• mart 1786'da doğan ve kasım 1860'da ölen amiral, ingiliz donanmasında 60 yıl görev yapmış, napoleon savaşları, suriye savaşı ve kırım savaşında bulumuştur; viktorya döneminin başlarında, halka arasında en meşhur olan amirallerden biridir. birkaç nesil öncesindeki atalarından biri de, büyük matematikçi john napier'dir. keskin zekası ve egzantrik tavırları nedeni ile, arkadaşları arasında "mad charlie" olarak bilinen napier'in, 1843 yılında, hindistan'ın sind bölgesini ingiliz topraklarına kattığında, ülkesine, ingilizce "günah işledim" anlamına gelen "i have sinned" cümlesinin latince karşılığı olan tek kelimeden ibaret bir telgraf çektiği iddia edilir: peccavi. ingilizce bir kelime oyununa dayanan bu ifade ile, aynı zamanda "sind benim" anlamına gelen, "i have sind" demek istemektedir.
  • 1936 doğumlu abd'li aktör.
  • rambo 2'de marshall murdock rolünde oynamıştır.
  • 5 ekim 2011'de hayatını kaybeden oyuncu.
  • general olanın, ingiliz hindistan ordusunun başındayken ingiliz yönetiminin sati ritüellerini yasaklaması yüzünden sızlanan hindu rahiplere verdiği ayar şahanedir:

    "tamam öyle olsun. madem dulları ölen kocalarıyla beraber yakmak sizin geleneğiniz, ateşi hazırlayın. ancak benim ülkemde de bir geleneğimiz vardır; bir kadını canlı canlı yakan adamları asarız ve bütün mülklerine el koyarız. siz ateşi hazırlarken, ben de marangozlarıma dulun yakılmasına karışan herkes için birer darağacı hazırlamalarını emredeceğim. haydi, madem öyle istiyorsunuz hepimiz geleneklerimize göre hareket edelim."
hesabın var mı? giriş yap