• normaldir. şehit olmuş birisinin cumhuriyet kuramayacağından olmasın?
  • muhtemelen kurucu kadroda olanlar şehit olmadıkları için kurucu kadrodadırlar.

    biraz karışık değil mi?

    honore de balzac 16 yaşında, arkadaşları ona mal değneği diyor.
  • yaşayan insanların hiç ölmüş olmaması gibi bir şey, biri olunca diğeri olmuyor zaten.

    ayrıca: (bkz: muhafazakar kafası)
  • bugün hayatta olan kişilerin henüz ölmemiş olması ile aynı durumdur.
  • şehit olan kadroların cumhuriyet'i kuramayacağı gibi, cumhuriyet'in kurulmasını getiren süreçte şehit olanların da yaşasaydı cumhuriyet'in kurucu kadrolarında yer alabileceğini düşünmeyen/düşünemeyen kafanın sözüdür.
  • garip bir durumdur. aslında bir kaç kere şehit olduklarına dair söylentiler var ama bence sakladılar halk üzülmesin diye...
  • savaş yöneten komutanlar kazanılan savaşlarda şehit olmazlar kaybedilen savaşlarda şehit olurlar ancak onun sayısı da çok azdır. neden şehit olmazlar biliyor musunuz kafası basmayan cahil arkadaşlarım benim komutanın görevi eline silahı alıp cephenin en önünde düşmana hücum etmek değildir. askerlikten ve savaştan bahsediyorum burda taktiklerden savaş planlarından bahsediyorum, birazcık zekası olan hiçbir komutan cephenin en önünde savaşmaz bu korkaklık değil akıllılıktır, çünkü zeki bir komutanın canlısı cesedinden daha değerlidir savaşta. hatta şehit olması yarardan çok zarar getirir. askerin taparcasına sevdiği bir komutanın şehit olması askeri moralman çökertir yıkar. bunların yanında da yeni planlamaları yapacak ve orduyu başarıyla sevk ve idare edebilecek yeni bir komutanın bulunamaması riski de var.

    biliyorum hergün yakarıyorsunuz, allahım atatürk'ü neden cumhuriyeti kuramadan halifeliği kaldıramadan öldürmedin diye, ne olur bizi tekrar islam ülkesine çevir diye dua ediyorsunuz. edin bakalım. istiklalde çırılçıplak koşan adamın çüküne bakmadınız de mi sadece söylediklerine de kulak verdiniz mi hiç, "neden bütün kötü olaylar islam ülkelerinde gerçekleşiyor bu kadar edilen dua boşa, bu kadar okunan ezan boşa o zaman" gibi birşeyler söylüyordu. adama hak vermemek elde mi söylesenize.
hesabın var mı? giriş yap