hesabın var mı? giriş yap

  • o değil de normal hızda konuşan, diksiyonu aksansız; bildiğin normal düz genç insan siyasetçi gördüm ilk defa ülkede. tarif edemedim kelimeyle, bünye alışık değil.

    toplantıda gerekirse atarım diye lipton getirip, olaylar kopunca millete fırlatmak nasıl bir tepki şeklidir lan shshdh. başarılı. approved.

    derhal bir kaç yıl ülke yönettirilsin.

  • dışarıda olan işlerini bitirip kendini bir an önce eve atmak ister. ilişki olayının kasıntısına girmez. heyecanı yoktur, öyle sevinmek, şaşırmak gibi reaksiyonlar vermez. yemek yediği zamanlar en keyifli anlarıdır günün. gezmek, sosyalleşmek, yeni heyecanlar bulmaya aman kim uğraşack diyerek karşı çıkar. veya şartların istediği gibi olmayacağına kanaat getirmiştir.

    kısaca üzerine ölü toprağı serilmiş bir gençtir. elini eteğini çekmiştir hayatın getirisinden. nasılsın sorusuna yuvarlanıp gidiyoruz diye cevap verir. kendisiyle ortak yönlerim mevcuttur.

  • pokemon'un filminde arkada$in salonu dolduran milyonlarca bebeye ettigi "allaam pikachu cikacak $imdi! en sevdigim pokemon! pikachu yu sevenler ayaga kalkip pikachu pikachu diye bagirsin!" feryadindan sonra salondaki butun bebelerin ayaga kalkip "pikachu pikachu" diye bagirmasi..

  • sanrısal: gerçeğe uymayan düşünceden kaynaklı.
    algı: bilginin alınması, yorumlanması, düzenlenmesi.
    kaygı: bir şeye karşı duyulan korkunun, bireyin gündelik yaşamını olumsuz yönde etkilemesi hali.
    düzlem: bir doğrunun yön değiştirmeden ve kendi doğrultusunda olmayan hareketiyle meydana getireceği kabul edilen yüzeylere denir.
    izdüşüm: ışınlar aracılığıyla bir cismin şeklinin bir düzleme belirli kurallarla aktarılması (projeksiyon).

    tanım: gerçek dışı yorumlanan bilgilerin, insanı korkutan ve ürperten bir perdedeki yansımaları.

    örnek: gece karanlığında çişe kalkmış bir adamın, üstüne fular takılmış kapı arkasına asılı bir montu, kendini asmış bir insan olarak görmesi ve bu görüntünün yarattığı yusuf yusuf.

    bu benimkiyle beraber 14. fular oldu daha da fular diyeni sözlük s.ksin, yetti bee!

  • afedersiniz elifi görse mertek sanacak dilden anlamaz cehl-i mürekkeb sahiplerinin yeni iddiası.

    bir halk şiirini başlıkta tartışılan bağlama uygun hale getirerek şöyle seslenmek istiyorum:

    dağda bayırda gezen bir yörük,
    kimi tımarlı sipahi kimi bir bölük,
    bir elife dili dönmeyen hödük,
    şehristana gelir lisan beğenmez.

  • kapalılar yine kümelenmiş ayrı takılıyorlar hahahahahaha.

    buradan kapalılık üzerinden libarellik kasan bizim tatlı su solcularımız siz yetmez ama evetçi salaklarsınız size ne desem boş, diğer taraftan kapalılara laf ettim diye kuduran takiyeci ibneler sizin yazdıklarınız sadece benim hoşuma gider, 28 şubatmış, yok ikna odalarıymış boşuna martaval okumayın şu memlekette yaptıklarınız ortada hala mağduru oynamayı başabiliyorsunuz ya ben ona şaşırıyorum.

    bu arada ülkenin kaynaklarıyla okuyup bir yere gelen kapalı doktorlar hannover buluşmasında yine kümelenmiş ayrı takılıyorlar hahahahahahahahahaha.

  • 5071tl alacak meslek grubu sokaklarda 3-4 kişi halinde dolaşacak, 4013tl alacak meslek grubu ise okullarda bir şeyler öğretmeye çalışacak.

  • istikrarlı topçu. trabzonspor'da da kadro dışı bırakılarak formundan hiç bir şey kaybetmediğini bir kez daha gösterdi.

  • aynı zamanda wi-fi phishing(oltalama) yaparak, ortamdaki kişilerin kafenin ismiyle kendi oluşturduğu wi-fi ağına katılmasını sağlayarak bazı bilgilerini ele geçirmeye çalışan bir yazılımcı * da olabilir, dikkatli olunması gereken bir konudan bahsedeyim.

    ücretsiz wi-fi bulunan bazı yerlerde wi-fi ağına bağlandıktan sonra bir sayfanın açılıp interneti kullanabilmeniz için sizden e-posta, şifre ve diğer kişisel bilgileriniz ile üye olmanız istendiğini, aksi taktirde wi-fi'ye bağlı olsanız bile hiçbir şekilde internet sayfalarına/sosyal medya uygulamalarına giremediğinizi fark etmişsinizdir. bunun uygulanmasının amacı; olumsuz bir durumda direkt olarak kişiyi tespit edebilmektir, herhangi bir sorun yoktur. fakat art niyetli birisi bulunduğu mekanın ismini taklit ederek oluşturduğu ve kendine ait olan wi-fi ağına katılmanızı sağlayabilir. daha sonrasında tıpkı orijinal sistemdeki gibi karşınıza o sayfanın çıkmasını ve kişisel bilgilerinizi(e-posta, şifre vs) girmenizi sağlar, bu bilgileri kullanarak da diğer bilgilerinize ulaşma imkanını elde etmiş olur.

    "peki bu tarz şeylerden korunmak için ne yapabilirim ?"

    bizim insanımızın en büyük hatası her platformda aynı e-posta ve şifreyi kullanmasıdır, bu da bir platformun verileri sızdığında sizi en zor durumda bırakan şeydir. tüm platformlarda aynı olan e-posta ve şifreniz yüzünden, sızdırılan bir veride sizin de bilgileriniz varsa, başka türlü sorunlarla uğraşmak zorunda kalırsınız. o yüzden mümkün olduğunca şifre kontrolünüzü iyi yapmaya ve her platformda farklı şifreler kullanmaya özen gösterin, biliyorum zor ama; gerekli!

    kıssadan hisse; elbette hemen paranoyaya bağlayıp starbucks'ta "kod yazan" herkesi öyle zannetmek yanlış olur, fakat yine de tanımadığınız wi-fi ağlarına katılmayın ve kendi internetinizden şaşmayın.

  • bulgaristan'ın başkentidir.

    istanbul'daki, ismi "kutsal bilgelik" (ing: holy wisdom) anlamına gelen, aya sofya'yı inşa ettiren imparator birinci jüstinyen altıncı yüzyılın ortalarında sredets (ing: serdica) şehrinde istanbul'da inşa ettirdiğiyle aynı isme sahip bir kilise inşa ettirmiştir.

    daha sonrasında bu kilise sredets şehrine adını vererek sofya yapmıştır. yani bugün sofya olarak bildiğimiz şehrin ismi, istanbul'daki aya sofya'yı inşa ettiren imparatorun bu şehirde inşa ettirdiği aynı isimli kiliseden gelmekte.

    popüler bir inanışa göre aya sofya'nın mucizevî güçleri yapıyı yüzyıllar boyunca doğal afetlerden ve istilalardan korumuştur. kilise de günümüze kadar gelmiştir. arada bir camiiye çevirilmiş, sonra tekrar kiliseye çevrilmiş.

  • eğer sitesine reklam alırsa ssg den daha zengin olabilir, artık sümer ailesinden para almaz, ailesine para atar, ayda 5 bin tl gönderir. amerikanın 2500 doları.

    seni seviyoruz sümer.