• (bkz: teğet mimari)

    not: "teğet mimari" diye bir mimarlık ofisi varmış istanbul'da. kendilerinin işbu bkz. ile hiçbir alakası yoktur. yatırım tavsiyesi değildir. durduk yere dava yemeyelim.
    linkini de vereyim: http://www.teget.com/.
    artık 3-5 atarsınız.
    mesajla uyaran arkadaşa selam.
  • doğru bir tespittir. devlet olarak işe tokilerden başlayabilirsiniz. gerisini bize bırak sayın cumhurbaşkanım.
  • ben de değilim recep bey ama istanbul parayı görünce erekte olan yatırımcıların kalın, damarlı ve uzun binalarıyla doldu. şimdi hepsini yıkıp yatay yapalım desen, istanbul yüz ölçümü olarak marmara bölgesini kaplar, gözünü seveyim demagoji yapma.

    sırf inşaat sektörü duraksamasın diye çıkardığın yasalar bile şu vatandaşın zararına. ben de monarşiden yana değilim ama oluyor işte.*

    maliyeti 150 bin lirayı geçmeyecek dairelerin metrekaresi 20 bin dolara satılıyor istanbulda, kıyısında köşesinde azıcık parası olan herkes "şu inşaat işine biz de mi girsek" diye yanıp tutuşuyor ki etrafınızda görüyorsunuz, x yapı, y inşaat,bilmem ne oğlulları bitmiyor binlerce firma var. bir çok tanıdığım insan var, tekstil sektöründen, makine sektöründen. yatırımı inşaata yapıp para vurmaya çalışan, sonra sanayi niye gelişmiyor, neden teknoloji üretemiyoruz. birbirimizi s**kmeye çalışamtan, götü doğrultamıyoruz.net
  • yakında müfredata eklenir. klasik mimari,neoklasik mimari,çağdaş mimari,dikey mimari...
  • tam hali; "insan toprağa yakın yaşamalıdır, dikey mimariden yana değilim" olan söz.

    o vakit sormak lazım, levent ve ataşehirin anasını ağlatırken ve hala daha tüm yatırımı istanbul'a yaparken aklınız neredeydi?

    istanbul büyükşehir belediyesi'ne 309m yüksekliğinde belediye binası yapmak topbaş efendinin başının altından niye çıktı? dünyada bu yükseklikte bir belediye binası mevcut mu? dahası, mimari açıdan bir kule belediye hizmetleri kullanımına ne kadar uygun?
    ve en sonuncusu, saçma sapan bir proje geliştirip bu milletin milyonlarca lirasını* piç ettiniz, sonra da projeyi iptal ettiniz. bunu kimse sormayacak mı?

    evet beyler durumu açıklıyorum, inşaat sektörü patladı ve kentsel dönüşümle yeni bir can vermeye çalışıyorlar. dün çıkıp bakanlar açıklama yaptı 4 tane fay şu-bu bölgelerin altından geçiyor diye, acaba yeni binaları ne kadar denetlediniz? saçma sapan bir deprem yönetmeliği üzerinden paket programlarla ve denetlenmeksizin yapılan yeni binaların güvenli olduğu izlenimine nasıl kapıldınız?

    14 yıldır baştasınız, inşaat sektörü .... kürek bir hal alırken aklınız neredeydi?

    piyasanın tam ortasındayım, statik proje ve danışmanlık hizmetleri veren bir şirketin sahibiyim. dönen dolapları, yapılan mallıkları en yakından görüyorum ve gördükçe kahroluyorum.

    yüksek binalar benim işime gelir çünkü uzmanlık ve ağırlıklı hizmet alanım bu. ama bir vatandaş, bir insan gözüyle çevreme baktığım her gün bu şehre ve yöneticilerine istemsiz sövüyorum.

    hadi bakalım bu kentsel dönüşüm atağı girişimi başarılı olup sektörü kurtaracak mı? inşallah olmaz da saçma sapan insanlar inşaat sektöründen elenir, sektör de silkelenir kendine gelir. yoksa bu düzenle ve yöneticilerle bir halt olacağı yok...
  • (bkz: süzer plaza)
  • kubbeli ve yuvarlak mimariden yana birinin söylediği söz olabilir sanırsam. mimaride yuvarlak hatlar iyidir, evrene pozitif mesaj gönderir.
  • bütün bu betonlaşmanın sorumlusu kılışdaroğlu. evet yanlış duymadınız hep kılışdaroğlunun yüzünden. 15 senedir iktidarda akp varmış gibi konuşmayın.
  • bogaz kiyilarini imara acmak icin zemin hazirliyor, ki acacak. ekonomik kurtulus arabin bogazda yapacagi villalara kaldi

    https://twitter.com/…omtr/status/824920736359936000
hesabın var mı? giriş yap