hesabın var mı? giriş yap

  • çoğu çakma olduğundan ülkenin fakirlik boyutunu anlamanıza ve ne kadar şekilci olduğunu hatırlamanıza yardımcı olur.

  • bende uyandırdığı tek düşünce; herkese atatürk nasip olmuyordur. bu günümüze bile şükür be atam sayende.

  • yüksek frekansı duymada iyi olanlar net yanny duyarken yaş arttıkça düşük freakansı daha iyi duyanlar laurel anlıyor

    benim anladığım kadarıyla özeti bu

  • apo posterleri asilirken, hainlerin ellerinde satirlarla, sopalarla savunmasiz ogrencilere saldirirken ortada olmayan cevik kuvvetin, bu hainlere karsi duran ogrencilere mudahalesi durumu. oz vatanimizda parya olma durumu.

  • “bir gün iki berduş kasaba meydanında avare avare dolaşırken bir kalabalığa rastlamış. bakınırlarken bir tane güvercin uçup gelip berduşlardan birinin omzuna konmuş.
    herkes berduşun yanında toplanmış ve :
    – işte padişahımızı bulduk. sen padişahımız olacaksın, padişahım çok yaşa. demişler.
    berduş:
    – olmaz öyle şey...
    diye ısrar etse de, inatçı kasabalılara yenik düşmüş. padişahlığı kabul edip arkadaşını da sadrazam yapmış. aynı gün de başlamış zulme, boyun vurmaya, vergi salmaya. bunlara dayanamayan arkadaşı:
    – yapma, halk kızacak ... demiş.
    çiçeği burnunda padişah da ona:
    – güvercin uçurup padişah seçen halka böylesi az bile.” diye cevap vermiş.

    not: bu fıkrayı 1982 anayasası referanduma sunulup sonucunda anayasa’nın kabulüyle birlikte kenan evren'in cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra, süleyman demirel'in bu durumdan rahatsızlığını belirtmek için anlattığı söyleniyor.

  • lan fotografi millet gtume baksin diye koyuyorsun zaten sonra neden tribe grip icerigi engelletiyorsun

  • daha 30luk değilim ama çok genç de sayılmam o yüzden ben de abla kategorisine girebilirim.

    evet şimdi öğüt vermem gerekiyor sanırım.

    1) makyaj yapmak ve süslenmek için harcayacağınız vakti kendinizi geliştirecek şeyler yaparak, üreterek kullanın. makyajsız halinizle de saygı ve sevgi elde edebilirsiniz. örneğin, erkekler makyaj yapmıyor ve toplumda sizden daha fazla saygı görüyorlar. birlikte olduğunuz erkek "makyajsız halinizle çıkmaz"sa zaten onu sepetleyin, sizi gerçekten sevmiyordur. topuklu ayakkabı da giymeyin, kadınsı diye satılan ürünlere karşı durun ve normal bir birey gibi görünün. farklılık için sizi entellektüel gösterecek şeyler takmanızda bir sakınca yok tabi ki.

    2) dışarıda yürürken görücüye çıkmış pazar malı gibi davranmayın. evet biraz ağır oldu, ama gerçek. dikkat çekmek için uğraşmayın. kimse yolda yürürken hayallerinin adamıyla karşılaşmıyor, ve size bakan adamlar sizi, hisleri ve zekasıyla bir birey olarak görmüyor. içi dolu bir birey olmayı öğrenin!

    3) kadın olduğunuzu kabul edin. bir anda aynaya bakmanız bunun için size yardımcı olacaktır. bunu kabul ettikten sonra, kadın olmanın ve size kadın denilmesinin sizi gerçekten neden rahatsız ettiğini anlamaya çalışın. "1'i çocuk 3'ü kadın 5 kişi öldü" gibi haberlerin de beyninizde oluşturduğu gibi, erkek normal insan kabul edilirken, kadın kabul edilmiyor. çocuk hakları zaten hak getire, ama o konuyu ayrı tutalım şimdi. yani siz toplum tarafından bir erkek gibi güçlü bir imge değilsiniz ve ne kadar çabalarsanız çabalayın siz hep "çalışkan ama zeki olmayan öğrenci" ve oğlanlar ise "zeki ama çok çalışmayan" statüsünde görülecekler. bu algıyı yıkmak için yüksek hedefleriniz olsun ve yüksek yerlere gelin. çevrenizdeki diğer kadınları koruyun, birlik ve destek olun birbirinize; ve her ne mevkiye gelirseniz gelin, kendi haklarınızı (kadın haklarını) savunmaya devam edin. asla size ev(ler)de hizmetçi muamelesi yapılmasına, özgürlüklerinize karışılmasına göz yummayın.

    4) birisi ile sevgili olmadan önce ben bu kişiyle evlenebilir miyim diye de düşünün. yani evlenmeyi çok istemeyeceğiniz bir kişiyle ilişki sürdürmeyin, yoksa ileride pek görüşmeyeceğiniz birisine boşa yatırım yapmış olursunuz. aynı şey arkadaşlarınız için de geçerli. yaşlandığınızda hala görüşmek isteyebileceğiniz türden kişilerle dost olun. aramın bozulduğu iki tane çok yakın arkadaşım vardı, ve şu an hala onlara ayırdığım her saniye için pişmanım. zamanınız kıymetli, unutmayın. ancak kısa kısa ilişkiler yaşayacaksanız, ve ayrılıklar sizi enterese etmiyorsa bu maddeyi sallayın.

    5) kariyeriniz / dersleriniz sevgilinizle geçireceğiniz zamanlardan daha değerlidir.

    6) kimseyi kendinizden daha üstün görmeyin. siz istediğiniz her şeyi başarabilirsiniz, buna inanın ve çok çalışın.

    7) havalı olucam diye insanları dışlamayın, kırmayın. karakteriniz bu yaşlarda oturuyor, ve ileride çevrenizdeki insanlar sizin bu şımarık ve kötü tavırlarınıza katlanmayacaklar. bu arada bu havalı olmaya çalışan kız grubu, sadece ben değil tüm insanlık tarafından nefret edilir.

  • televizyonda moda giyimle falan ilgili bir yarışmada jüri olan hanım. bir kızcağız katıldı ingilizce öğretmeniyim dedi aralarındaki dialog aşağıda;
    - what is your style?
    - ingilizce mi türkçe mi cevap vereyim?
    - ingilizce tabii. [yanındakilere 'bakalim konuşabiliyormu durun']
    - actually i dont have a style..(vs)
    - evat konuşabiliyormuş tamam

    sen kimsin ingilizce öğretmeniyim diyen kızı konuşma sınavına alıyorsun. meydan kimlere kaldı? bu eğitimli denebilecek insanlar kimlerin ağzına maskara önüne meze oldu allahım. bu televizyondaki insanlar kim, eğitimleri sıfatları ne? çıldıracağım az kaldı