• nicole kidman ve javier bardem'in başrolleri için görüşmeler yaptığı aaron sorkin filmi. lucille ball ve desi arnaz arasındaki ilişkiyi anlatacak bir film olacak.
  • akademi ödüllü j.k. simmons ve nina arianda'nın da kadrosuna katıldığı biyografik drama.

    --- spoiler ---

    oscar winner j.k. simmons and nina arianda have been tapped to play william frawley and vivian vance in amazon and aaron sorkin’s being the ricardos, the film about ı love lucy stars lucille ball and desi arnaz. sources add that arianda’s deal has not yet closed.

    nicole kidman and javier bardem are in final negotiations to play ball and arnaz, with sorkin writing and directing.

    simmons’ character, frawley, played neighbor fred mertz in ı love lucy. vance played fred’s wife and lucy’s best friend, ethel mertz.

    the film is set during one production week of ı love lucy — monday table read through friday audience filming — when lucy and desi face a crisis that could end their careers and another that could end their marriage.

    --- spoiler ---
  • set fotoğraflarına baktım da kidman'ı lucille ball'a dönüştürememişler. fotoğraflar korkunç. kidman'ın makyajı korkunç görünüyor. cate blanchett daha doğruydu rol için. keşke çekim takvimi sebebiyle rolü reddetmeseydi. o değil de kidman epey sıkıcı bir aktrise dönüştü. bu kadar dizi ve filmde oynamayıp biraz özletse kendisini keşke.
  • nicole kidman ı neden o hale getirdiklerini düşünmekten filmin bir kısmını kaçırdım javier bardemrolüyse filmi yükseltmiş
  • asıl ününü senaryolarına borçlu olan aaron sorkin'in yönetmenliğini yaptığı üçüncü film.

    geçen senenin en çok konuşulan ve beğenilen filmlerinden biri olan the trial of the chicago 7 sonrasında yine gerçek bir hikaye ve karakterler içeren bir film being the ricardos ve yukarıdaki eleştirilere rağmen çok iyi bir cast yapılmış film için.

    açıkça söylemeliyim ki tam bir sinema fanatiği olsam da nicole kidman'a hiçbir zaman ısınamamış hiçbir rolünde sevememiş biriyim(the hours hariç). sanırım kendisini uzun yıllar sonra ilk defa çok beğendim ve lucille ball'a da benzettim.
  • senaristi aaron sorkin'in, aynı zamanda yönetmenliğini yaptığı üçüncü uzun metrajlı filmi.
    oscarlı yıldızlara(nicole kidman, javier bardem, jk simmon)ilaveten nina arianda ile etkileyici performanslar içeren 2021 yapımı film, amazon prime'da seyredilebilir.
    --- spoiler ---

    1950'li yıllarda amerika'da yaklaşık haftada 60 milyon kişinin izlediği 'i love lucy' adlı hit sitcom'da,
    bir hafta içerisinde iki başrol oyuncusu evli çiftin, özel ve iş hayatlarında yaşananlar.
    gerçek 'lucille ball' sahneleri ve dizinin orjinaline dönüşlerle harmanlanan çekimler, anlamlı diyaloglarla seyretmeye değer yapım.
    yazar toplantıları, senaryo okumaları, ses sahneleri, fikir çatışmaları, yapımcı baskıları yanında dizilerin arka planı ve mükemmeliyetçilik arayışı da yansıtılıyor.

    javier bardem, küba devriminden hemen önce amerika'ya göçen bir ailenin oğlu. şarkılarıyla, danslarıyla renkli ve sadakatsiz koca, karısının dertleriyle başa çıkan karizmatik 'desi arnay' rolü ile her zamanki gibi göz dolduruyor.

    akılda kalan güçlü replikler:

    'my ambition is to live in a home, not a home, not an institution. a home, with a family and dinner time.(hep yuva özlemi içinde lucy)

    'the less you talk, the more things you hear.'
    (wlliam frawley)
  • aaron sorkin’in yeni ve gene gerçek hikaye üstünden giden filmi.ilk başta casting tarafında ki eleştirelere tam birşey diyemiyorum çünkü yeterli takibim ve bilgim yoktu.nicole kidman bana göre sadece, soğuk veya negatif yönlü bir kişiyi canlandırdığında filmde uyumlu gözükebiliyor.the others veya eyes wide shut vs. bunun dışında beğenmiyorum ki bunda da sırıtmış.yönetmenin daha önce ki filmlerine göre bana bir tık aşağı geldi
  • lucille ball gerçekten çok tatlı, fiziksel komediye çok yakışan bir kadınmış. bu bakımdan nicole kidman gibi rijit bir soğuk nevale role pek gitmemiş, tam olduramamış. yer yer aaron sorkin senaryolarının olmazsa olmazı abartı mizansenler, pek çok şeyin o haftaya yığılmış gibi yapılması.. suspension of disbeliefe ket vurup filmin gerçekçiliğini biraz azalttı. fakat genel itibariyle zevkle izlediğim bir film oldu ve sorkin'in nihayetinde filmi güzel bağladığını düşünüyorum.

    --- spoiler ---

    lucy'nin aldatıldığını kesin olarak öğrendikten sonra alternatif açılışlar arasından 8 farklı erkeğin ismini söylediği versiyonu tercih etmesi yaşadığı ani ve dramatik paradigma değişimini çok güzel verdi. baştan beri kocasına son derece aşık ve çok bağlı bir kadın olarak başka erkeklerin isimlerini saydığı açılışa karşı savaş vermiş ve kocasının mutlu yuvasına gelip "i'm home" dediği açılışı savunmuştu. fakat o noktada artık onun da o yuvaya karşı bir aidiyeti kalmadı ve birliktelikleri ortaklığa dönüştü.

    --- spoiler ---

    8/10
  • amerika'nın en iyi pembe dizi yazarı aaron sorkin'in son filmi.

    valla ne yalan söyleyeyim ben gayet beğendim. casting seçimleri çok eleştirilmiş. evet, nicole kidman geçmişteki oyunculuğuyla, canlandırdığı karakterle beklenmedik bir seçim ama olmuş mu, olmuş. hem tipi benzemiş hem hareketleri ve davranışlarıyla lucille ball olmuş. javier bardem fiziksel olarak desi arnaz'e benzemiyor, ama oyunculuğu yetiyor. casting eleştirilerine cevaben üç başrol oyuncusu da sette ellerinde oscarlarıyla ne sandın boru mu bu diye gezseler yeridir.

    aaron sorkin sıradan olayları bile fazla dramatik resmettiği için eleştirilir genelde. bir de
    'ben ne sağdayım ne soldayım aklıselimden yanayım' tarzı 'ortadan' siyasi tavrı filmlerinde ve dizilerinde didaktik mesajlarla verildiği için çok sevilmez.
    bu filmde bunlar olsa bile beni çok rahatsız etmedi. hikayenin asıl amacından saptırmadı. sorkin'in klasik birbirleriyle habire atışan, lafı gediğine koyan karakter yazımı bu filmde sırıtmıyor.

    bence politik mesaj açısından benzer eleştirilere maruz kalan bir önceki filmi the trial of the chicago 7'dan daha iyi.

    8/10
hesabın var mı? giriş yap