• ben hayatımda bu kadar karlı bir iş görmedim arkadaş. bak geçen 1 yaşındaki sabiye 18 lira verip bir hayvan kitabı aldım. 18 lira! kitabın özeti şu; google görsellerden 15 hayvan fotoğrafını almışlar, bir kalıp mukavvaya basmışlar, 15 sf. kitabı 18 liraya itekliyorlar. tek masraf matbaa ve mukavva masrafı. tutsun tutsun da 5 lira tutsun ki mümkün değil, net 13 lira kar. zira çocuk kitabı olduğu için bandrol falan da yok.

    arkadaş bu kitapları bu kadar pahalı yapan nedir? büyük oğlana 200 sf macera romanı alıyorum 7 lira, 1 yaşındaki bebeye 5 hayvan fotosu alıyorum 18 lira.

    demem o ki bu işe girin, inanılmaz para var. biz ebeveynler de gerizekalı olduğumuz için allah'tan gelen bir şeyle 5 karton sayfaya 25 lira verebilme kapasitesine sahibiz. sömürün bizi, azımıza sıçın.
  • bu kitaplar gereksiz pahalıdır. bu durumdan bende şikayetçiyim ama küçücük çocuğa netten google görsellere bak demek de olmuyor malesef.
  • çocuk kitabı aslında (bkz: büyük istismarı) dır net. bildiğin skiyorlar.
  • geçenlerde migros'a gittiğimde denk gelmiştim çocuk kitaplarına. yılmaz özdil'in çocuklar için mustafa kemal atatürk serisi vardı 10 kitaplık. tanesi 10tl'ydi. içeriklerine baktım her sayfada maksimum 2 cümle vardı. ve kapış kapış satılıyordu ilginç bir şekilde.
  • bir öğretmen ve anne olarak yukarıdaki serzenişleri biraz haksız buldum. kitabın küçük çocuklara yönelik olması = daha küçük bir emek yada minik matbaa giderleri demek değil ki.
    şahsen çocuk kitaplarıyla fazlaca içli dışlı oldum artık, türkiye'deki ve yurt dışındaki yazar ve çizerlerin çoğuna hakimim. bu işi kolay zannedip içine giren, yazdıran çizdiren ünlüleri vs tenzih ederek söylüyorum ortada büyük emek var.
    çocuk edebiyatı da, hele hele onu resimlemesi de, hakkıyla yapabilenler için büyük emekler sonucu gelen başarılar. saygı duyuyorum ve yapabilenlere imreniyorum.
  • baş karakteri çocuk olan kitapların da düz mantıkla dahil edildiği kategoridir.

    şeker portakalı ilkokulda okutulacak kitap mıydı vicdansızlar!
  • çocukların zihinsel ve duygusal gelişimi için son derece gerekli olan kitaplardır.

    kumkurduserisi örnek olarak verilebilir. sevgiyi ve ilgiyi iki farklı varlık üzerinden etkileyici bir şekilde anlatan bir kitap setidir.

    (bkz: çocuk kitapları)
    (bkz: çocuk kitaplarının içeriği nasıl olmalı sorunsalı)

    edit: (bkz: aramaya inanmak)
  • çıkarılması, ünlü bir anne olmak için aranılan özelliklerden olmalı dediğim çocuklar için kitap.

    ceyda düvenci'nin yazdığı kitap serisini ayrı tutarak söylüyorum çünkü o kitap serisi melisa ve melisa gibi özel çocukların sorularına cevap gibi hazırlanmış muhteşem eserler.

    ama diğer taraftan sadece para kazanmak ve kolay para kazanmak için bu işi yapan onlarca isim var. şimdi isimlerini verip de kimse ile davalık olmak istemem ama ceyda düvenci hariç ünlü bir anne olarak çocuk kitabı çıkardıysanız evet sizden bahsediyorum.
  • her yaş için çocuk kitaplarına bayılıyorum.

    ancak çocuk kitabında da yetişkin kitabında da mesaj kaygısı ile yazılmış kitaplara karşı azıcık antipatim var.

    hele çocuk kitapları arasında bazıları var ki, bulunduğu raftan ne tarafa kaçarak uzaklaşacağını bilemiyor insan. neymiş efendim, ahmet yalanın zararlarını öğreniyor. cennet akıllı bir kız oluyor. bak yazarken bile tüylerim diken diken oldu.

    siz yetişkinler, istiyorsanız kişisel gelişim kitapları okuyun. bence çok kendinizi kaptırıp gaza gelmeden okuyun ama yine de siz bilirsiniz. ancak çocukların kitaptan keyif alması lazım.

    peki kaliteli çocuk kitabını nasıl anlayacağız? okuyacaksınız. okumadan zor...

    bir de şu mesele var: çocuk kitaplarında ahlak konusu. ben de çocuğuma ahlaksız içeriğe sahip kitap okutmam ancak bazı insanlar ahlak konusunda çok kırılgan. onlar çocuğuna asla harry potter, saftirik greg gibi kitaplar okutmaz. hatta saftirik greg'e alternatif olarak bir kitap çıkmıştı saftirik'in popüler olduğu zamanlar (bkz: sessiz sakinin gürültülü maceraları) saftirik ile birlikte onu da okumuştum. saftirikten aldığınız keyfin yanından bile geçemiyor o kitaplar. üstelik de öğreticilik kaygısı taşınarak yazılmış. siz yetişkin halinizle okurken darlanıyorsunuz, çocuk nöörsün?

    okul öncesi kitapları ile ilgili ise, içerik kadar önemli olan şey kesinlikle çizimler. mesela şu kitaba aşığım.
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    "bu bir sanat eseri değil de nedir?"
    "bu kitapsa diğerleri ne?"
    dediğinizi duyar gibiyim.

    çocuğunuzla böyle bir çocuk kitabını inceleyerek vaktin nasıl geçtiğini anlamazsınız. yazanın, çizenin elleri dert görmesin.

    benim en sevdiğim okul öncesi serilerinden biri de (bkz: vini ile vilbur) dur. bu gereksiz bir ayrıntı ama söylemeden edemeyeceğim, kendimi yıllardır sık sık vini olarak hayal ederim. kendisine hayranım. vini ile vilbur serisi; inanılmaz eğlenceli, sorunlara pratik çözümler sunan, iyi niyetli ve bir o kadar da saf cadı vini ve kedisi vilbur'un maceralarını anlatır. bu serinin ilkokul öğrencileri için (bkz: sakar cadı vini) isimli devam serisi de var. onlarda daha az resim daha uzun yazılar yer alıyor. okul öncesi serisinin ismi vini ile vilbur. internetten satın alırsanız isim farkına dikkat edin.

    vini ile vilburdan örnek sayfalar:
    görsel
    görsel
    görsel

    yok, ben çocuğuma çizgi roman okutmak istiyorum diyorsanız da muhteşem (bkz: yakari) serisi ile başlangıç yapabilirsiniz.
    yakari'den örnek sayfalar:
    görsel
    görsel

    ha, illa öğreticilik diyorsanız, onu da çok güzel yapanlar var. onlara örnek olarak da (bkz: berenstain ayıları) serisini örnek verebilirim. eve yeni kardeş gelişinden annenin işe başlamasına, gece korkusundan okuldaki ilk güne, teknoloji ile ilişkimizden yalan söylemeye kadar pek çok konuyu öğreticiliğin dozunu kaçırmadan ve eğlenceli şekilde ele alıyor bu kitaplar. üstelik yazar ve çizeri 1923 doğumlu bir çift. şimdi hayatta değiller ama bu kitapları birlikte yazıp çizmiş, sulu boya ile renklendirmişler. onların uyumu ve özeni kitapları özel yapıyor. bu seriyi de çocuğunuzla defalarca okuyup inceleyebilirsiniz.
    örnek sayfalar:
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    sonuç itibariyle, güzel çocuk kitapları eşsiz birer hazinedir. hem çocuklarınız, hem de kendi adınıza onlardan faydalandığınız güzel günler dilerim.
hesabın var mı? giriş yap