• başlık başa kalmış editi : benden önce girilmiş bir sürü entari vardı. ki bunların büyük kısmı ak-itler tarafından yazılmıştı. bir yerinde balıkesir akp olduğu halde moderndir medenidir filan diyen olmuştu. onun üzerine yazdık bunları. entarinin geri kalan kısmı aynen duruyor. sona bi edit daha çakıcam.

    balikesiri modern sanan andavallilarin akil erdiremeyecegi durum. amk ha kayseri ha balikesir. bursa modernmis, kicimin kenari git bi canakkale merkeze medeniyet gor.

    not : bu şehirlerde husumet kan davası vs olmaz. düğünlerde silah çekip millet yedi sülalesini öldürmez. birine kıl kaptıysan; bileğin ve yüreğin yetiyorsa gider döversin. yetmiyorsa götünün üzerine oturursun adam olursun. 15 yaşında velet belinde 2 silahla gezip adam olduğunu sanmaz.

    post modern edit : çanakkale medeni mi filan diye mesaj geldi. evet kardeşim medeni. bi defa kayseri konya gibi yerlerle kıyaslayınca çok daha medeni. sizin medeniyet algınız tramway metro vs olabilir. ayrıca çanakkale derken merkezden bahsediyorum. yoksa git çan bayramiçte 1 hafta yaşa konyayı kayseriyi yozgatı aramazsın.

    benim medeniyet algım farklı. bir şehirde dükkana girip aradığınızı bulamadığınızda esnaf sizi rakibi olduğu halde komşu dükkana elinizden tutup götürüyorsa o şehir medenidir. bir şehirde hastalar doktor dövmüyorsa o şehir medenidir. bir şehirde insanlar nezaket nedir biliyorsa medeniyet vardır. yoksa 36 sene istanbulda yaşadık medeniyet filan görmedik. para vermedin diye düğün günü öldürülen damatlar gördük.

    en son edit : imlanın amına koymuşuz biraz düzelttik.
  • protein ağırlıklı beslenmek. omega 3 kaynağı balık tercih etmek. zihin açıcı bir iki duble içkiyi ihmal etmemek vesaire.
  • rakımı 10-15 geçmez...dağ havası pek yoktur...
  • havası suyu kızlarıdır.
  • (bkz: fosfor)
  • (bkz: giresun)
  • - mini etekle dolaşmanız, gece tek başınıza sokakta dolaşan bir kadın olmanız tecavüze uğramanıza yol açmaz/haklı bulunmaz

    - kimsenin başörtüsüne, dekoltesine karışılmaz

    - dileyen içkisini içer, dileyen namazını kılar, dileyen ikisini de yapar; kimse yadırgamaz

    - aşka saygı duyulur; el ele gezebilir, birbirinize sarılabilir, öpüşebilirsiniz

    - eğitim seviyesi yüksektir

    - insanlar birbirine gülümser

    - farklılıklara saygı duyulur

    diye uzar gider; hayli uzun bir liste.
  • yaşanacak şehirler olmalarıdır. balıkesir'de ise chp ve mhp birbirleri lehine çekilmeyerek gidip edip uğur'a vermişlerdir başkanlığı. mhp+chp nerdeyse oyların %60 kadarını oluşturuyor.
hesabın var mı? giriş yap