• kişiler daha eğitimli, daha güçlü.
    kadınların finansal özgürlüğü daha fazla.
    insanlar birey olduklarının farkına daha fazla varıyor.

    e doğal olarak kimse kimseyi çekmiyor. çekmesinler de.
  • insanlar çok çabuk ve erken yaşta evleniyorlar.insanların artık daha çok imkanı var her anlamda örneğin gezmek görmek ve bu gezdiği yerde yeni insanlarla tanışmak vs. bunları yapamadan evlenince hevesleri içlerinde kalıyor.partnerlerin tek seks yaptığı kişiler sadece karısı veya kocası olunca günümüzde bu bazen sorun olabiliyor,daha fazlasını isteyebiliyorlar ve yapamadıkları veya yapıp aldattıkları için evlilikler bitiyor.tabikide ekonomik sıkıntıların çok büyük etkisi var ben bu yazdığımı ekonomik sıkıntısı olmadan evlenenler için yazmıştım.
  • 2. büyük günah : aç gözlülük.

    daha çok erkekle sevişmek.

    daha çok kadınla sevişmek.
  • (bkz: hayat arkadaşı)
    daha arkadaş olamadan çift olmaya çalışan insanların yaptığı eylem, boşanmak
  • şu zamanda kesinlikle internet, sosyal medya. başka katil aramaya gerek yok.
  • "sokak düğünleri"dir.

    yedi ceddinize ettirmediğiniz küfür, beddua bırakmadınız eşek bokları.

    istirahat etmeye çalışan hasta, yatağında uyuyan çocuk, ders çalışmaya çalışan öğrenci demeden, bangır bangır ve zevksizliğinizi yansıtan adi şarkılar-türküler eşliğinde yaptığınız ilkel eğlenceniz sırasında, bütün mahalle "yeni çiftlere mutluluklar" dilemiyor çünkü.
  • "çocuklarını kendilerinden sonraya atan beyaz yakalı kadınların sevinç içinde karşıladıkları sebeplerdir"

    kötü giden evliliğin çocuklara, boşanmış olmaktan daha çok zarar vereceğini bilmeyenler de var görüleceği üzere. bunu bir de "beyaz yakalılar" diye kategorize etmek tam da size yakışır.
    nasıl bir erkek egemen sistem içinde büyütülmüşseniz bilimin * söylediklerini bile dikkate almayıp "beyaz yakalı kadın işte!" diyebiliyorsunuz utanmadan, çekinmeden.

    hele "erkeklerden rol çalmak istiyorsun. buyur meydan senin" diyen sevgili cahil maçolara ise ... laf etmeye bile gerek yok. onlar, eşleri 2-3 çocuk ile anne olup kendi "anaları" gibi ev kadını olarak kalsın, kendileri başka kadınlarla günlerini gün ederken "karıları" evde onları beklesin, onların vereceği üç kuruş harçlığa muhtaç olsun ve o harçlık ile kadını yönetebilsin, "kadın kadınlığını bilsin" istiyorlar. başka bir şey değil!
  • (bkz: istikrar)
  • kadınların nispeten daha güçlü olduğu bi yüzyılda erkeğin ataerkil baskılara devam etme çabasından süregelen bir soruna sosyal medya bağımlılığı da eklenince mahkemeler cümbüş yerine dönmesin de neresi dönsün efenim.
hesabın var mı? giriş yap