• yeni bir tür sosyal medya.

    üzerine çok düşünülmüş ve bir ton post prodüksiyon kasılmış sosyal medya gönderileri paylaşmaları yerine, o anda 2 dakikası olan kullanıcılara filtre vb. işlemler olmadan gerçek halleriyle gönderi koymaları için günün rastgele bir saatinde bildirim gönderen bi uygulama.

    arkadaşlarla eğlenceliymiş, takılırız, zaten ortalık dutluk diye girdik de discover sekmesi hoş değilmiş. insanlar ne hayatlar yaşıyor diye bir kez daha üzdü.
  • sosyal medyadan çok ev ödevi gibi gelen uygulama.
  • gerçeği yansıtmadığı için kullan(a)madığım instagramın yerini dolduracak bir uygulama.
  • gerçek olma mottosuyla yola çıkan sosyal medya uygulaması.

    tamamen görsel üzerinden yürüyor. fakat bu göreller ön ve arka kameranızla çekebildiğiniz ve editleyemediğiniz görseller oluyor.

    biraz da açmak gerekirse, bir kendinizi bir de ortamınızı çekip paylaşıyorsunuz. yani hem önden hem de arkadan fotoğraf çekip paylaşmanız bekleniyor. bunun için de 2 dakikalık bir süreniz oluyor. bereal atmazsanız, başkalarınınkini de göremiyorsunuz.

    içerideki fotoğraflar instagramın tam tersine, aşırı gerçekçi. insanlar yatakta pijamalarıyla, çalırken, okulda post atıyorlar. "vay be, evet ya aslında herkes böyle diyorsunuz" . post atmak için tatile gitmeye son dedirtiyor yani .

    bence güzel. ekleşmek isteyen yeşillendirsin.
  • yerimizi aldığımız app.

    tutarsa instagram'ın ufak bir güncelleme ile bünyesine ekleyebileceği özellik.
  • şu anki durumu bir okul projesini andırıyor neredeyse, apple storeda top chartlarda yükselmeye başlamış. fikri duyduğumuzda kullanmaya başlamak, bizi heycanlandırmıştı. yükselişe geçecek kaçınılmaz bir şekilde.

    bakalım projeleri yeterince scalable bir mimariye sahip mi? çünkü fotoğraf bazlı bir uygulamanın bir anda çok popüler olması sıkıntılar yol açabilir.
    ve yeni featureları ekleyebilecekler mi merakla bekliyoruz.

    fransa merkezli startup, 2020de kurulmuş. linkedine göre şu anki çalışan sayısı 140.
  • seneye bugün esamesi okunmayacak. bunu buraya yazdım. tersi olursa yüzüme çarpın.
  • zamana duyarlı bir sosyal medya uygulaması
  • insanların photoshopsuz ne kadar çirkin olduklarını gördüğümüz uygulama. filtre yok, edit yok, fotoğrafla oynama yok. kullanıcıyı gerçekten de "real" bir paylaşım yapmaya zorluyor. haliyle bu yönü ilgi çekiyor. new york timesgibi bi mecrada kendinden söz ettirmiş bile. uygulamanın bazı bugları olsa da zamanla düzeltilmeyecek şeyler değil. ortadoğu insanı henüz keşfetmiş değil o yüzden hala eğlenilebilir bir mecra olarak duruyor.
  • an itibari ile app store üzerinden indirilen sosyal ağ uygulamaları arasında abd mağazasında 1. türkiye mağazasında 19. sırada yer almaktadır.
hesabın var mı? giriş yap