• insanlık dışı olayın yaşandığı belediye çorum'un osmancık belediyesi. caniler canlı canlı bir köpeğin acılar içerisinde olan sesini duya duya çöp kamyonunun pres bölümüne atıyorlar. bundan önceki skandal da muhtara ait. muhtar köpeği silahla yaralıyor.

    domates yiyom isimli arkadaşımız mesaj attı:

    --- spoiler ---

    osmancık ilçesinden yetkililer ile görüştüm. arkadaşlarım ile. olaya karışan herkes hakkı'nda ( muhtar polis belediye) adli ve idari işlemler başlatılmış. baya bir mail ve dilekçe yazılmış kaymakamlığa. vali ve kaymakam olayla çok ilgileniyorlar. ağır şekilde cezalandıracaklarını söylediler. editleyip paylaşırsan memnun olurum. belki insanlar biraz rahatlar o pislikler hakkında işlem yapıldığını öğrenince.
    --- spoiler ---
  • çomarların kalitesi bu kadar işte.

    o köpek onlardan daha insandır.

    muhtarından, çöpçünüze...hepiniz beş para etmezsiniz.

    edit: muhtarları veya çöpçüleri aşağılamıyorum. eminim düzgünleri de vardır ama insanlık okulda öğretilmiyor, meslekten bağımsız olarak hayatta öğreniliyor. her insan eşit şansta doğmuyor maalesef ama her insan iyi olmak/kötü olmak arasında seçim yapabiliyor.

    aşağıdaki konuşmayı aylar önce izlemiştim ve aklıma geldi:

    --- spoiler ---
    bir gün, yeni bir durumda kendinizi bulabilirsiniz. birinci yolu seçin, kötülüğü işleyen olursunuz. aldatırsınız, zorbalığa izin verirsiniz. ikinci yolu seçin, kötülüğe karşı pasif eylemsizlik suçlusu olursunuz. üçüncü yolu seçin, kahraman olursunuz. asıl soru şu, bu yolu seçmeye, sıradan kahramanları yüceltmeye, kahramanlık yapmak için doğru zamanın kollamaya hazır mıyız? çünkü hayatınız boyunca yalnız bir kez olabilir, kaçırırsanız, her zaman hatırlarsınız, bir kahraman olabilirdim ama fırsatı kaçırdım. önemli nokta düşünmek ve yapmak.
    --- spoiler ---

    the psychology of evil

    belki orada iyi davransalardı hiç bir zaman bilmeyecektik. ama yanlış yolu seçtiler. belki cezası olmayacak ama vicdanları da rahat olmayacaktır. varsa.
  • belediyenizin de allah belasını versin, insanlığınızın da. defolup gidin lan bu hayattan. siz olmamışsınız. sizin yaşadığınız hayat değil. bize vereceğiniz bir şey yok. sizden alacağımız bir şey yok. ne olur gidin artık.
  • alevi yakması ile meşhur bir ilde gerçekleşen elim verici olay.

    insanlık sik değil ki istediğine sokasın. evrimini tamamlayamayanlar, memleketin şeytan üçgenine yerleşmiş; ç-ç-y.
  • neden her gün türkiye'nin daha bok oluşunu izliyoruz?
  • bu tarz toplumsa duyarsızlıklar emin olun cinayetlerle, tecavüzlerle, kadına şiddetle, çocuk istismarlarıyla kol kola yürüyor.

    kendinizi de atsaydınız o prese keşke. insan tortuları. vicdansız, şerefsizler.
  • her geçen gün daha da insanlıktan çıktığımızın göstergesi olan olay.
  • çarptığı sokak hayvanını yol ortasında bırakan it'in yaşadığı ülkeye aittir.. bu mayası bozukları başımıza yönetici diye seçenlerin suçu hepsi.. korkarım daha çok göreceğiz bunlardan..

    (bkz: çarptığı sokak hayvanını yol ortasında bırakan it)
hesabın var mı? giriş yap