hesabın var mı? giriş yap

  • sadece bir kadını günlerce özgürlüğünden mahrum bırakıp tecavüz eden musa orhan'ı değil; sakarya'daki kürt mevsimlik işçilerinin linç edilmesini, afyon'da silahlı saldırıya uğrayan kürt işçinin ölümünü dans ederek kutlayan, bozulmuş adalet sistemini, yozlaşmış toplumsal mütabakatı ve akp-mhp koalisyonu tarafından çöküntüye uğratılmış iç politikalarını, yobazların ırkçılığa olan reddetme-görmezden gelme tutumlarını işlediği suça destek olarak bellemiş bir gerizekalının iğrenç sözleri.

  • dizide tanitilan 4 ailenin tek tek mal varligindan bahsedilirken 50-60 milyar dolarlardan bahsediliyor. bu aileler legal is yapan (medya, medikal, turizm, in$aat) adam gorunumlu kacakci (silah, uyustucu vs.) aileler.

    merakimi cezbeden konu ise; ilk kurtlar vadisinde silah kacakcisi laz ziya polat alemdar a butun mal varligi olan (yaklasik) 670-680 milyon dolar birakmisti. hadi olsun olsun baronlarinin 2 milyar dolari.

    e o zaman bunlar kim !adamin var 60 milyar dolari hem de silah kacakcisi. laz ziyayi kim takar baronu kim napsin !

    kandirildik arkada$lar

  • iki kişilik bir ailenin(çiftin), ortalama 1 hafta da tükettiği;
    bakliyat, sebze, meyve, süt/et ürünleri, bitkisel/hayvansal yağlar ve içeceklerin adet/kg bazında listesini çıkartıp, bir alışveriş sepeti oluşturduk. (iki farklı versiyon ile alkollü/alkolsüz)

    bu alışveriş sepetini, almanya'daki ve türkiye'deki birer online marketten doldurarak; fiyat karşılaştırmasını yaptık. bulabildiysek aynı marka ürünleri, bulamadıysak muadili ürünleri aynı adet/kg miktarında ayarladık.

    *** almanya sepeti alkollü/alkolsüz genel toplam : https://ibb.co/g5weqk
    *** türkiye sepeti alkollü/alkolsüz genel toplam : https://ibb.co/kwdeo5

    ---almanyadaki net asgari ücret : 1000 euro civarı (3900 türk lirası) (uyarı geldi 1300 euro civarı diyorlar)
    ---türkiyedeki net asgari ücret : 1400 türk lirası civarı (358 euro)

    almanya bizi kıskanıyor :( :(

    editler :

    1.edit : başımızdakileri karalama kardeşim, allah ediyor allah allah : https://www.youtube.com/watch?v=duoh2h2zo-k

    2. edit : benzer içerikte bir gurbetçi videosu : https://www.youtube.com/watch?v=e1zlqzfz3ke&t

    3. edit : yeşilli uyarı geldi, almanyadaki asgari ücret 1300 euro civarıymış.

    4.edit : tanım : ahmet hayatın cefasını çeker, hans sefasını sürer...

    5.edit : sepette guinness ilginç durmuş diyenler var. yeri gelmişken guinness hakkında efsane bir fıkra paylaşayım :

    birgün carlsberg, miller, heineken ve guinness'in ceoları bir barda içmeye gitmişler. garson gelince teker teker siparişlerini vermişler;
    - ben bir carlsberg alabilir miyim?
    - ben bir tane büyük miller istiyorum
    - ben 33'lük heineken içeceğim.
    sira guinness'in ceo'suna gelince;
    - ben bir soda alayım, demiş. garson gidince yanındakiler sormuş, "yahu sen niye guinness istemedin" diye;
    - kimse bira içmiyordu, ben de size uyayım dedim.. demiş..

  • ilk günden düşüp kalkmak derdinde olmamaları. sizi dinlemeleri, ne yaptığınızı sorup, merak etmeleri, başka yerlerinizi tutmaya kalkışmadan elinizi tutabilmeleri.

    nesilleri tükenmeye başladığından olsa gerek 'normal' davranışlar sergileleyen erkek çekicidir. çünkü normal olmak artık bir farklılık...

  • yahu zaten sözlükte bin tane şöyle kadın, bunu yapan kadın, onu giyen hatun vs başlık var, erkeklerin usanmadan kadınları yerdiği. hayır bunlar yetmiyor, bir de kadınlar kadınları yeriyor.

    bütün makyaj yapmayan kadınlar bu başlığa uğramış, yapanlara illaki bir laf sokmuş gitmiş.

    makyaj sevmiyorsan, saçma buluyorsan yapma gitsin. hangi motivasyon size makyaj yapan kadınlara yalancı deme, içi dökülen bina yakıştırması yapma ihtiyacı hissettiriyor. merak ediyorum gerçekten yargıladığım için değil.

  • şu debe'ye giren entryisi önce gg gerekçesiyle silindi. sonra bu entryi aynı başlığa tekrardan yazınca, çaylak yapıldı.

    sözlüğe akp'li, dinci kayyum mu atandı? yoksa gg'lik hiçbir şeyi olmayan entryi kim, ne diye siler?

  • kendini satanist olarak tanımlayan bebetoların kurban, kan içme vs ayinlerinin her akşam ana haber bülteninde yer aldığı dönemler. bu dönemin puştları yüzünden ana babamız akşamları dışarıda rahat rahat gezmemize engel oldu, metal dinleyemez saç uzatamaz olduk. o değil siyah kıyafet dahi giyilemiyordu lan ülkede.

  • milli eğitim bakanı mahmut özer’in emriyle, 11. sınıfta okula hiç gelmeyen veya uyuşturucu, bıçakla yaralama dahil disiplin suçundan sınıfta kalan 22 bin öğrenci, hiçbir şart aranmadan 12. sınıfa geçirildi.

    devlet, hapishaneleri okula çevirmeye çalışırken meb okulları hapishaneye çevirmeye çalışıyor.

    uyuşturucudan ve adam yaralamadan atılan adam okula nasıl geri alınır aklım almıyor.
    ondan sonra ekşi sözlükte “öğretmenler fazla maaş alıyor , yazın taş ocaklarında çalışsınlar” demeyi biliyorsunuz. gelin de bu tiplerle uğraşın bakalım okulda.

    kaynak

    edit: ya arkadaş siz gerçekten kafayı yemişsiniz. sistem çökmüş, müfredat desen içi bomboş. müdürler, yöneticiler desen hepsi torpilli, işten anlamıyorlar, despotlar. hepinizin çocuğu einsten… öğretmenler milyon lira maaş alıyor(!) (ki ben 11.000 lira maaşla 6.500 lira kira ödüyorum)
    ama bir tek öğretmenler suçlu öyle mi?