• son zamanlarda iyice artmış olan hırsızlık durumudur. bugün itibari ile başıma da gelmiş olay. görsel

    araca hiç dokunmadan polis bekledik parmak izleri, kamera görüntüleri falan alındı ama pek umudum yok sonuçtan. malum, (bkz: türk polisinin ne işe yaradığı sorunsalı)

    polisin söylediğine göre haddinden fazla artmış bir hırsızlık türü. özellikle bmw 5 serisi araçları hedef alıyorlarmış. servisin 1 saatte sökemediği konsolu bir kaç dakikada söküp hayalet ekran, nbt ekranı ve orta kumandaları alıp gidiyorlar. bırakın gece vakitlerini, gün ortasında arabasını park edip bankaya gidip gelen adamın dahi bu şekilde arabasını parçalamışlar.

    polisin söylediğine göre sadece dün gece bulunduğum ilçede 3 tane benzer olay yaşanmış.

    içinde nakit para olsa tenezzül etmezdi hırsızlar, malum tl pek değerli değil, ikinci el araç parçası ötv, kdv derken... neyse lan sistem eleştirisi yapmiycam. girdi 150 bin lira işte.
  • sokağa bırakılan her sınıf araç bir süre sonra farından fren lambalarına, lastiklerinden jantlarına kadar soyulacak.

    çünkü, aptal siyasetçilerin ekonomiden mültecilere kadar uyguladığı yanlış politikalarının bir karşılığı olacak. öyle bedavaya oldu bitti yok maalesef.

    büyük geçmiş olsun.
  • bir tek bana mı bu hırsızlara ulaşmak kolay geliyor bilemiyorum ama bir süredir istanbul bahçeşehir ve yakın çevresinde çok sık karşılaşılan bir durum olmasına rağmen, emniyet teşkilatının garip bir şekilde henüz çözemediği bir hırsızlık türü.

    yazar arkadaşın emniyet kemer tokasını yalnızca uzatma amaçlı kullandığını umut ediyor ve kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
  • nbt ve hayalet ekran hırsızlığı çok var bmw’lerde kasko hasar kaydı olarak yazar. sitede güvenlikli bir evde oturmuyorsanız tenha yerlere araba bırakıyorsanız dikkat edilmesi gerekir.

    oto teyp hırsızlığının yeni trendi budur.
  • ekran hırsızlığı demişsin ama herifçioğlu arabanın bir tek şasesini bırakmış amk. bu süreç içinde nasıl tüm parçaları sökecek zaman buluyor, yakalanma korkusu olmadan bu kadar işi başarıyor bravo.
  • nbt musallat.
    korku filmi gibi.
    .
    400 bin hasar var orada. göğsü kırmış.
    (bkz: g30) bmw var. benim gözüm koktu şahsen. yazara geçmiş olsun
    not: soran olmuş (bkz: g30) bendeki.
    masraf 300-400 oluyo.
    yazarın (bkz: f10) 150 ye kurtulmuş.
    150 ye kurtuldu diyoz. ne hallere geldik
  • bir ara leon led ön farlarını 10 saniye içinde çalıyordu herifler. hala tekinsiz bir yere park ederken dönüp dönüp bakıyorum.

    asıl sebeplerden biri bunların sahibinden gibi platformlarda çatır çatır satılması ve alıcılarının çıkması.
  • 90'lardaki teyp hırsızlıklarının yeni hali.

    not: akp döneminde gerçekleşmiştir.
  • muhtemelen kendi piyasasını kendi yaratan hırsızlık türü.
    şöyle ki, bu adamlar bu ekranları çalıp ne yapıyor? çıkma parça olarak satıyorlar. peki ekranları çalınanlar ne yapıyorlar, gidip çıkma parça alıyorlar.

    borcam gibi bir şey haline geldi. yenisi yok da, piyasada aynı ekranlar dönüp duruyor. malzemenin kendisi, kendi arz ve talebini oluşturuyor.

    eskiden sokakta duran arabaların, sipairş usulü, belirli kapılarının, belirli kaporta parçalarının sökülüp çalındığını görürdük, bu da ona benzer bir şey işte.

    bu olayda da benzer bir şey olacak muhtemelen. araç sahibi çıkma parçacıya gidecek, bu parçaları soracak, çıkma parçacı da elinde varsa satacak, yoksa da "ben sorayım sana haber vereyim güzel abim" diyecek. sonrası kısır döngü.
  • bmw'lere kasko primlerinin pahalı çıkmasının ana etkenlerinden biridir. ayni bedeldeki bir mercedes'e oranla neredeyse 2 katı prim çıkıyor bmw markaya.

    mercedes'te bu hırsızlık olayı yok. bildiğim kadarıyla km sayacı değiştirilemiyor benz'de. bence yazılımla işlevsiz hale getirebilir çalınan parçaları bmw.

    geçmiş olsun.
hesabın var mı? giriş yap