hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi

  • muğlalıyım ve sülalem 7 göbek chplidir.

    muğla büyükşehir ve ilçe belediyeler tıpkı diğer tüm partilerin belediyeleri gibi rezalet durumdadır. liyakat sıfırdır ve şöförüne kadar torpille işe alım yapılır. beyaz yaka ve teknik bilgi gerektiren bölümlere ise alımlar tamamen seçim dönemi en çok bağışı yapan ailenin ağzından çıkan laflarla olur. örneğin marmaris’te bu aile malatyalı bir kürt aşiretidir. belediyedeki tüm kadrolar muğlalı veya marmarisli olmayan doğulu vatandaşlarımıza verilmektedir. neredeyse tüm ihaleler aynı kişilere verilir, usulünce yapılmaz. örneğin mühendislik bürosu işlettiğim dönemde açılan ihalelerden ya son gün ya da kapanmasına 1 saat kala haber alıyordum. ailem chp’li ve yerli olduğu halde fen işleri 1 saat önceden arayıp ihalemizin süresi bitiyor 1 saat içersinde teklifinizi verin diyordu (mühendislik projesi bu!). son dakikaya kadar hiç bir platformda açıklama yapmazlardı.

    özetle chp’nin ve belediyelerinin akpli olanlardan en ufak bir farkı yoktur. yöneticiler aynı liyakatsızlığı ve adam kayırmayı korkunç bir biçimde icra etmektedirler

    gördüğünüz gibi restorasyonu yaptıran koca şubede bir tane bile işini düzgün yapan, potansiyeli olan, liyakatli adam yokmuş ki çıkıp da “ağa bu nedir” diyememiş.

  • "şimdi çıkmış geçenlerde birisi, elinde de gitar, biliyorsunuz bunlar gitar çalar, bağlama nedir bilmezler, ağzında da mızıka, diyor ki senin savcın varsa benim de bilmemnem var. ya sen kimsin ya. sen kimsin. bi de bana diktatör diyorlar, ben diktatör olsam sen cıkıp orada o lafları edebilir misin." putin.

  • savunanlar oldukça sırtı yere gelmeyecek restoran zinciri.

    tavuğun kilosu 50 60 tl. toptan alıyordur, ama hadi 50 diyelim. 100 gram tavuk, 5 tl. üzerine nasıl bir krema, baharat ekliyor ki 104 tl'ye satıyor? şakasınız abi.

    şurada zengin savunmayın be abicim.

  • bir başlık altında yanlış bilgi verdiği düşünülen, imla hatası içeren vs. bir entry görüldüğü zaman, ilgili yazara mesaj yoluyla ulaşılıp ikaz edilir.

    hemen altına entry girilip hönkürülmez.

  • sol frame'de göreceğimiz durum.

    özellikle biontech aşısı için başlık üzerine başlık açıyorlar. bu arkadaşlar kendilerini çok zeki bir azınlık olarak görüp geri kalan herkesi kandırılmış, hiçbir şeyi araştırmadan kabul eden insanlar olarak görüyorlar. sen ne araştırdın diye sorunca; bazı twitler, ya da uzmalığı bu konular olmayan otçu, modern tıbba karşı, durumdan çıkar elde etmeye çalışan, fav manyağı doktorları kanıt olarak gösteriyorlar. var mı kabul olmuş uluslararası bir makale diye sorunca, bilimsel makalelerinde büyük oyunun bir parçası olduğunu söylüyorlar.

    biraz önce de bunlardan birine maruz kaldım. (bkz: mehmet okan özdemir) diye bir doktorun 1,5 saatlik videosunu izletti bana. kendisini kırmamak için izledim. lanet olsun dedim, izleyelim. herif baştan sona manipülasyon yaptı. araştırdım elemanı. cerrahmış! ulan valla siz iflah olmaz enteresan insanlarsınız.

    edit: "aşı karşıtı değiliz. covid-19 aşısına güvenmiyoruz" diye eleştiride bulunan arkadaşlar var. bence haklı bir eleştiri olabilir. bu sebeple moderatörlerden ricam başlığı "15 haziran 2021 covid-19 aşı karşıtlarının çıldırması" şeklinde değiştirmeleri. kırmayalım bu minnoş arkadaşlarımızı. zaten yeterince endişeli ve ürkekler.

    edit2: ulan ne adamsınız ya. covid-19'un uzun vadede vücuda olumsuz bir etkisinin olmadığından emin ama aşının uzun vadedeki etkisinden endişeli.

    neymiş efendim. aşı çok hızlı üretilmiş. yeterince test edilmemiş. uzun vadede yan etkisi bilinmiyormuş. oldu paşam! 5 yıl pandemi devam etsin. peki bu 5 yıl içinde insanların bozulan psikolojisinin başka hastalıkları tetiklemesi ile ilgili bir endişen var mı?

    normalden hızlı üretilmesinin sebebi bütün dünyanın gözünün bu aşıda olmasından kaynaklı bürokrasinin daha hızlı çalışması ve daha fazla finansman sağlanmasından olabilir mi?

    soruyorum sadece. siz de sorun ama uzmanına sorun. cerraha, otçuya, büyük resimcilere değil. kolun kırıldığında tedavi için jinekoloğa gitmediğin gibi bu konuyu da uzmanlarına sorun. risk hesaplaması yapın. yapamıyorsanız yapan uzmanlara güvenin. alkol kullanıp, sigara içip, fast food’u gömüp içinde ne olduğunu bilmediğim sıvıyı vücuduma almam demeyin. komik oluyorsunuz. ha yine olma aşını. senin bileceğin iş ama gelip burada bir günde 750.000 aşı yapıldıktan sonra bilimsellikten uzak manipülatif başlık açmayın.

  • bu sendroma adını veren olay 1973 yılında stockholm'deki başarısız bir soygun girişimi sonucu ortaya cıkmıştır. kreditbanken isimli bir bankayı soymaya kalkan soyguncular kuşatılınca bankada bulunan 4 kişiyi rehin almışlar ve altı gün boyunca direnmişlerdir. altı günü sonunda polis operasyonu sırasında rehineler kurtarılmaya aktif olarak direnmişlerdir. daha sonra ise soyguncular aleyhine tanıklık etmeyede yanaşmamışlardır hatta para toplayıp savunmalarına yardımcı olmuşlardır. bu olaydan sonra psikolojide benzer rehine-rehinci olaylarındaki yakınlaşmaları tanımlamak için kulanılan bir deyim haline gelmiştir.

  • ihalesi ta 2013'te yapılmış metro hattını yıllardır açamayan, çalışmaları kafalarına göre durduran partinin trolleri gelmiş imamoğlu yapmadı diyor. imamoğlu geldi, yıllardır yapamadığınız, rantlara kurban ettiğiniz metroyu bam bam bam yaptı. sizin partiye kalsaydı iş, önümüzdeki yerel yönetim seçimlerine (2023) 10 gün kala "hayaldi gerçek oldu.", "yaparsa akape yapar." naraları eşliğinde açılırdı bu hat.

  • bir senedir beklenen buyuk gun sonunda geldi ve catti. haftalardir yerel basin "gunes tutulmasini izlemek icin 1 milyon insan gelecek, her yerde trafik tikanacak, normal zamanin 10 kati trafik olacak, sakin mecbur olmadiginiz durumlarda evden cikmayin" seklinde haber yapiyordu ve cogu insan korkup evden cikmadi ve normalin 10 kati trafigi birak normalin yarisi kadar bile trafik yok. az once gidis donus 4 saate yakin bir araba yolculugu yaptim ve toplam 10 araba ya gormusumdur ya gormemisimdir. an itibariyle trafigin t'si bile yok. 1 milyon turist gelmesine geldi ama yerel halk pek evden cikmadigi icin trafik etkilenmedi.

    batida oregon'dan sonra abd'nin orta kesimlerinde gunes tutulmasini gorecek olan eyaletler idaho, wyoming, nebraska, kansas ve iowa gibi kus ucmaz kervan gecmez eyaletler olacak. bu eyaletlerden bazilari (ornegin wyoming) gectigimiz gunlerde olaylari organize edebilmek icin abd ordusundan yardim istedi. buralar buyuk ihtimalle teksas, colorado, illinois gibi eyaletlerden turist cekecekler. dogu yakasinda tutulmayi gorebilecek eyaletler tennessee, georgia, kuzey carolina ve guney carolina ile sinirli ama bu eyaletlerin bile sadece ufak bir kisminin gunes tutulmasini gormesi bekleniyor. yani kisaca her ne kadar gunes tutulmasi abd'yi boydan boya dolassa da genelde nufusu az olan eyaletlerden gececegi icin amerikalilarin cok kucuk bir kesimi (nufus olarak %5-10 arasi)bunu evlerinden gozlemleyebilecek.

    abd'de yasayan sozluk yazarlari su linke tikladiktan sonra yasadiklari sehri ve eyaleti girip gorecekleri manzarayi "simulate" edebilirler: https://eclipsemega.movie/simulator

    bir suredir kanada ve abd'nin kuzeybatisinda devam eden devasa boyuttakı orman yanginlari yuzunden etraf bir suredir dumanlarla kapliydi ama sans eseri tutulmadan birkac gun once biraz yagmur yagdi ve yanginlarin miktari azaldi, bir de ruzgar okyanusa dogru esince dumanlar o tarafa dogru dagildi ve mavi gokyuzu (ve geceleri yildizlarla kapli gokyuzu) geri geldi.

    yalniz yerel isletmeler bu tutulma yuzunden milleti feci sekilde kazikladigi icin cok buyuk nefret uyandirdi. mesela bu tutulmayi yillardir bekleyen bir cok insan ta 1-2 sene once otel rezervasyonu yapmisti ama yerel oteller tutulmanin farkinda olmadiklari icin odalari normal fiyattan satmisti. sonradan olayin farkina varan otel sahipleri milletin rezervasyonlarini iptal edip ayni odalari normalin 5-6 kati fiyata satisa cikartti. meger internetten yapilan rezervasyonlarda "haber vermeden ve sebep gostermeden iptal etme hakki" varmis ve bu rezervasyon yapilan sayfada ufacik bir yaziyla belirtiliyormus. aynisini hertz basta olmak uzere araba kiralama sirketleri de yapti. airbnb uzerinden gunluk ev kiralari 1-2 bin dolara kadar cikti.

    bu arada oregon-live gazetesi "tamam baska eyaletlerden gelip tutulmayi izleyin ama tutulma bitince sakin oregon'a tasinmayin, eyaletinize donun, zaten burasi bok gibi" diye trolleme bir haber yapmis. adamlar kafayi yeme seviyesine geldi. kac gundur 30 sayfalik gazetenin 25-26 sayfasi buna ayrilmisti (geri kalan 3-4 sayfa da trump'a gommek icin kullanildi).

    http://www.oregonlive.com/…way_eclise_visitors.html

    burada yerel kutuphaneler halka bedava gunes tutulmasi gozlugu dagitti ve devlet hemen hemen tum kamp yerlerini ziyaretcilere acti (devam etmekte olan orman yanginlarindan dolayi bazi kamp yerleri acilamadi). tum kamp yerleri, festival alanlari, oteller, airbnb evleri ve kalinabilecek tum mekanlar aylar onceden kapilmisti. sirf gunes tutulmasini daha iyi izlemek icin daga tirmanan insanlar da var. bolgedeki festivallerin en buyugune 30 bin kisinin katilim gosterdigi soyleniyor. hipster ve hippie'ler bildigin cadirkent olusturmus. bunlar da bizim suriyeli multecilerimiz oluyor herhalde.

    http://image.oregonlive.com/…/-b9c93d5573fba7df.jpg

    http://image.oregonlive.com/…/-10dbfcb32a209f25.jpg

    http://image.oregonlive.com/…/-3ca22a444ee3137a.jpg

    http://photos.oregonlive.com/…ml#incart_maj-story-1

    daha once 1970'lerde oregon'a gelen gunes tutulmasi havanin bulutlarla kapli olmasindan dolayi gozlemlenememis ama bu kez hava gunesli olacak. bir haftadir perseid goktasi yagmuru yuzunden geceleri gokyuzunu izliyoruz ve sansimiza bir haftadir gokyuzu bastan basa yildizlarla kapliydi. en merak ettigim sey gunes tutulmasi sirasinda yildiz kaymasi gorup gormeyecegimiz. 1999'dan "tecrubeli" oldugum icin isyerinde filan millete neler olacagini anlatiyorum, cogu kisi daha once hic tutulma gormedigi icin ne olacagi konusunda cok merakli. mesela hava birden bire kararinca kuslarin olanlara anlam veremeyip panikle otmeye basladigini anlattigimda herkes sasirdi. yasadigim yer ormanlik bir kasaba oldugu icin buradaki ceylanlar, geyikler ve her turlu hayvanin olanlara nasil tepki verecegini merakla izleyecegim.

    canli yayinda izlemek isteyenler instagram'a bakabilirler. burada basta nasa olmak uzere bir cok kullanici canli yayin yapacak.

    ayrica: (bkz: beklenen buyuk oregon depremi)

    oregon demisken: https://goo.gl/keamsx

    bu da bonus: https://youtu.be/3iad-cpojjg?t=36

  • mutluluk sebebidir.

    neredeyse otuz yaşıma geldim hala engel olamıyorum bu duyguya. yav yoksulluk anılarımı taşıyan nöronlar arasındaki sinir bağı ne kadar kalınsa artık söküp atamıyorum içimden. çok şükür şimdi istediğim zaman kola içebilecek durumdayım ama yine de kapı girişinde bir eliyle ayakkabılarını çıkarırken diğer elindeki 2.5 litre kolayı uzatan misafiri görünce öpesim geliyor. adam işte bu be! adam adam! diye bağırasım geliyor gardaşım.

  • üç arkadaşım bozcaada'da, ıssız sandıkları bir koyda denemişler bunu. tabi sonrasında tepelerde bir izdiham, insan seli, kalabalık falan derken kızlar üstlerini giyene kadar adanın o tarafı 28 cm daha denize gömülmüş.

  • gelin evi.. bu cümleden sonra söylenecek başka bir şey yok. çünkü evlilik, kadının ev eşyalarını kendi zevkine göre alma sürecinde erkeğin maddi desteğini alma amacıyla kurulmuş kurumdur*.
    şu cümle türk erkeğine yabancı gelmez; bi yemek odası beğendim onu almak istiyorum evlendiğimizde. al canım al.