hesabın var mı? giriş yap

  • zamanında aria ve aycell birleşti avea oldu, şimdi yine birleşiyorlar. ne agar.io şirketlermiş arkadaş

  • sesler daha gür çıkmaya başladı. insanlar artık ne olursa olsun diye düşünüyor. sanatçısı da halkı da aynı. gidişin ayak sesleri

  • bize ne ya. turistler düşünsün.
    konsolosluklara falan gidip dertlerini anlatsınlar.
    tanım: türk vatandaşlarını ilgilendirmeyen durum.

    yanlış anlaşılma editi: bu taksiciler türkler'i almıyor ya, alsa da mesafe beğenmiyorlar falan. ona gönderme işte. esprisini açıklamak zorunda kalan adam oldum ya la.

  • zaman zaman tebessüm ettiren entrylerdir.

    başlık : geçen gün arkadaşla ülkü ocağına gittikk

    baklava almışlardı. oooo hangi dağda kürt öldü dedim alkış kıyamet koptu ocak başkanı yaptılar

  • bu tipler kira vermez, hazine arazisini çevirir. imar affından faydalanır. apartman diker. hem kendi hem çocuğunu ev sahibi yapar, üzerine bi de sen ben gibi iş güç sahibi insanı kiracı diye oturtur da parasını yer. bu tipler maaşla geçinmez bir kere. ordan yardım, burdan market kuponu, şurdan bal, burdan tereyağ, bedava şu bedava bu:)
    maaşla geçinen bizler anlayamayız avantadan gelen gelirleri nedir bu tiplerin..
    o yüzden adam haklı. çok bile o maaş

  • 2011 yılında yapılan hesaplamalara göre ilk yıl için paranızla kayıt yaptırmanız gerekirse, okulda ihtiyacınız olan malzemelerle beraber ödemeniz gereken para 26.816 sterlindir. enflasyonu da hesaba katarsak bugünkü 34.824 sterlin'e denk gelmektedir.

    ancak büyücülük dünyasında öğrenciler eğitim için ödeme yapmamaktadır, okul ücreti sihir bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. j.k. rowling attığı tweet'te bunu doğrulamıştır. ancak öğrenciler okulda kullanacakları malzemeler, okul gezilerinde harcayacakları paralardan kendileri sorumludur.

    2021 yılında oxbridge learning tarafından yapılan hesaplama, öğrencilerin okul ücreti haric 7 yıllık eğitim boyunca yapmaları gereken harcamaları ortaya koymuştur.

    hesaplamaya ingiliz büyücülük dünyasının para birimleri ve karşılıkları ile başlanmış. üç çeşit para buluyor, bunlar knut(bronz), sickle (gümüş) ve galleon(altın)
    görsel

    1 galleon, 17 sickle ya da 493 knut'a eşittir.
    görsel

    j.k. rowling'in açıklamasına göre 1 galleon, harry potter'ın okula başlığı dönemde 5 sterline denk gelmektedir.

    2021'deki hesaplamaya göre 7 yıllık eğitim boyunca:

    ¦ kıyafetler için harcanacak para: 505,17 sterlindir.
    görsel

    1991'de, harry ve arkadaşları ilk cübbelerini alırken, hogwarts öğrencileri tarafından giyilen üç takım cübbe 14 galleon ve 2 sickle'a (70,59 £) mal oluyordu. 2021'deki karşılığı ise 161,65 sterline denk geliyor.

    hogwarts'ta okurken şapkaya, eldivenlere ve kışlık pelerine de ihtiyacınız olmaktadır. bunların hepsi birlikte 181,87 sterline mal olmaktadır. dördüncü yılda katılacağınız yule balosu için alacağınız cüppe ise 161,65 sterlin tuttacaktır.

    ¦ ekipmanlar ve baykuş için harcanacak para: 1.683,15 sterlindir.
    görsel

    büyücülere sunduğu muazzam güce rağmen asalar oldukça uygun fiyatlıdır. 1991'de harry ollivanderstan asasını alırken 7 galleon yani 35 sterlin ödemiştir. 2021 yılı için karşılığı 80.15 sterlindir. (16 galleon ve 15 knut)

    orta kalite bir uçan süpürge için ödeyeceğiniz para ise 229 galleon yani 1.145 sterlindir. muggle arabaları ve bisikleri gibi süpürgelerin fiyatları da özelliklerine göre değişmektedir.

    ¦ ders kitapları için harcanacak para: 938,90 sterlindir.
    görsel

    1991'de, flourish and blotts'tan alınan ders kitapları ortalama 1 ila 5 galleon'a mal oluyordu. öğrencilerin 34 farklı kitap satın alması gerektiği ve enflasyon hesaba katıldığında 2021 yılı için kitaplar için harcanacak para 938,90 sterline denk gelmektedir.

    ¦ genel harcamalar: 572.50 sterlindir.
    görsel

    hogwarts'ta oda ve yemek için ödeme yapmanız gerekmese de, lar ve bertie botts beans veya weasley ikizlerinden şaka malzemeleri almak için para ödemeniz gerekmektedir. öğrenciler, üçüncü sınıftan itibaren hogsmeade'e gidebilir burada kaymak birası içmek için yine ödeme yapmak zorundadırlar.

    hogwarts'ta harcayacağınız para ne kadar şekerleme tükettiğinize bağlıdır. 90'larda harry ve sınıf arkadaşlarının yılda yaklaşık 10 galleon harcayacağı düşünülmüştür. bu yıllık 50 sterlin, 7 yılda 350 sterlin ve enflasyon hesabı ile 2021 için 572,50 sterline eşittir.

    seyahat giderleri için harcanacak para ise: 3.637,20 sterlindir.
    görsel

    öğrencilerin yılda tatiller de dahil olmak üzere en az 4 kere yolculuk yapacağı üzerinden hesaplanmıştır. bilet ücretleri kitap ve filmlerde belirtilmediği için platform 9 3/4'ün bulunduğu londra'dan, hogwarts'ın bulunduğu iskoçya'ya bilet fiyatları kullanılmıştır. sefer ücreti ise 129,90 sterlindir.

    tüm bunlar hesaplandığında 2021 yılı için hogwarts'ta 7 yıllık harcamalarınız toplamda 7.336,92 sterlin tutmaktadır. 2022 yılı için anflasyon hesabını da kattığınız da bu tutar 7.630,40 sterlin etmektedir. türk lirası karşılığı ise 15 haziran 2022 itibarıyla 158.712 tl'dir.

    türkiye'de özel bir okuldaki 1 yıllık eğitim ücreti karşılığında hogwarts'ta 7 yıl geçirmek nereden bakarsanız bakın bedavadır.

    not: 2011 yılındaki hesaplamada sadece ilk yılın yan giderlerinin 8.008 sterlin olduğunu görüyoruz. enflasyon hesabı ile bugünün 10.970,96 sterlinine yani 228.195 tl'sine denk geliyor. ancak o hesaplama yapılırken galleon/sterlin kuru kullanılmamış, ürünlerin direkt olarak sterlin fiyatları değerlendirilmiştir. bu nedenle de ortaya çok da doğru bir hesap çıkmamıştır.

  • dan brown! dayıoğlu sana sesleniyorum: yıllar yılı onun şifresiyle bunun sırrıyla uğraştın durdun. bir gün de sınava itirazın şifreleriyle ilgili bir şey yazmadın. nasıl itiraz etmeliyiz sınav sonucuna, ekmek yer miyiz itiraz işinden söylemedin. vatikanlı çılgın bişip, romalı perihan, cizvit faruk derken öğrencileri hep ihmal ettin. sana önerim şudur kaptan: sınav sonucuna itiraz usulleriyle ilgili olsun bir sonraki romanın. peynir ekmek gibi satmazsa insan değilim. ha ama "lan gerzo benim zaten her yazdığım peynir ekmek gibi gidiyor" dersen, ona bir şey diyemem.

    hakkaten güzel para yaptın neşriyat işinden. inşallah kazandığın parayı çarçur etmezsin. eve yatır paranı dan. insan kuru ekmekle de yaşar, önemli olan başını sokacağın bir evin olsun. hayır yanlış mıyım? yanlışsam yanlışsın de... şimdi romandan gelen parayı arabaya yatırsan, kontağı çevirdiğin anda haydi bakalım selamunaleyküm işte oldu ikinci el araba. ama ev öyle mi dan? mayami'den bir yazlık, vaşingtın'dan beyaz saray manzaralı bir kışlık alsan o dünyalık sana yeter sana işte. elin dara düşerse satarsın mayami'deki yazlığı sibel can'a, o parayı da bankaya yatırırsın. al işte yengeyle size mis gibi gelir musluğu. veya bana ne lan ne yaparsan yap. romanlarında o kadar vatikan'dan bahsettin de vatikan'a bir çeşme mi yaptırdın, bir hayrat mı yaptırdın? allah aşkına söyle yaptırdın mı vatikan'a bir hayrat? yazdırdın mı üstüne "hacı dan brown ve karısı, ramazan 2010" diye? varsa yoksa onun pederi şunun papazı...

    neyse... dostlar, beni bilirsiniz, bileği gibi yüreği de sağlam bir deli gofret kardeşinizim. burdan sınav sonuçlarına itiraz konusunda hem dan'a hem öğrenci kardeşlerimize ışık tutmak için bir önerimi paylaşmak istiyorum ve diyorum ki sınav sonuçlarına itiraza imkanımız varsa lugano ve sabri sarıoğlu'yla gidelim. etkili bir itiraz yöntemi olabilir bu. okuldan atılmamız da bir ihtimal ama risk almadan da hiçbir şey olmuyor şu hayatta. şöyle bir şey düşünüyorum:

    - hocam 23 hiç beklediğim not değildi inanın. en az 60-65 diyordum, 23 geldi. üç sayfa kağıt verdim hocam...

    - evladım marifet çok yazmakta değil. içeriği önemli...

    - hocam okul uzuyor ama... en azından 50 almam lazım ki geçebileyim.

    - yani... şimdi sana 50 versem, başka bir arkadaşın gelecek "bana da 50 lazım", öbürü gelecek "bana da 60" lazım. e bunun sonu yok ki...

    - hocam sınavdan sonra arkadaşlarla karşılaştırdık, aynı şeyleri yazmışız. onlar hep 60, 70 aldı, bana 23 geldi hocam.

    - sağlık olsun diyelim.

    - hocam son sözünüz bu mu?

    - bu.

    - yanımda iki arkadaş getirdim, onlar da sizle konuşmak istiyorlar.

    - gelsinler...

    - lugano! sabri!

    *** hoccca nesi 23 bunun hoca, en az 70 en az 80 allahtan kork hoca....***

    şimdi bu noktada sabri bunları söylerken, lugano gözlerini belerte belerte hocanın yanına gidip eliyle not yükselt işareti yapabilir. not yükselt işareti ülkeden ülkeye değiştiği için burda ayrıntılarına giremiyorum. ayrıca eğer imkanımız varsa itirazımızın etkisini arttırmak için ibrahim üzülmez'i de getirebiliriz. o da hocanın yanına gidip, hızlandırılmış hareketlerle dirsek atma işareti yaparak "gör artık bunları gör! asistan dirsek attı sınavda bana, allah aşkına gör hoca ya" diyebilir. hocamız özellikle ibrahim kaptan'ın söylediği bu sözler karşısında iyice afallayacak, ne dirseği ne kösteği derken belki de motoru yakacaktır. nihayetinde illa denensin demiyorum bu yöntem, ama denenebilir yani. her şey gibi bu da bir sınav işte.

  • türkiye'nin kuzey bölgelerinde dağlarda çam ormanlarında bulunabilen bir mantardır.
    daha önceki bilgilendirici girdilere ek olarak: yaş iken yenildiğinde çok fazla mide bulandırır bu yüzden toplandıktan sonra kurutulması ve kurutulmuş şekilde yenmesi mide bulantısını nispeten engeller. son yıllarda popüler olan ve gençleri amsterdam yollarına düşüren psilocybin içeren mantarlarla pek bir ilgisi yoktur yani "abi ben yemiştim amsterdam'da bunlardan bir şey olmaz, yiyelim !" düşüncesi ölümcül tehlikelidir.
    öncek igirdilerde 4-6 saat süren delilik yaratmasından bahsedilmiş ki "delilik" den kişinin ne anladığına göre bu durum değişir: mahabharata'daki kral yudhishthira'nın dharma sınavında delilik nedir sorusuna verdiği cevap "unutulmuş eski bir yoldur"
    bu mantar kişiyi psilocybinlerde olduğu gibi güçlü göz yanılsamaları, illüzyonlara değil direkt bir halusinojen evrenin içine sokar. karakterinize ve öncesindeki duygu durumunuza göre halüsinasyonlar değişir.

    (bkz: l'ours) filmindeki yavru ayı da bu mantardan yer ve epeyce eğlenir ama insnalar için hiç de eğlenceli değildir ki eğlenmek için güvenli sayısız yol varken mantarları tercih etmek gerçekten deliliktir yani bu mantar delirtmez zaten deli olanlar yer.

    not. bu mantarın kullanılması satışı vb. herşeyi suçtur, son derece tehlikeli olup kullanılması asla tavsiye edilmez.

  • - pardon hanfendi memalik sokak neresi aca..
    - hı?
    - pardon beyfendi.. saçlarınız.. yani.. nebileyim
    - ne beyfendisi? neler saçmalıyorsunuz?
    - hass.. pardon hanfendi.. yani, gögüsleriniz.. yok gib..
    - ne diyorsun hayvann!
    - memalik