• şule yayınlarından çıkan ismet özel kitabı.
  • müthiş bir ismet özel eseri. bu eserde ismet özel ağabeyimin çeşitli konferanslarda yaptığı konuşmalar, çeşitli mecralarda yayınladığı birkaç yazı kaleme alınmış. müslüman- türk kavramı nedir? türk kime denir? müslüman olmayan neden insan değildir? türk harsı ve ırkı neye tekabül eder? türklük bir tekamül müdür? gibi ve daha da çoğaltılabilecek birçok sorunun yanıtını bulabiliyorsunuz. kendisi bu soruları bir mülakat gibi sorup yanıtlamıyor, bu sorulara yanıt bulabiliyorsunuz.

    sürekli ismet özel'i eleştirenlerin onu okumadan düşman kesilmesi bana açıkçası artık komik bile gelmiyor. ismet özel'den korkan bir güruh var, düşmanca bir tavır içinde bulan var.

    doğrusu bir müslümandan korkmanız beni çok mutlu ediyor. ismet özel diyor ya " kafirle savaşan müslümana türk denir" diye, bana da bu savaşı hatırlatıyor bu tavırlar. " müslüman teröristtir." kafirin kalbinde "terreur" estirir.

    ayrıca şu ifadesi beni inanılmaz mutlu etti. şuara süresinden iktibasla şairlerin güvenilmez olduğuna dair ifadelerinde, diyor ki üç tür şair vardır ki müstesna ve ben de o sınıftan biri olmak için gayret ediyorum. bana öyle geliyor ki gayreti zaferle nihayet bulmuştur.
  • yeni baskıları yapılmayıp ismet özel'in şiir üstüne yazılarını ihtiva eden diğer kitabı "şiir okuma kılavuzu"na dâhil edilen kitabı.

    (bkz: şiir okuma kılavuzu)
hesabın var mı? giriş yap