• bir türban eyleminde açılmış pankart.

    http://sites.google.com/…n/basortusuozgurluktur.jpg

    yukarıdan görülmezse * şuradan da görülebilir:

    http://tabudeviren.blogspot.com/…u-ozgurluktur.html

    ilginçtir, başörtüsünün özgürlük olduğunu düşünen bu kadar 'özgürlükçü', aralarına bir (sayıyla: 1) başörtülüyü almayacak kadar 'yasakçı' davranmış.
  • "alcatraz özgürlüktür" demek gibi bir şey. oksimoron gibi, ibne gibin puşt gibin bişii...
  • en büyük islam yalanlarından biridir. köleleşmek özgürlükse kafesteki kuşlar da özgürdür.
  • sadece başörtüsü için değil, öğretileri bünyesine monte etmiş tüm bireylerin, öğrendiklerni engellemeye çalışmak, özgürlük müdehalesi olarak gelir. bu yüzden burka afganistan'da, fötr paris'te özgürlüktür. bu yüzden, ortadoğuda kadının sünnet edilmesi, çingenenin ayakkabı giymemesi de öyledir. atayı sevmek, spear ile fil kesmek özgürlüktür. şirin bir yunus balığını sahile sürükleyip kan içinde bırakmak iskandinavyalılarda, japonlarda haktır. engellemek özgürlüğe hakarettir. aborjinlerde balina sırtında yüzmek, alaskada kendi karısını misafirine ikram etmek özgürlüğün ta kendisidir. brezilya kabilelerinde ergen kızların bir grup erkekle dağa çıkması özgürlüğe geçiştir, hindistan'da kocası ölen kadının kendini bir eve kapatıp dul kadınlarla yaşayarak ve dilenerek para kazanma özgürlüğü vardır.merak eden varsa tüm bunların belgeselini izleyebilir

    özgürlük babadan oğula, anadan kıza geçtiği sürece başörtüsü ne ki? tanımadığın bir adamla görücü usulü evlenmek de haktır,özgür iradedir o halde... tüm bu öğretilere bağımlılık özgürlük müdür?

    öğretisine soru sormaktan korkup, öğretilerini hak sayan, bunu da özgürlük ilan eden kişiye özgür mü denir? ateistten mollaya bildiğini dogmatikleştiren libertenin neresindedir?
  • bi bakıma doğru bir söz.
    bi bakım: kadınların saçlarını örtmeden sokağa çıkamadıkları ülkeler.

    bazı insanlar bir tür yaratıcıya inanıyor. onlara göre, bildiğimiz ve bilmediğimiz alemleri yaratan bir güç var. bu güç, misal, evreni (hatta birçok evreni) yaratıyor, yıldızları, nebulaları, karadelikleri, gezegenleri, tozları, taşları gölleri arıları uçan kuşları ve türlü türlü canlıları cansızları yaratıyor.
    bunlardan bazılarının başları oluyor. yedi başlı olanları da var olabilir, bilinmiyor. bizim gezegende geçerli olan, bir adet baş olması. istisnalar kainatın kaidesini bozmuyor. bazı başlarda saçlar oluyor. bazılarında olmuyor. başında saç olan dişi varlıkların saçlarını göstermesinden yaratıcı hiç hoşlanmıyor. bazı insanlar, evrendeki dünya adlı toz zerresinde yaşayan başında saç olan bazı varlıklardan dişi olanlarının saçlarını herkeşlere göstermemelerini isteyen bir yaratıcı olduğuna gayet ciddi inanıyor. işte bu inanç sahibi insanların diğer bazı insanlara "saçını kapayarak yaratıcımızın yarattığı bu gezegende var olabilirsin" diyebilme arsızlığının kılıfı oluyor bu söz. ve her durumda, anlatırken aşamalar kaydettiğim "daha ne kadar saçmalayabilirim" parkurunda bana ve yedi ceddime tur bindiriyor, "işte ancak bu kadar saçmalayabilirsin" diye: başörtüsü özgürlüktür!
  • köleci olan kimse babaları değil kölelerin efendisi olduğu ve köle olma durumları da cariyelik anlayışıyla birebir olarak örtüştüğü için; özgürce başörtüsü takma diye bir durumun olmadığı ve beynini ve insanlığını kaybetmiş erkeklerin baskısıyla veya beynini ve insanlığını kendi başlarına kaybederek olmuş olması farketmeden olduğu için özgürlük olmayan bir özgürlük halisünasyonudur.
hesabın var mı? giriş yap