• başımıza bu da geldi. ülkenin en huzurlu şehirlerinden birinde bir afgan güpegündüz yaşlı bir kadının balkonundan içeri giriyor ve apartman sakinleri tarafından durduruluyor. bin yıl düşünsem çanakkale'de böyle bir olay yaşanacağı aklıma gelmezdi. hiçbir yer güvenli değil.

    video

    düzenleme: bana gelen mesajı aynen yapıştırıyorum. doğruluğunu ben teyit etmedim.

    mesaj: merhaba çanakkale deki afgan hırsızlık olayının aslı şöyle, çanakkale'de oturduğumuz evin altında bir kahve var, hırsızlık yaptığı söylenen afgan oturmuş tek başına bir masada çay iciyormus. babamlarda burası oyun masası kenara geç sana çayda soyleriz diyorlar. o da başlamis bağırmaya biz afgansak oturamayacak miyiz küfür etmeye başlamış.bizimkiler de onu tartakladiktan sonra gidip 15 dk sonra arkasında ekmek gibi taşlarla geri gelmiş. kahveye firlatmis oyun oynayanların üstüne allah'tan tenteye isabet etmiş. sonra kahvedekiler bunu dövmek için kosturunca can haliye ilk gördüğü 1.kattaki balkondan içeri atlamış.temiz dayagini yedi tabi ki
  • bir çanakkaleli olarak beni şoka uğratmış durumdur. nasıl yani artık evlerimizde de mi güvende değiliz?
  • en sakin en huzurlu yerlerden biri. kimin hakkı var ya bu insanlara bunu yapmaya :(
  • fırat bey'e göre misafirlik yapmaya gelmiştir . neden misafirden hesap sormuşlar hiç olmamış. senden iyi bir insan olması için çok bekleriz teyzem .

    (bkz: fırat tanış)

    (bkz: fırat tanış'ın mülteci yorumu)

    ülkenin solu sizin gibilere kaldıysa yanmışız.
  • 30 yıldır yaşıyorum şu ülkede, ben çanakkaleye gitmedim

    afganlar güzel yaşıyor
  • ''gircek tabi napçak gircek''

    nevşo gör bu haberleri, yer ver kanalında nevşoooo...
    (bkz: kaççak tabi napçak kaççak)
  • geceyi beklese normal karşılanacak afgan. şu başlıklara gereksiz ayrıntı koymayın.
    tanım : hırsızlık için ülkesini terkedip gelmiş afgan.
  • bu olayın öncesi var kahvede bir masada tek başına oturan afgan şahıs masada oyun oynamak isteyen, kendisini kaldırmaya çalışan gençlere sokakta eline geçirdiği taşları fırlatıp kaçarken direk olarak önüne çıkan eve giriyor ayrıca girdiği evde kalp hastası yaşlı bir teyze torunlarına bakıyorken karşı karşıya kalmış...

    kaynak(bkz: tekin uğurlu)

    edit: afgan şahıs 2-3 yıllık ezine de çobanlık yapıyormuş diye bilgi vardı ama kesinleşmemişti.
  • detayı belli olmayan ama endişelendiren olaydır. şaşırtır mı, tabii ki hayır. işi olmayan, kayıtsızca ülkeye girmiş, cebinde parası olup olmadığı bile belli olmayan birinin hırsızlık yapması şaşırtabilir mi?

    burada detaylar belirlenince belki şahıs afgan çıkmaz, belki konu hırsızlık da değildir… ama daha sıkıntılı olan, böyleyse zerre şaşırmayacak, hatta “ya ne yapacaktı?” diyecek olmamız. bunun milletiyle, diniyle, kültürüyle alakası falan bile yok artık… dilini bile bilmediği memlekette başı boş gezen insan suça karışmadan ya da tam tersi, mağduriyete uğramadan ne kadar devam edebilir? kaydını bile tutmadığınız insanları nasıl kontrol edebilirsiniz? konu göz göre göre, bağıra bağıra herkes için drama dönüşüyor. hala göz yumuluyor, hala çözümsüzlüğe itiliyor. vatandaşın vicdanına bu kadar da yüklenilmez be arkadaş!
  • ülkemin en güzel, en huzurlu şehrinde olana bak. apollon sen şehrini koru.
hesabın var mı? giriş yap