• yönetmenliğini burak babayiğit'in yaptığı ve 17 haziranda sinemaya girecek olan filmdir. ayrıca daha izlemeden ismi yüzünden saçma eleştirmenler yüzünden b.o.k atılmaktadır.
  • (bkz: kulak arkası)
  • filimdir.
  • dusuk butce propagandasiyla piyasaya sürülen film. hiclikten cikti, kucucuk bir paraya cekildi bu, sokalarda yattik, sarapcilara yarenlik ettik acitasyonuyla izleyicinin duygularina civileme dalarak prim pesinde kosan oyunculara ve yapimcilara ev sahipligi yapan filmsi. sanki her yeni ilk cekilen film milyon dolarlara cekiliyor da bi'bu cekilmedi. sinema tarihi okuyunda kimler ne paralara neler cekmis gorun. ha! biliyorsunuzdur da isinize gelmiyordur o ayri...
  • kısıtlı bütçe, kısıtlı kadro, kısıtlı teknik altyapı ile bu kadar olur dedirten filim. başarılarının devamını dileriz. amatör ama istekli ve doğala yakın oyunculuklar bile izlemek için bir sebep.
  • yellenme komedisi bir film. bakmayın leziz meziz, farklı bir film diyenlere.
  • değişik bir bakış açısıyla çekilmiş normal bir film.
  • abi rolündeki oyuncunun, sen hiç ateş böceği gördün mü? isimli (yoksa ismi başka bir şey mi yaf oyunun?!.. hmm..) yılmaz erdoğan oyunundaki yılmaz erdoğan'ın rolünden epey bir esinlendiğini düşünüyorum.
  • yönetmen burak babayiğit filmi. tanınmış oyuncu barındırmamasına ve düşük bütçeye rağmen oldukça keyifli bir film. iyi espiriler var ve bir arkadaşımızın yazdığı gibi yellenme komedisi filan da değil. matrix rumuzlu yazarımızın da tespit ettiği gibi,başrol oyuncusu zengin ağabeyini oynayan kardeşimiz de alenen yılmaz erdoğan'ı taklit etmiş .gözlerini kapa seyret. ayırd edemezsin. o derece yani.
  • 70 bin tl bütçeli filmmiş. acaba vizyonda ne kadar hasılat yaptı?
    --- spoiler ---
    anlatılan konu ve oyuncular bana hitap etmediği için beğenmediğim filmdir. senaryoyu yazan fox'a buradan üç-beş kelam edersem umarım canı sıkılmaz ve şevki kırılmaz.
    öncelikle, abi-kardeş diyaloğu; cıvık espriler, "pembe teyze ne zaman ölecek?" ve para üçgeninde savrulup duruyor. bütün film boyunca bu başlıkların dışına çıkılmıyor. ( filmin ortasında sigara içmek için durdurdum. "la diyaloglar nasıl da sığ! şimdi bir de "pembe teyze ölümsüzlük şifresi yazmış, repliği gelmesin?" dememe kalmadan 5 dakika içerisinde metalci bakkal repliği söyledi.
    bütçeniz kısıtlı - kaza sahnesini çekemediğiniz için üzüldüm- anlıyorum da cidden durumunuza, filmde verilen fakir aileden daha çok üzüldüm.
    filmde zengin abi, kardeşinin veresiye defterini kapatırken (750 tl gibi bir para) parayı altta sayıyor ve kadraja para girmiyor.
    filmde, tefecinin verdiği 10 bin tl para , siyah poşetin içinde veriliyor.
    maaile pikniğe giderken zengin abinin 20 bin tl değerinde citroen c2'si. arabaya 6 kişi sığışamıyorlar bile. asıl dram, film değil filmi çekmeye çalışanların bütçe sıkıntısı çekmesiydi.

    sonra tekrar düşündüm. önemli olan senaryodur, hayal gücüdür. para değildir. filmde ve film dışında yaşadığınız parasızlık kalitesiz işler yapmanıza asla gebe değildir. üzülerek söylüyorum ki bok gibi senaryolu film olmuş.
    tek odada geçen 12 kızgın adam'ı ele alalım. çok mu bütçe istedi o film?
    andre ile akşam yemeği. sadece bir restorantta geçen, iki kişinin uçsuz bucaksız muhabbetini anlatan bu film çok mu bütçe istedi?
    kahvaltı kulübü. birbiriyle alakası olmayan 5 öğrencinin, çeşitli cezalardan ötürü cumartesi günlerini kısıtlı bir odada, alıkonularak geçirdiği; arkadaşlık ve dürüstlüğün ön plana çıkarıldığı bu film çok mu bütçe istedi?
    şimdi dersin ki: "kim izleyecek oğlum bu filmleri? marjinal kitleye değil genele hitap ediyoruz." o yüzden ilk soruma tekrar dönüyorum. fox, bu filmden para kazandınız mı? kazandıysanız değmiştir. zira para kazanmadıysanız bu senaryoyun önümüze getirilip vizyona taşınmasına gerek yoktu. sırf miladım olsun diye kendine güvenilmeyen, uyduruk bir senaryo ile yola çıkılmazdı be fox. varsın. canın sağ olsun. parodilerini ve seni takip etmeyi bırakmayacağım. ama sırf sana destek olmak için de "vasat" filmlerini de desteklemeyeceğim.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap