• genelde o an itibariyle bahsi gecen okullarda okuyan veya o okullardan mezun olmu$ ama henuz daha hayata atilmami$ kisiler tarafindan uzerinde cokca kafa yorulan rekabet. i$ yasamina girilmesiyle birlikte kisinin hangi okuldan mezun oldugunun degil okul hayati boyunca ve sonradan ne tur aktivitler yaptigi ve neler ba$ardiginin onem kazanmasi sonucu unutulur bu rekabet. benim $u gune kadar gozlemledigim kadariyla, gecmi$iyle veya bulundugu kurumla en cok gurur duyanlar, bunu en cok agzina sakiz edenler, aslinda en az i$ basarmis olanlardir.*
  • farklı bölümleri kendi kulvarlarında koşar adım giden iki üniversitenin şakayla karışık rekabeti.
  • cifte vatandas olanlarin* * sürekli "odtu mu daha iyi bogazici mi?" "hangisi daha zor" "hangisini daha cok seviyorsun" gibi anlamsiz sorulara maruz kalmasina sebep olan rekabet.* her okulun kendi artilari eksileri vardir yaristirmaya ne gerek var. ayrica bu rekabeti fazlasiyla takanlar ileride muhtemelen goreceklerdir ki "kucumsedikleri universiteler"den mezun olanlar onlardan daha iyi yerlere gelebilmektedirler.
  • odtünün yaşadığı tek kişilik rekabet..boğaziçili böyle şeylerle uğraşmaz..
  • 2005 kalite odullerinin sivil toplum orgutu kategorisinde her iki universitenin mezunlar derneginin finalist olmasi hasebiyle, sozkonusu sidik yarisi yeni bir boyut kazanmistir.
  • tartışılması, dünya sıralamasında* ilk 500'e bir tane bile üniversite sokamayan bir ülkeye (bkz: türkiye) pek de birşey kazandırmayacak olan rekabettir.
  • gereksiz lakirdi. nedemisler hayatta is bilenin kilic kusanin. odtulu bogazicili olunca is bilinmiyor, kilic kusanilmiyor.
  • medyanın sanal gündem yaratma çabasından başka bir şey olmayan rekabettir.zira boğaziçi ve odtü kardeş üniversitelerdir ve zirve bir yerlerimize girecek kadar sivri olmadığından da ikisi de zirvededir.böyle bir rekabet varmış gibi yapılarak diğer üniversitelerin durumu unutturulup onlara da zirve yolu açılmaya çalışılılmaktadır.fakat hepsi beyhude çabalardır.çünkü yarı yolda bile olmayan üniversiteler için zirve hayalden öteye geçmemektedir.yani asıl olay boğaziçi ve odtünün rekabeti değil,onların geri kalan üniversitelerle olan rekabeti ve onlara karşı olan bariz üstünlüğüdür.
  • istanbul vs ankara rekabetini saymazsak,
    insanin ne istedigiyle alakali bir secim yapmasini gerektirecek durum..
    "bana butun bilgileri versinler, ben bunlari ezberliyim ogreniyim sabahimi aksamima katip projelerimi yapiyim bu sekilde hayata hazirlanirim, zaten ben akademik kariyer dusunuyorum" diyenlerin odtuyu,
    "ben bilgileri butun detaylariyla istemiyorum, bana sorunlarin nasil cozulecegini ogretsinler, nasil olsa kitaplardan da istedigimi ogrenirim, zaten akademik kariyer degil ozel bi sirkette yukselmek istiyorum ama yeter ki okulum beni okul sonrasi yasama fazlasiyla hazirlasin diyenlerin bogazicini tercih etmeleri daha caizdir.
    ki zaten gerek cok uluslu sirketlerin gerekse diger buyuk sirketlerin profillerine bakildiginda calisanlarinin cogunun bogazici mezunu olmasi, diger yandan akademik projelerin agirlikli olarak odtu tarafindan gelistirilmesi de bundan kaynaklanmakta..
    baska bir deyisle, odtude cok iyi ogretim, bogazicinde cok iyi egitim vardir..
hesabın var mı? giriş yap