• daha ilerleyen bölümlerde ne coşkun dövüşlerin olacağı fakat animenin bir türlü ilerleyememesi sonucu biz sevenlerini mangadaki güzel sahneleri bekler halde bırakan anime. ayrıca duyduğuma göre dattebayo bleach'i bırakmış ve yine duyduğuma göre yeni fillerlar geliyormuş. ama siz yine de beni dinlemeyin...
  • son bölümlerde espiri anlayısının iyice cıvıdıgı anime. kurosaki ichigo nun hal tavırları iyiden iyiye degismis.ayrıyetten cizimlerde bir degisiklik mi oldu yoksa benim gozlerim yaslandıkca daha mı kotulesiyor bilemiyorum ama ichigo'nun suratı sanki kurbaga suratına benzemis onuda itina ile belirtmek isterim.
  • bugüne kadar yayınlanmış bütün bölümleri 2 hafta izlediğim animedir kendisi. çıktığı gün değilde bounto bölümleri bittikten sonra başladığım için kendimi şanslı sayıyorum. okadar hafta bekleyemez bırakırdım heralde izlemeyi.

    --- spoiler ---

    147. bölüm; ortaya çıkan tarzan shinigami arkadaş kim? niye önce rukia'yı kurtardı sonra öldürmeye çalıştı? o kılıc rukia'ya girdimi? girdiyse yaranın kapanması nekadar sürecek? gibi soruları kafamda oluşturdu.

    ayrıca gruba yeni katılan değişik hollowlar savaşta ne işe yarayacaklar çok merak etmekteyim. ririn cloud ve nova'nın yerlerini doldurmak için katıldıklarını düşünüyorum. ayrıca niye her dişi karekter ichigo'ya bir yapışıyor anlamış değilim.

    --- spoiler ---
  • ilk 63 bölümden önce mangasıyla zaten ismini duyurmuş bir seridir. animenin ilk bölümünün çıktığı saatlerde torrent aleminde en çok arananlar listesine direk girmiştir.malesef kaderi naruto ya benzemiştir.

    haftalık çıkan mangalarının çok kısa olmasından dolayı anime mangaya çok çabuk yetişmiştir.ilk 63 bölüm için şunu diyebilirim ki bir anime bölümü nerdeyse 3 manga bölümü içermektedir.başka bir deyişle 3 haftalık manga , 1 haftalık animeye tekabül etmiştir.haliyle filler adı verilen mangada olmayan uyduruk bölümler çıkmıştır.

    her filler kötü değildir mesela fmp fumoffular , belki seriden bile daha çok ilgi görmüştür. bazı fillerlarda acaip iğrençtir naruto nun 136-220 arası bölümleri.japonların dedikleri kadarıyla bu filler döneminde naruto yu 7 -12 yas arası çocuklar dikkatle takip etmiştir.bleach filler bölümleri şanslıdır çünkü kıyaslandığı naruto nun filler bölümleri kendi bölümlerinden bile daha kötüdür. o yüzden daha kötüsü var denilip izlenmiştir.

    fark edilebilineceği gibi görüntü kalitesi bölümler ilerledikçe kötüye gitmiştir. bunda dattebayo nun az çok suçu vardır.

    haftalık manga satışlarında yeri hiç bir zaman tepeye oturmamış seridir. bırakın naruto'yu geçmeyi haftalardır hunter x hunter'ı bile geçememiştir.anca bu seriler çıkmazsa bazen 1. olmuştur.bu arada kıyaslamam devam eden seriler içindir.

    ayrıca animesinde karakterlerimiz ori-hime yi kurtarmaya giderken gereksiz modified soul denen zımbırtıları geride bıraktıkları için bir çok bleach severi memnun etmişlerdir. umarım filler karakterleri bir daha piyasaya çıkmaz.ama nafile 2008 içinde tekrar filler lara girecez sinyalini vermektedirler kendileri.üstelik bir tane nasıl ölmediğini anlamadığım bounto da hayatta kaldı.

    serinin bir komik yanıda kolay kolay karekterler ölmez.hatta iyi taraftaysanız neredeyse hiç ölmezsiniz.en fazla bir kamyon dayak yersiniz.sonra frenzy ye bağlayıp adamı döversiniz.veya karşı taraf höst haddini bil deyip tekrar sizi döver.

    serinin hedef kitlesi 18 yaş civarı erkeklerdir.hal böyleyken kızların ilgisini pek çekmez.kızlar bunun mangasına para verceklerine nana gibi aşk serilerine para yatırırlar veya izlerler.bakarsanız nana çıktığı haftalarda bleach den daha çok satmıştır.

    serinin bu aralık da çıkması beklenen bir filmi vardır gekijouban bleach the diamonddust rebellion mouhitotsu no hyourinmaru.

    ilk film sadece zaman geçirttirmeyi başarmıştı.bu yüzden bu filmden kimse umutlu değil.serinin iyi olması filmlerin de iyi olacağı anlamına gelmez. mesela naruto nun filmleri fillerlar kadar kötüdür.
  • anime'ye yine filler girmiştir. artık bleach in animesinin izlenmesine gerek yoktur. captainlerin olanca hızı ile bütün espadaları yok edip ichigo'nun aizen ile kapışmasını ve serinin bitmesini bekliyoruz . bu serinin sonu gelmeli artık.
  • izlemeye başladıktan sonra naruto dan soğuduğum anime. ilk 12-13 bölüm karakterleri tanıtım bölümü gibidir ve pek heyecanlı sayılmaz.
  • --- spoiler ---

    gruba yeni katılan değişik hollowlardan olan "neliel tu oderschvank" yada "nel tu" (küçük, maskesi kırık, yeşil giysili arrancar) eski 3 numaralı espadadır. maskesi kırılarak hueco mundo'dan kovulmuş ve çocuk formuna dönüşmüştür. gerçek şekli ise;

    http://upload.wikimedia.org/…dia/en/6/6c/nelltu.jpg

    --- spoiler ---
  • mangasının türkçe çevirisi anianka fansub tarafından yapılmaktadır.

    http://www.anianka.com/…t&task=view&id=16&itemid=28
  • muptelasi olunabilecek animedir. hem gulumsetir, hem eglendirir, hem heyecanlandirir. arasira da ne yazik ki sikar. bolum sonlarindaki kisa esprileri ve kon karakteri gercekten gorulmeye degerdir.

    acilis muzikleri :
    asterisk - orange range ( bölüm : 1-25 )
    d-tecnolife - uverworld ( bölüm : 26-51 )
    ichirin no hana - high and mighty color ( bölüm : 52-74 )
    tonight, tonight, tonight - beat crusaders ( bölüm : 75-97 )
    rolling star - yui ( bölüm : 98-120 )
    alones - aqua timez ( bölüm : 121-143 )
    after dark - asian kung-fu generation ( bölüm : 144- )
    bitis muzikleri
    life is like a boat - rie fu ( bölüm : 1-13 )
    thank you!! - home made kazoku ( bölüm : 14-25 )
    houkiboshi - younha ( bölüm : 26-38 )
    happy people - skoop on somebody ( bölüm : 39-51 )
    life - yui ( bölüm : 52-63 )
    my pace - sunset swish ( bölüm : 64-74 )
    hanabi - ikimono-gakari ( bölüm : 75-86 )
    movin!! - takacha ( bölüm : 87-97 )
    baby it's you - june ( bölüm : 98-109 )
    sakura biyori - mai hoshimura ( bölüm : 110-120 )
    tsumasaki - ore ska band ( bölüm : 121-131 )
    daidai - chatmonchy ( bölüm : 132-143 )
    tane wo maku hibi - atari kousuke ( bölüm : 144-154 )
    kansha - rsp a.k.a real street project ( bölüm : 155- )
hesabın var mı? giriş yap