• çınardere neresi amk
  • şimdi buna sövsen sahibi oldukları mahkemeleri seni suçlu bulur.
    ben böyle dünyanın amına koyayım.
    nasılsa dünyanın sahibi yok, ona sövünce bir şey olmuyor.
  • çınardere mahalle teşkilatı nedir? kıraathanede okeye dördüncü ararken mi düşünmüşler bu durumu ?
  • ülkenin kurucusuna yaptıkları hakaretlere bir yenisini daha eklediler. bugünler geçecek ama onlara ne getirecek bakalım.
  • bu ülkenin başına gelen en güzel şey selanik'te dünyaya gelmiştir.*
    bu ülkenin başına gelen en güzel ikinci şey de selanik'te dünyaya gelmiştir. *
    görünen o ki; selanik türkiye'ye bir güzellik daha yapacak. haydi hayırlısı...
  • başlığa katılıyorum , ikinci bir yunan dölü bu ülkeyi yok eder , o yüzden kaldıramaz ..
    (bkz: yiyecen acuru sikecen macuru)
  • beyni yerine götü ile düşünen bir oluşumun beyanı.
    bu güzel ülke sizin gibi soysuzların yaptıklarının bedelini çok ağır ödeyecek ama bunu da atlatacak.
  • ihtiyacımız olan malzemeler: çaydanlık, su, siyah çay ve şeker.
    çaydanlığımızın tertemiz olduğuna emin olarak başlıyoruz. içinde kireç olan çaydanlıkta çok da iyi bir çay yapmamız mümkün olmayacaktır. çeşme suyu değil içme suyu kullanmamız da önemli. çaydanlığın altını 2/3 oranında içme suyuyla dolduruyoruz ve ocağa yerleştiriyoruz.
    su kaynadığında çaydanlığın üstüne eğer karışım çay koyuyorsak (seylan çayı ve yerli çay) yaklaşık 7-8 tatlı kaşığı çay ekliyoruz. eğer yalnızca seylan yani kaçak çay denilen çaydan kullanacaksak 5 çay kaşığı yeterli olacaktır. yalnızca yerli yani bildiğimiz halis mulis mis gibi türk çayı kullanacaksak da yaklaşık 10 tatlı kaşığı çay koyuyoruz.
    burada küçük bir önerimiz var: 1 tatlı kaşığı şekeri çaydanlığın üstüne ekliyoruz. karıştırmadan bırakacağımız şeker çayın acılığını almamıza yardımcı olacaktır.
    kaynayan ve kaynadıktan sonra en az 2 dakika boyunca kaynamada bırakılan suyu çaydanlığın üstüne 1 parmak kalacak şekilde boşaltıyoruz ve çaydanlığın altını tekrar içme suyuyla dolduruyoruz. şimdiye kadar kaynama hızıyla ilgilenmediğimiz suyun kaynama hızına dikkat etmemiz gerekiyor. orta ateşte su kaynayana kadar çayı ocakta tutuyoruz. su kaynadıktan sonra çay servise hazır diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. altı kaynayıp kısık ateşte demlenmeye bıraktığımız çayın kaynadığını en iyi anlayabileceğimiz yöntem aradan yaklaşık 5 ya da 6 dakika geçtikten sonra çaydanlığın üst kapağını kaldırıp çayın çöküp çökmediğine bakmak. eğer yüzeyde yüzen çaylar varsa henüz hazır değildir.
    çayın tamamen demlenmiş olduğunu çayın yüzeyinde gezen çay yapraklarını görmediğimizde anlamış oluruz. çünkü çay tamamen suyunu çekmiş, adabıyla olmuş ve dibe çökmüştür.

    afiyet olsun!
  • muharrem ince'nin propaganadası haline gelebilir...
hesabın var mı? giriş yap