• efendim guzellikleri ile unlu kizlardir, aslen uzun boylu basak sacli olmalari gerekliligi sart kosulmussa da cerkez irkinin turklerle ve daha bilimum milletlerle karismasinda dolayi sekilden sekile girmis, bir paragraflik tanim icine sigamaz hale gelmistir. yine de beyaz ten renkli goz ikilemini genelde korumuslardir (biyolojide "mavi gozun dominant olmasi sorunsali" dahilinde incelenir), netekim bu mevzu ulkemizde bu formata uygun kisilere "nerdensin kardes?" sorusu yoneltildiginde ya "gocmeniz biz" ya da "cerkeziz biz kafkasya'dan gelmisiz" cevabinin alinmasiyla da aciklanabilir.
  • deniz akkaya ve janset en belirgin orneklerdir.

    (bkz: yirim)
  • "cerkez kizlarinin turk erkeklerine yar olmamasi sorunsali" cerkezlerin kiz vermede kendilerine oncelik tanimalari ve dolayisiyla kizin de cerkez bir kismet cikana kadar bekle(til)mesi sorunsalina baglanir, bir de asmis terbiye mefumunun hala gercerli oldugu cerkez ortamlarinda cerkez kizi bir cocukla " konusada* ailesine yillar yili (takribi 20 sene) soyleyemez, oglan terbiyesinden bir turlu isteyemez, oyle kuruyup kalir hatun.
  • sultananın göbek adı
  • güzel kızlarıyla unludur bilindigi gibi. ama cerkes kızlarının güzel oldugu tartışmalı bir kavramdır günümüzde. eskiden güzelmis cerkes kızları, artık sadece renkli goz ve beyaz ten ozellikleri kesin bulunan özellikler. takdir edersiniz ki her renkli gozlu, beyaz tenli güzel degildir*
    ` : sanırım oldu` ` : kader utansın`
  • renkli göz ve sarı saç dışında büyük oranda diger renk karakterlerine de sahip bireyleri bulunmakla birlikte, genelde çıkıntı tipler olmalarıyla tanınırlar. hem iyi anlamda hem kötü anlamda çoğu zaman sürü dışında hareket etme ve sivrilme özelliğine sahiptirler...
  • belit isminin de aslında conanla alakasından ziyade bir çerkez kızı ismi olduğunu biliyor muydunuz? ya da biz fena halde keklenmiş de olabiliriz, neyse, ben aslında zaten inanmamıştım.
  • cerkezlik kavramini irkcilik boyutuna tasimamis olanlari ile evlenebileceginiz kizlar.hitlerin ari irk kavraminina inananlari ile bir arada olmaniz biraz zor tabi.
  • hakikaten de bir bakisiyla, bir hareketiyle, bir sozuyle "ben cerkesim" diyebilen, fiziksel ve ruhsal guzelligi butun insan.(bkz: seteney guashe)
hesabın var mı? giriş yap