardan biri.. gereksiz bir ayrıntı lakin birbirinden ilginç 50 soru başlık vardı bu araştırma ödevinde...

    neyse köprüye döneyim ;

    1940 yılında abd’nin tacoma şehrinde inşa edilmiş ve açılıştan dört ay sonra aynı yıl içinde göçmüş. göçme anı görüntüleri köprüye büyük bir ilgi ve ün kazandırmış.

    zamanın mevcut bilgileri altında çökmemesi gereken köprünün çökmesi mühendislik bilgilerinin güncellenmesi adına da büyük bir ders olmuş.

    tamamlandığında dünyanın üçüncü büyük açıklıklı asma köprüsüymüş. ayaklar arası orta açıklık 853 m olmasına karşın genişliği sadece 11.9 m imiş... açılıştan kısa süre sonra, çok hafif rüzgârda bile (6-9 km/saat), sağa-sola ve yukarı-aşağı salınım yaptığı gözlenmiş. bu nedenle halk köprüye “galloping gertie” adını takmış.

    07 kasım 1940, çok da kuvvetli esmeyen (yaklaşık 67 km/saat) rüzgârlı bir günde rezonansa gelerek yıkılmış. projesine göre 140 km/saat rüzgara dayanıklı olmalıymış. rüzgârın etkisiyle köprü önce 0.6 hz frekansla 0.5 m yukarı-aşağı salınım yapmaya başlamış. ardından 0.2 hz lik dönme (burulma) salınımı başlamış. salınım sırasında sol kenar sağ kenara nazaran 8.5 m yukarıda ve aşağıda yer alıyormuş. düzgün esen rüzgâr sonucunda giderek şiddetlenen salınımların frekansı köprünün öz frekansı ile çakışmış, köprü çökmüş. köprü çökme öncesi trafiğe
    kapatıldığından, köprü üzerindeki arabada bulunan bir köpek dışında, can kaybı olmamış.

    http://www.youtube.com/watch?v=j-zczjxsxnw

  • aynı binada ikamet ettiğimiz bir hanımefendi.
    zor bir hayatı var, eşi ile mahkemenin uzaklaştırma kararı nedeni ile ayrı.
    maddi sıkıntıları da var.

    az önce açık camdan 3 kat aşağıda olmasına rağmen duydum;

    - neden babana gitmiyorsun ? seni sevmiyorum !

    hırıltılı ama yüksek sesle yanıtladı dünya güzeli busecik ;

    - ben de seni sevmiyorum...

    5 yaşındaki miniği sevgi tehdidi ile terbiye etmek...
    kız da inatçı ama...
    yine de çok ama çok şeker.

    seslerini duyunca içim içime sığmadı, bir yetişkin çocuğuna "seni sevmiyorum" diyordu !
    bu nedenle komşu hakkı, mahremiyet, özel hayat demedim, yazma ihtiyacı duydum.
    o çocuk büyüyünce sevmeyi öğrenebilecek mi ?

    tashih : mahremiyet sınırlarını aşmak gibi bir gaflete düşmüşüm, paylaştığıma pişman oldum
    ama bu kadar kişi yazınca da silmekten de imtina ettim. merhametin kendi sıfatım olmadığını unutmuşum.

  • ikinci dünya savaşı sırasında amerika tarafından üretilen ve isgal altindaki bolgelerde halka dagitilmasi dusunulen tabancadır. 45acp muhimmat kullanır tek atış yapar her atışdan sonra tekrar doldurulur asıl amacı düsman askerini vurup silahını almaktır.

  • ford tourneo'dur.

    koç holding, ford türkiye acenteliğinin vehbi koç tarafından 1928 yılında alınmasıyla birlikte kurulmuştur. 95 yıl sonra, yani bugün hala türkiye'deki her 10 ford marka araçtan 3'ünü otokoç satmaktadır. ali koç'un bindiği araç ise, ford otosan fabrikasında üretilmiştir. ford otosan'ın %41'i koç holding'e ait olup, şirketin yönetim kurulu başkanı ali koç'tur.

    hal böyleyken ne yapsın adam, kırmızı dikişli deri döşemelerine hayran olup chery tiggo 7'ye mi binsin?

  • yeni projem. elektrik zaten jeneratörün dönmesi ile üretiliyor. dünya da boşa dönüyor. bu iki olayı birleştirdiğimizde elektrik üretilebilir. tabi öncelikle günah olup olmadığını öğrenmek lazım.

  • kimse de cikip "madem oyleydi de daha once sen bu adami ne demeye milletvekili olarak tutuyordun?" demiyor mu bu beyanatin uzerine?

    evet, soru retorik.