• mor çimenler ve kırmızı bir gökyüzü armağan olsun sana dali sevmez yarı-deli..
  • bu kadar orijinal ve bu kadar marjinal bir kafası olduğu ve yeteneklerini kendine gömmek yerine dünyaya sıradışı bir çizgiyle sunduğu için rahat ediyor, seviniyorum.
  • fantastik edebiyatı sanat saymayarak (bkz: #17639685) binlerce edebi eseri sanat olmaktan çıkarmış yazar.

    mesala şurdan başlayıp, sonra daha da ilerleyebilir; (bkz: sürrealizm)
  • sürrealizmi sanat saymayan yazardır. binlerce edebi eseri sanat olmaktan çıkarmak asıl mesele değildir. asıl mesele biçim ile içerik ilişkisidir. yani bir şeyin içeriği ile biçimi uymuyorsa ya da başka bir değişle tek yöne kayıyorsa ona fantastik denir. elbette ki sürrealizm boktur, püsürüktür. zamanın ötesi candır, canandır. canı sağolsundur, kendisinden o diye bahsetsindir.
  • kendisine tzvetan todorov'dan fantastik'i öneririm, tabii ki türün ne olup olmadığını iyice kavraması için... zira tanımladığı fantastik, kitabın başındaki "fantastiğin tanımı" bölümünde uzun uzun işlenmiştir, yanlışlar ortaya konmuştur. kafasındaki fantastik tanımının sadece orta çağ romantizminden esinlenen popüler romanlardan kaynaklandığını düşünmekteyim. işbu entry ayar gibi saçmasapan bir işlev üstlenmediği gibi, yazarı da rencide etmemesi dileğiyle tahrir edilmiştir.
  • önerilere kulak asan yazardır. zaman ötesine giden nice ayarları sallamamış, bugün ise uğraşası gelmiştir. ortaçağ romantizminden esinlenen popüler romanlar kaynaklı algı ise kendisinin değil genel algının ürünüdür. mesela olmayan yer anlamındaki ütopya da bugün genel algıyla hayal olarak kullanılır. bunu bile bile ütopyayı hayal diye kullanıyordur. öte yandan dali'nin de düpedüz fantastik olduğunu bilir. bir bakıma kubrick ya da tarkovski de fantastiğe girer diye düşünenler olabilir. hikayeleri bir bakıma öyle gibi durur ama biçim gerçektir. zaten onların sanatı da anlattığı şeyde değil biçimlerindedir. yani post modern mimarlık da fantastiktir denebilir. biçim ile içeriği not düşmüşlüğü bundandır. o yüzden tavsiye verenlere her zaman saygı duymakla birlikte kuru kuruya ayar vermeye çabalayanlardan bıkmıştır, usanmıştır. yani fantastiğin tanımından ya da sanat olup olmamasından öte, kendisinin ne ortaya koyduğunu düşünüp durur. hiç şüphesiz ki bir ürün ortaya koyan insan bir eleştirmene göre bağnaz, gerici ya da bilgisiz görülecektir. çünkü inanılan şey bir yöndür. o yön ise hiç şüphesiz nice sanatçıların sanatçı sayılmamasını, nice sanat eserlerinin sanat eseri sayılmamasını 'gerektirir'. valla cancişlerim hiç benle uğraşmayın. gidip tarkovski'nin rafaello'ya bok atmasına köpürün. köpüremezsiniz değil mi? neden? çünkü üretti. ürettiğiyle 'haklı' çıktı. anlatabiliyor muyum? yani haklı olacağım alan şurada belli mantık ve bilgi mastürbasyonu yapacağım bir platform değil. ben sanat yapacağım, siz de haklı çıkaracaksınız. herkesin görevi var. görevinizi iyi bilin.
  • askerliği yemiş bitirmiş taze sivil..
  • yaratıcılık kavramının içini en güzel dolduran adamlardan.
    dünya bu adama faydalı değil, bu adamın dünyaya faydası var. o yüzden en coşkulu doğumgünlerinden biri olsun ve dünyanın da ona bir faydası olsun artık.
    sihirli değnek misali değmiş varlığı dünyaya, iyi ki doğmuş.
  • sanatçılığı kadar dostluğuda ultra olan yazar.
hesabın var mı? giriş yap