hesabın var mı? giriş yap

  • doğru bir cümle.
    daha ne yapabilir ki size akp hükümeti? öz vatandaşına yapmadığı her tür kıyağı size yaptı, çok doğru söylüyorsun; size daha ne yapabilir ki?

  • çok faydalı bilgiler vermiş, teşekkürler ancak üslup biraz ağır ve bu bazı kişilere saldırmak için bahane yaratmış gibi gözüküyor.

    şaka maka altta bir yorumda gördüm buraya aktarıyorum: almanya'da 1 kilo kıyma 6€ türkiye'de 39,5?; almanya'da asgari ücret 1400€ ise yaklaşık 230 kilo kıyma alabiliyor, türkiye'de ise 1400 lira asgari ücret ile 35 kilo kıyma alınabiliyor.

    edit:asgari ücrete de baktım. anladığım kadarıyla yasal asgari ücret ormancı ve çiftçiler için 8.60€; kurutemizleme ve et işleme endüstrisinde çalışanlarda 8.75€ saatlik, ücret 8.84'e varabiliyormuş. bu da haftada 40 saat çalışan biri (yani saat 08:00'da işe başlayıp 17:00'da işten çıkan birisi için arada bir saat öğle arası dedim ama var mı yok mu bilmiyorum) haftada ortalama 350€ yapar yani bizdeki asgari ücreti bu adamlar bir haftada kazanıyor.

    düşünelim, bizde asgari ücretle çalışan birisi haftada kaç saat çalışıyor? 40 saatten fazla. peki kişi bu aldığı maaşla neler yapabilir, sadece survival modda takılabilir. hayatta kalır ama eğlenemez, gezemez. evinde aylarca çalışıp biriktirdiği parasıyla aldığı televizyonu izler bütün boş zamanında. ben bunları aşağılamak için değil bizim ne eksiğimiz olduğunu göstermek için yazıyorum. sizce biz hak etmiyor muyuz insan gibi yaşamayı? asgari ücretle çalışan birinin dünyayı gezmek gibi bir amacı varsa, yapamaz, bu ülkede çalışan bir asgari ücretli bırak dünyayı bir hafta antalya'da zor kalır. ama asgari ücretle çalışan bir alman yazın türkiye'ye gelir ve bu ülkede asgari ücretle çalışan birini en az 10 gün kullanır ve çekip gider.

    kaynak olarak şurayı bırakıyorum daha detaylı bakın maaşlara çalışma saatlerine: http://www.tradingeconomics.com/…many/minimum-wages

  • vize istemeyen ve en erken kalkan uçak mısır uçağı olduğu için apar topar mısır uçağına binip ülkeden kaçmışlar ve mısır'dan da 3. bir ülkeye geçmişler. kendisinin vizesi var ama oğlunun yokmuş iddialara göre. yani gideceği ülkeler sınırlı.

    kırmızı bülteni yiyince göreceğiz bakalım ne bok yiyeceksiniz. telefonları ben almadım da diyemez çünkü hts kayıtları var. belki telefonları almasa, yaralılar telefon açacaktı ve erken müdahale ile o adam kurtulacaktı. bu nasıl bir vicdansızlıktır.

    en büyük acıları, üzüntüleri, hastalıkları, utançları yaşamadan ölmezsiniz inşallah ailecek.

    zorunlu edit : avukat ordusuyla, sosyal medyada haklarında yazılan olumsuz yazıların kaldırılması için 4 koldan ellerinden geleni yapıyorlar. ekşi sözlük yönetimi ile de iletişime geçtikleri, haklarındaki olumsuz yazılarını kaldırılmasını talep ettikleri iddiası var. yakında bu başlıktaki entryler silinmeye başlanmaz umarım.

  • güzel bir gelişme.

    ahmet davutoğlu'nun ilk defa güzel bir şey yaptığını gördüm lan. inanamıyorum.

    edit: olm ben işsizim lan niye sevindiysem.

    karım özel sektörde, onu da kapsamıyormuş.

    neyse tatile sevinenler için sevineyim bari.

  • beline ıslak odunla vurmak istediğim insandır. ulan ben cam kenarı yok diye bir sonraki sefere bilet alan adamım, herif gelmiş laapss diye cam kenarına oturmuş.
    "şşştt dayı kalk ordan cam kenarı benim lan" diyesim geliyor. ama
    "amca senin koltuk yan taraf orası benim" diyebiliyorum.
    he bi de homurdanan var yer değiştirirken. onlar ayrı bir durum zaten aç bak lan biletini koridor yazıyor, ikinci sınıf yolcusun sen, biz camdan neler görüyoruz sen koridora bakıyorsun, eziksin ezik o koridor tarafındaki koltukta ölüp gideceksin.

  • adamlardır. en has adam onlardır. adamlığın kitabını yazmışlardır. adamlık kanlarında vardır. adam olarak doğmuşlardır. adam olarak öleceklerdir. bu arada çok adamlardır.

  • kanat cirpma egiliminin ekolojik dunyamizda kuslara(boceklere) has birsey oldugunu var sayarsak ve dunyadaki en iyi ve dengeli ucucular kuslar(bocekler) ise neden ucaklar da bu ucus hakimiyetini edinmek icin kanat cirpmasin?

    ucaklar kanat cirpmadan ucabiliyor cunku hava ustunde surf yapiyorlar, bu surf icin yeterli hiza, havayi dogru sekilde yarmak icin duzgun aerodinamige ayni zamanda kaldirici kanat genisligine ihtiyac duyarlar. bir ucak eger havada hizini kaybederse stall denilen dusus modunda bir elmanin agactan dustugu gibi oldugu yerde dususe gecer. bu hiz tutkunlugu zorunlulugu ucaklarin en zayif yanidir. hizlari yoksa onlar bir hictir. bahsettigim gibi ucaklarin ucmak icin cok ilkel prensipleri var. hizlanarak havayi yararak surf yapmak gibi. kuslar ise havayi kavrayip assagiya basarak kendilerini yukari iter. bunu yaparkenkenki meziyet hafif ve kontrollu olmak. kuslar kanatlarinin ucuna kadar farkindadir. kanatlarini acidan aciya sokabilir ve ozel haraketlerle havayi bukme konusunda avantajli atraksyonel ucuslar yapabilirler. boyle ucmak, hisli ve haraketli bir kanadin oldugu hissinin farkindaligiyla ilgilidir. ucaklar cok hantal malzemelerden yapilirlar. az esneklerdir fakat bir organik yasam formu uzuvsal haraketlerine sahip donanimlari yoktur. bu hassas bir sentetik muhendislik ister. yinede ucaklarin daha kontrollu ucabilmeleri icin kanatlarinin kenarlarinda kapakciklari vardir(flap) ucaklarin kanatlari uzerinde ne kadar haraket edebilir kapakcik varsa (flap, air brake, kanart vs gibi...) o kadar manevra kabiletleri ve ucus hakimiyetleri artar. kuslarda kanadin tamami hareket edebilir oldugu icin kapakciklar yaninda ilkel kalir. gelecekte esnek ve bukulebilir kapakciksiz kanat sistemi yapilacaktir. kontroller ve ucus hissi de ugun yapildigi takdirde bu kuslar gibi ucabilmek anlamina gelir.

    yinede ucmak icin kanat cirpmaya gerek yok:) kanat cirparak ses hizini asan bir ucak gormek cok abartili kacabilir, fakat neden kanat cirparak ta ucmayi deneyimlemeyelim?

    kartallar gibi...