hesabın var mı? giriş yap

  • "devrimci muhalif ruhum seçime kadar" türküsünün demirtaş'çası.

    sırrı'ya oy vermemiştim, cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları ortaya çıkmışken chp'ye saldırması komik duruyordu. demirtaş ise bana hitap etti. benim akp bıkkınlığıma oynadı. sosyalizm dedi, kadın hakları dedi, çocuk işçiler dedi. oyumu aldığı seçimin hemen sonrasında da cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğunun mimarını ayakta alkışladı.

    ben sırrı'ya kızmadım. çünkü niyeti az çok belliydi. ama demirtaş'a kızgınım. çünkü görüyorum ki herkesin gözlerinin içine baka baka yalan söylemiş. kürt milliyetçi tabanın istekleri özgürlükçü türkiye tabanının isteklerinden daha önemliymiş. gezi'deki tavrını unutmamak gerekirmiş.

    sana oy verdiğim için kendimden özür dilerim demirtaş.

  • bob ross varıdı enişte bob ross. bildin mi? hey gidinin rahmet istedi şimdi bak. trt 2'deki resim sevinci programı vardı hani? böyle bonus kafa bir adam vardı bob diye yıllarca ağaç çizdi orman çizdi greyder çizdi, aba piknik'in logosunu çizdi. işte bu program formatında, sayın başbakanımızın resim ve heykel sanatına dair bakışını ve ürülerini sergileyeceği bir program tasarladım: recep tayyip erdoğan ile resim sevinci.

    resim sevinci diyorum ama heykel, şiir, sinema, çanak çömlek yapımı de olur. yani genel bir kültür-sanat programı. başbakanımız kars'taki heykele ucube dedi ama belki de bunu kendi sanat anlayışından yola çıkarak söyledi, olamaz mı? işte bu program sayesinde hem başbakanımızın sanata ve sanatçıya olan bakışını hem de gizli kalmış cevherlerini yakından görebileceğiz. yine trt 2'de yayınlansın. yine böyle masrafsız sade bir dekor olsun. elinde fırçasıyla başbakanımız tualin başında olsun:

    - şimdi mutlu bir ağaç yapacağım allahın izniyle. bizim iktidarımızda allaha şükür mutsuz ağaç yok zaten. yalnız olmadı böyle bu. van münüt. titanyum beyazı lazım şimdi bana ve biraz da van dayk dostumuzun kahverengisiyle inşallah resmimiz daha güzel olacak. bakın sincap da yapacağım şimdi. belki de bu sincap yalnız olduğu için üzülüyor ve belki de susadığı için nehir yatağından su içmek istiyor değil mi sevgili trabzonlular? yaradılanı severiz yaradandan ötürü. m harfi şeklinde dağları kalın fırçamızla şöööyle bir cemil çicek kahverengisiyle yapalım. şimdi aradan doğan güneşi de chp kadın kolları sarısıyla boyadım. bakın çok kolay. buradan da inşallah aşağıdaki köylü yurttaşlarımıza ve sincap dostlarımıza su indireceğiz, duble karayolu yapacağız. ince fırçam nerde lan? hah. ama belki de bu köylü dostlarımız şehre göçtü ve evleri yok. şuraya da kalın fırçamla ankara ayazı renginde toki binalarını dikiyorum. çok güzel oldu. evet bugünlük de bu kadar. gelecek hafta patates baskı tekniğiyle heykel yapımı konusuyla sizlerle birlikte olacağım. iyi akşamlar.

  • akabindeki 3 4 gün boyunca devam edecek olan sıçamama hadisesinin başlangıcıdır. mecaz falan değil abi, bi şey oluyor sıçamıyorsun. başka yerlerde askerlik yapan arkadaşlara da doğrulattım onlarda sıçamamışlar. biz pasta kesmiştik ersoy sıçtı diye. öncü birlik oldu o bize, sonra hepimiz kahramanca sıçmıştık. ne günlerdi bea.

  • menekşe:ihsan bey,kuzenim için 3000 dolar lazım, siz verir misiniz?
    ihsan:ona o parayı ancak bir hıyar verir...
    menekşe:yani veriyosunuz!...

  • dünyanın en iş işi. mesela adam "biraz okuyayım da karı kıza hava atarım" diye başlıyor, felsefe sosyoloji psikoloji siyaset felsefesi allah ne verdiyse okuyor sonra büyük filozof oluyor, dünyayı yerinden oynatacak kuramlar ileri sürüyor falan. çok garip iş. ya kız? kız porşeli berkecan'ın yanında.