• guardians of galaxy awesome mix vol.2 aracılığıyla tanıştığım muhteşem looking glass parçası. çok seslilikle yakaladığı uyum gerçekten şapka çıkarılası. sözleri de şairane. bir dinleyici aşkla ilgili bir şarkıdan daha ne isteyebilir ki!
  • konyak ,ilk olarak fransanın cognac bölgesinde üretilip patent alınan bir ürün olduğu için,fransa'nın cognac yerleşim bölgesi sınırları haricinde yapılan konyaklara, bu patent engeli yüzünden brandy denmektedir.

    başka ülke ve bölgelerde, bu sınırlama yüzünden, aynı yöntemle hazırlanan bu içkilere konyak denemez.

    bizde de cumhuriyetin ilk yıllarında konyak üretilip, isim verme konusu gündeme geldiğinde,atatürk'' kanyak''ismini önermiş ve yasal engel bu şekilde aşılmıştır.

    brandy/konyak,şarabın distile edildikten sonra %40 cıvarı alkol oranı oluşturulması ve meşe fıçılarda yıllandırılması esasıyla üretilir.
  • ne güzel söylemiş atalarımız: içkilerin kralı viski, kralların içkisi brandydir.
    diye.
  • (bkz: weinbrand)
  • “eğer aaliyah ölmeseydi ne olurdu?” sorusuna verilebilecek doğruya en yakın yanıt olan şarkıcı. tarzı kadar ses tonu da benziyor. bende best of albümü vardı; en bilindik şarkılarını bilirdim işte. iki gündür de diskografisini hatmediyorum; bütün albümleri şahane. r&b’nin hasını arayanlar kaçırmasın.

    shattered heart ve slower* isimli iki albüm parçasına özellikle bayıldım.
  • ayrıca, once upon a time in hollywood'da, cliff'in (brad pitt) "efendi" köpeğinin ismi.

    (bkz: once upon a time in hollywood/@karinca beli)
  • efsane güzellikte bir içki. açıldıktan sonra 3 ay raf ömrü vardır. tadı öyle şarap gibi ekşimez bozulmaz 3 günde ama havayla ve doğrudan güneş ışığıyla etkileşimi içim kalitesini düşürür.

    son olarak, türkiye'de yaşadığımız için sadece yurtdışından gelirken evimizi şenlendirebilen içkidir.
  • ablamızın borderline isimli sözleri pek bir manalı şarkısı da bulunmaktadır.
  • hakkında bu kadar az şey yazılması beni şaşırtan içimi çok güzel çekici bir içki.

    jerez brandy'leri sanırım en iyileri ve tanınanları.

    filtre kahveme de katıp denemeyi düşünüyorum. (bkz: carajillo)
  • rakının içinde olduğu alkollü içecek kategorisi.
    fruit spiritle aynı anlamda kullanılır ama ülkeye yöreye göre fark gösterebilir isimlendirme. mesela 6 ay meşe fıçıda beklemelidir avrupa birliğinde.
    biranın veya fermente maltın damıtılıp fıçılanması bize viskiyi verir.
    aynı işlemi meyve şarapları ve püresi ile yaparsanız brandy elde edersiniz.
    en çok bilinen hali şarap ve fermente üzüm posasını damıtılıp fıçılanması ile oluşur. bu işlemi fransanın konyak bölgesinde yaparsanız ismi konyak olur.

    aynı şekilde her meyve suyu veya pekmezinin fermentelenip damıtılan ve genellikle fıçılanan hali de o meyvenin brandysidir. kiraz brandysi, elma brandysi gibi.
    ama eğer bu fermente ürünü fıçılamazsanız fruit spiritismi daha uygun olur. zira genel eğilim zaten oran olarak arpadan ve pancardan pahalı meyveden elde edilen alkolün içindeki meyve profilinin korunması için cam şişede korunmasıdır. tahıl kökenli alkole meyveleri yatırıp tekrar damıtıp aromasını almak gibi bir yöntemler de benzer isimler alabildiği için eu de vie ismi bu yöntemin kullanılmadığını anlatır.

    kuzey avrupa ve amerika tahıla meyveden daha yatkın olduğu için tahıldan üretilen bira ve bunun yan ürünü olan viski bir çok regulasyonla standartlığa kavuşmuştur. fakat meyve kökenli alkoller hem yıl boyu damıtılamazlar, mevsime bağımlıdırlar, sadece sıcak iklimde verimli kullanılabilir. bu sebeple ismi de standartları da tadı da çok değişkendir. hangi ürünün likör hangisinin brandy hangisinin eu de vie hangisinin viski olduğu çok karışır.
    örneğin fermente ballı suyun damıtılması ile oluşan ürüne hem bal brandysi hem bal viskisi denebildiği gibi bal ile tadlandırılmış diğer alkoller de aynı ismi alabilir.

    patates ve tahılın itici kokusunu taşıyan alkolün yanında çok daha meyvemsi ve çekici bir tad profili vardır. viski tadı alışkanlığından gelen fıçılama ve tadlandırma geleneğinden dolayı sert bir tad olarak akılda kalsa da, bu şekilde damtılma sonrası işlem görmeyen, daha çok fruit spirit tarafında kalan türleri çok daha eğlencelidir.

    rakı dediğimiz içki de brandydir. geleneksel olarak pekmez üretiminden kalan posanın mayalanıp damıtılırken anasonla aromalandırılmasıdır.

    brandyyi bir kaç defa damıtır ve kokusunu nötr hale getirirsen , sulandırıldığında saçma bir şekilde pahalıya mal ettiğin gereksiz bir votka elde edersin. bu bilgiye hiç ihtiyacın olmayacak, unut gitsin bende.
hesabın var mı? giriş yap