• iyi günde kötü günde dizisinde gördüm şimdi o nasıl igrenç bir platin sarısıdır yhaaa nasıl kıydın kızıl saçlarına yaaa ah be derya abla :( hiç güzel olmamış derhal eski kızıl haline dönmen dileğimle :(
  • storytel’de tezer özlü kitaplarını seslendirmiş. harika iş çıkarmış. tezer özlü’nün fotoğrafına bakınca “sesi de kesin tam olarak böyle bişeydir” diye düşündürüyor bana.
  • ilkokul orta okul yılları, yaz ve şaşı felek çıkmazı. çok severim. diğer efsane oyunculuklarından bahsetemeye gerek yok, süper yetenek. ama şaşı felek çıkmazı benim için başka.
    (bkz: şaşıfelek çıkmazı)
  • bende hatırası olan ikon oyuncudur:

    90'lı yıllarda sinefil arkadaşlarımla günde 3-4 seans film seyrettiğim istanbul film festivali günleriydi. zar zor bilet bulup, bütçemizi zorlamamak için simitle günü geçiştirdiğimiz o güzel dönemde derya alabora beni hem öfkelendiren hem de sevindiren bir isimdi. zira bir değil, iki değil, çok defa derya alabora'nın tam arkasındaki ya da iki sıra ardındaki koltuklara denk gelirdim.

    öfkelenirdim, çünkü kızıl kestane kabarık saçlarıyla hem sağ hem sol kıta sahanlığını kapatır, altyazıları okumamı zorlaştırırdı. o günleri yaşayanlar bilir, festivalde altyazılar, perde üzerinden değil, daha da altına yerleştirilen led panolardan okunurdu. dolayısıyla derya alabora'nın arkasına oturan izleyiciler belki perdedeki kadraja küçük boyun hareketleriyle hakim olabilirdi ama o altyazı panosu, ah o altyazı panosu, platonik aşk öznesi gibi erişilmezliğini daima korurdu.

    sevindirirdi, çünkü onu her gördüğümüzde, iyi bir film izleyeceğimizi çok iyi bilirdik. büyük bir açlıkla, şuursuzca biletini aldığımız bazı seanslardan hoşnutsuz ayrılırken, derya alabora'nın gösteriminde bulunduğu her film, istisnasız beğendiğimiz bir film çıkardı.

    altyazı okumalarımı sekteye uğrattığı filmleri çok uzun yıllar sonra başka başka mecralardan izlerken o telaşlı anları çok özlediğimi hep hatırladım. bugün de bu özlemin devam ettiğini tebessüm ederek kendime itiraf ediyorum.
  • bir yıl önce storytel'de sesinden tezer özlü kitapları dinlemiştim. biraz önce aklıma geldi de fark ettim; tezer özlü kitapları acıtırdı içimi ama derya alabora sesiyle kalıcı bir çizik bırakmış onu anladım. daha güzel seslendirilemezdi tezer özlü*
  • acans'ı izlenilir kılan oyuncu.
  • kendisinden yetmez ama evetçi liboş elektriği aldığım oyuncu. hakkında araştırma yapmadım ama izlenimim bu yönde.
  • --- spoiler ---

    derya alabora soru üzerine cinsel ilişkiye girdiği en sıra dışı yeri de açıkladı. "koli kestiğin (eşcinsel argosunda cinsel ilişki) en sıra dışı yer" sorusuna ünlü oyuncu "bir apartmanın girişi" diyerek yanıt verdi.
    --- spoiler ---
  • derya alabora, katıldığı bir youtube programındaki açıklamasında seks yaptığı en sıra dışı yerin bir apartmanın girişi olduğunu belirtmiş. kaynak
  • masumiyet filminde olduğu gibi pandoranın kutusu filminde de muhteşemliğini sergilemiş olan oyuncudur.
hesabın var mı? giriş yap