• film, ne birşey verdi ne birşey aldı. katalizör gibi etkilemeden bitti gitti hayatımdan. böyle filmler izleyince üzülüyorum.

    görüntü yönetmenini tebrik ederim, her karesi farklı güzellikte fotoğraf veriyordu.
  • bu yıl !f istanbul bağımsız filmler festivali'nde gösterilecek olan kelly reichardt filmi.

    http://www.imdb.com/title/tt4468634/

    http://www.ifistanbul.com/film/certain-women/1581/
  • --- spoiler ---

    online bir sitede sinema çekimi izler gibiydi.

    bir de mr. fuller sen ne bencil bir adamsın yüreğimi darladın şikâyetlerinle.

    karnım çok aç olduğu için yemek sahnelerini beğendim. burgerler çok güzeldi.
    --- spoiler ---
  • görüntü yönetmeni harika iş çıkarmış. özellikle üçüncü hikaye çok etkileyiciydi. bu arada kristen stewart da kariyerini güzelleştirmeye devam ediyor, aman nazar değmesin. (bkz: clouds of sils maria, cafe society, personal shopper, certain women)
  • yönetmenliğini kelly reichardt'ın yaptığı ve başrollerinden birinde kristen stewart'ın yer aldığı, kadınların kırılganlığına, dayanıklılığına ve bu ikisi arasındaki o ıssız coğrafyaya dair açık uçlu bir meditasyon niteliğinde olan bir if istanbul 2017 filmi.

    film, görünürde birbirleriyle bağlantısı olmayan üç farklı kadının hikâyelerini usul usul ve incelikli bir şekilde anlatıyor. laura, çok çalışan bir avukat; haksızlığa uğradığına inanan bir müşterisi tarafından rehin alınıyor. gina, içinde kocası ve kızıyla birlikte yaşayacağı hayallerindeki eve sahip olmak için çalışıyor, ama bu arada ailede yükselen tansiyonu hissetmemek mümkün değil. küçük bir kasabada yaşayan genç bir kadın seyis ise, yetişkinler için hukuk dersi veren başka bir kadına âşık oluyor, ya da son derece tuhaf ve duygusal bir dostluk ilişkisi bu, bilemiyoruz.

    kadınlar, bir yandan birine bağlanmayı çok istiyorlar, bunun için çabalıyorlar, ama bir yandan da kendi başlarına kalmayı arzuluyorlar. uçsuz bucaksız doğa manzaraları ve inanılmaz kadın oyuncu kadrosuyla film, kadınların kırılganlığına, dayanıklılığına ve bu ikisi arasındaki o ıssız coğrafyaya dair başarılı bir film.

    film baştan sonra çok yavaş bir ilerleyişe sahip fakat ben filmi izlerken hiç sıkılmadım ve her kadının hikayesinin nasıl bir sonla biteceğini merak ederek izledim. filmden çok beklentiniz yoksa bir hayli keyif alabilirsiniz ve kadınların içinde bulundukları durumları gözlemleyebilirsiniz.
  • 2010larda cekilmeye deger bir film. ayrica hikayelerin kendi içinde tutturulması gerekmiyor. ama anlatamıyorsun işte. hadi siz gidin "hesaplanmis" öykülere ve yasamlariniza
hesabın var mı? giriş yap