hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.
    edit 2: gökyüzünde bir anda beliren parmak izi ipucu olabilir.
    edit:3 ucu açık olay, ne olduğunu anlamak için takipte kalmak gerek.
    edit 4: soru işaretleri giderek artıyor bu yeni çağ ne zaman başlıyacak acaba?

  • iq seviyesi tek haneli olup, kapı önlerine, yayaların geçeceği yerlere, garaj girişlerine fütursuzca araba bırakanları kızdıran olay.

  • arda'nın olası bir "tamam lan ver" cevabı sonrası muhtemelen messi'nin, sol elinin işaret ve orta parmağının arasına baş parmağını sokarak "al sana forma" diyeceği önermedir.

  • yüzümü yıkarken banyoda elektirikler kesildi. elim ve yüzüm köpükler içinde gözümü açamıyorum el yordamıyla kapıyı bulmaya çalışırken sırtıma bir şey üç kez ard arda vurdu, arkamı dönüp bakmamı isteyen bana söyleyecekleri olan bi elin anlatmak istediği tonda.. banyodan nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. olayı hiç bi şeklide kendime izah edemiyordum. saatler sonra banyoya girdiğimde uzun saplı banyoda suyu almak için kullanılan viledamsı şeye bastığımı onun sapının da rtimik bi şeklide sırtıma vurduğunu anladım. doğaüstü sayarsınız de mi, tek anım bu, hadi hadi 4.5 tan doğaüstü..

  • ingilizce'de sona gelen hiç bir w okunmaz. (istisnası olsa bile çok çok azdır)

    law
    show
    flow
    cow
    sorrow
    borrow

    bir kelime fiilse vurgu ikinci hecede, isimse ilk hecede bulunur.

    present (fiil) = prızent
    present (isim) = prezınt
    record (fiil) = rikord
    record (isim) = rekırd

    r sesinin dili yuvarlayarak çıkarılması elzemdir.
    v sesi üst diş, alt dudağa değdirilip titremesi sağlanarak çıkarılır.
    w sesini direk v şeklinde okumayınız, "ua" sesi çıkarılır.
    th sesi iki şekilde çıkarılır. birincisi dili, üst ve alt dişlerin arasına sokup "s" sesi çıkarmaya çalışarak, ikincisi dili, üst ve alt dişlerin arasına sokup "z" sesi çıkararak.

  • ben yapıyorum bunu mütemadiyen. ta sefil bir öğrenciyken başladım buna. önüme çıkan ilk kediyi aldım eve, ne yiyorsam ona da verirdim, makarna, patates kızartması, sütlü ekmek. öğrenim kredim yatınca da kendime döner ona da bir kutu whiskas alırdım.
    sonraları çalışmaya başladım, hep kedim köpeğim oldu, hep ben ne yediysem onlara da bölüp verdim. kedi ya da köpek beslemek, çok masraflı birşey değildir. bir restorana gidip artıklarını isteyerek bile doyurabilirsin. dünyada bu kadar aç insan var diyerek kedi köpek, çatıdaki güvercinler, muhabbet kuşları, balıklar da aç dursun di mi? bişeyin ucundan tutmuyorsak toptan bişeye ellemeyelim, komple geberip gitsin her canlı?

  • vee sonunda beklenen entry :))

    özellikle akne ve saç dökülmesi konusunda çok çok başarılı bir uygulama olmasına karşın nedense türkiye'de çok yaygın değil, çevremde kullanan neredeyse hiç yok. buna karşın sivilce izleri olanlara, saç dökülmesi yaşayanlara şiddetle tavsiye ediyorum.

    ergenlik yıllarımda sivilcelerle çok haşır neşir olduk. kısa bir özeti için (bkz: #61516421)

    gelelim dermaroller'a, efendim buna yurtdışında microneedling de deniyor, hatta bu ismi daha çok kullanıyor ecnebi.

    nedir bu dermaroller?

    dermaroller; üzerinde mikro iğneler bulunan tambur şeklinde döner bir alettir efendim. şunun gibi bir şey. tabii bir de dermastamp diye daha minyatür ve düz şekli de var. ikisi de aynı işlevi görmektedir herhangi bir farkları yoktur. hangisiyle daha rahat edebileceğinizi düşünüyorsanız onu kullanın.

    nasıl işe yarıyor?

    anlayacağınız dilden konuşursak, bu iğneler cilt üzerinde mikro travmalar yaratıyor ve vücut buna tepki olarak o bölgeye fibroblast hücrelerini yollayıp kollajen dokuyu arttırıyor. bunun yanında yine aynı bölgeye büyüme faktörleri(tgfß1-3, fgf, egf, vegf, tnf-?) yolluyor ve sonuç olarak cildiniz daha esnek, daha parlak ve daha düzgün hale geliyor. şu da daha detaylı incelemek isteyenler için.

    kısaca şunu yapıyor.

    sonuç alır mıyım peki?

    cilt 1,cilt 2,cilt 3,cilt 4, cilt 5, cilt 6, saç 1, saç 2 görüleceği üzere sonuçlar muazzam.

    bak hepsini pubmed'ten attım, öyle sağdan soldan değil dikkatini çekerim.

    "more than 80% of patients assessed their treatment as ‘excellent’ on a 10-point scale. no significant adverse effects were noted in any patient."

    yani diyor ki katılımcıların %80'ini "mükemmel" olarak değerlendirmede bulunmuş ve hiçbir hastada yan etki oluşmamış.

    ne için kullanılır?

    çukurlu sivilce izleri, saç dökülmesi, selülitler, vücut çatlakları...vs. gibi cilt üzerindeki sıkıntılı bölgelerde kullanılır.

    not: keloid, aktif sivilce ve yaralı olan bölgelerde asla ama asla kullanmayınız.

    ne kadar süre kullanmalıyım?

    bu tamamen senin cildinin hasarına bağlı, ne kadar ağırsa o kadar uzun sürer.

    hangi dermaroller'ı kullanmalıyım?

    şimdi piyasaya bir bakıyorsun 0,25-0,50-0,75-1,00-1,50-2,00-2,50 gibi rakamlar var. bu rakamlar iğnelerin uzunluğudur ve biraz da işi ticarete dökmek adına. girersin bir siteye kafadan sallama iğne boyları önerirler size, bunları sakın dikkate almayın efendim.

    şöyle seçiyoruz;

    cildin neresinde kullanacaksın ve bölge ne kadar hasarlı? mesela cildin bazı bölgelerindeki deri daha kalınken bazı bölgelerinde daha incedir. bir örnek oluşturması açısından şu cilt için 1,5 mm kullanılmış.

    size tavsiyem 1.00 mm altında kesinlikle almayın. çünkü kısa olanlar deride yeteri kadar travma yaratamıyor, özellikle yüz için kullanacaksanız 1,5 mm ve üzeri işinizi görecektir. alabiliyorsanız yine 540 iğneli olandan alın, ne kadar çok iğne o kadar iyi.

    ha bir de titanyum iğneli olanlar ve çelik olanlar var. yine tavsiyem 3-5 kuruş daha fazla verip titanyum iğneli olanlardan edinin, titanyumu vücut daha iyi tolere ediyor.

    evde tek başıma kullanabilir miyim?

    evet kullanabilirsin, illa para saçman gerekmiyor uygulama için. herhangi bir tehlikesi yoktur. en fazla uyguladığın bölge kanar ve kızarır.

    çok acır mı?

    iğnenin uzunluğuna göre evet acıyabilir. fakat bunun için dermaroller uygulamasından yarım saat kadar öncesinde anestol ya da o tarz bir anestetik krem kullanıp acıyı minimuma indirebilirsin.

    bir seansta ne kadar kullanmalıyım?

    benim tavsiyem kanatana kadar, en kötü cildin kızarsın.

    sıklığı ne olmalı?

    ilk 2 hafta, haftada 2 kez ardından hafta 1 ile devam ediyorsun. ilerleyen zamanlarda iki haftada bir kereye kadar düşürebilirsin. cildindeki düzelmeye bağlı biraz da.

    sonrasında bir şey kullanmalı mıyım?

    dermaroller uygulamasından sonra süreceğiniz şeyin emilimi 2-3-5 kat artıyor, çeşitli araştırmalar farklı rakamlar söylüyor ama şu bir gerçek ki emilim çok ama çok artıyor. yani ne sürersen onun etkisi fazla olacaktır, bunu göz önünde bulundurun.

    ha bir de bu açılan mikro delikler 10 dakika kadar açık kalıyorlar sonra yavaş yavaş kapanmaya başlıyorlar, bir şeyler kullanacaksan hemen sonrasında kullanmalısın.

    sivilce izleri için kullanılacaksa tca ile kullanılabilir. örneğin şuradaki sonuçlar bununla alınmış. dermaroller sonrası ve her gece %0,05 retinoik asit uygulanmış ve tca ile de yüz soyulmuş.

    ben sadece retinoik asit kullanırdım zamanında, retinoik asit bir a vitamini türevi. cildin gençleşmesinde, elastikiyetinin artmasında çok önemli bir vitamin aynı zamanda tca kadar olmasa da yine de cildi soyuyor.

    bu üstte yazdıklarımı cildi hassas olanlar kullanmasın.

    cildi hassas olanlar dermaroller tedavisindrn sonra c vitaminli krem kullansınlar.

    mesela şuradaki araştırmada prp ile c vitamini karşılaştırması var(dermaroller ile) prp kadar iyi olmasa da ona yakın sonuçlar alınmış.

    öte yandan androgenetic alopecia konusunda yine şöyle bir araştırma yapılmış. iki grup karşılaştırılıyor, birinde sadece minoksidil diğerinde minoksidil+haftada bir kez dermaroller ve aralarında inanılmaz bir fark var.

    örneğin 1 haftalık sonuç, katılımcıların değerlendirmesi ve saç sayısı

    sonuç olarak dermaroller uygulaması mucizevi bir tedavi yöntemidir. tıpkı savaştan sonra halkın varını yoğunu ortaya koyup yeni bir yerleşim yeri yaratması gibi.

    edit: imla

  • lanet olsundur..hep birilerine muhtac olmaktır. her ne kadar toplu taşıma veya taksi kullansan da bazi durumlarda hep birilerinden iyilik beklemektir sonunda teşekkür üstüne teşekkür etmektir.yorulmaktir vesselam.

  • şimdi şöyle izah edeyim
    bir kupa ölçüsüne göre
    15 gr sidamo ( etiyopya) kahvesini önce çok ince olmayacak şekilde çekiyoruz.
    basit bir filtreyi önce sıcak suyla ıslatıp üzerine çekilmiş kahvemizi koyuyoruz .
    su kaynar ise kahveyi yakacağından yaklaşık 85-90 derecedeki suyumuzu ( özel dereceli makinalar var ayarlama imkanınız var üstünde demlik oluyor sadece) yavaş yavaş dıştan içe dökmeye başlarsınız filtrenizin altındaki bardak dolana kadar. berrak görüntüye ulaşmışsanız mükemmel bi kahve deneyimi sizi bekliyor olacak
    hepsi bu afiyet olsun..

  • aslında "askerde yaşanan yaran diyaloglar" başlığına yazılabilirdi aşağıdaki olay, ama yeni başlık açıp kirliliğe katkıda bulunmak istemedim.

    askerde kısa dönemlere türlü türlü iş verilmekteydi. hatta bazı arkadaşların yaşadığı rotasyon baş döndürmekteydi. takip edemiyorduk; bu kadar kısa dönem askeri ne yapacaklarına karar veremeyen komutanlar, bizimle adeta oyun oynamaktaydı. aramızda en talihsiz hukuk mezunu arkadaşı, adaletli davranır diye önce yemekhaneye yemek dağıtmaya, sonra nöbet yazmak için görevlendirdiler.

    hergün 70 kişinin nöbetini yazan arkadaş günlerini baskı altında geçirmekteydi; devamlı şunu bu saate yazma, bunu şunla yazma gibi türlü sorunla karşılaşıyordu. herkes şikayet ediyor; kimseye yaranamıyordu.

    artık kafası iyice karışan avukat, bir kişiyi aynı saatte iki nöbet yerine yazmıştır. bunu gören eleman hemen başçavuşa koşar.
    eleman: komutanım erdem hoca bana 2-4te iki yere nöbet yazmış.
    komutan: başlarım lan nöbetinize! bıktım nöbetizden de sizden de. o erdeme söyle seni sikip çoğaltsın her iki yere de git.

    eleman gelir erdem hocaya.. hepimiz oradayken şöyle bağırır:
    erdem hocaaa! erdem hocaaa! ahmet başçavuş dedi ki; beni sikip çoğaltacakmışsın.
    erdem hoca: ????
    bizler: ??? puhahahaha