• düz panellerde, projektörlerde, pc lerde kullanılmak üzere geliştirilen 1.1 versiyonu,vesa tarafından onaylanmış yeni nesil görüntü arabirimidir. bağlantı kablosu ve ucu olarak usb leri andırıp ses sinyali de taşıma özelliğine sahiptir.

    http://img.hexus.net/…ts/idf2006march/udi_cable.jpg
  • amd, hp, nvidia gibi şirketlerin desteklediği, udi'ye rakip olarak görünen hem pc hem de ev sinema sistemlerinde göreceğimiz 10.8 gbit/s bant genişliği sağlayan bağlantı türü. rakibi için: #10851915
  • (bkz: #12276067)
  • henüz 2006'da çıkmış yeni bir dijital görüntü arayüzü. telif ücreti olmaması, 2560×1600'ya kadar yüksek çözünürlük desteği gibi avantajları bulunmakta.
  • ekran kartlarında ilk olarak ati radeon hd 3000serisinin sertifikasyon aldığı teknolojiymiş.

    http://www.engadget.com/…rds-now-displayport-certi/
  • displayport ile gelen laptop'lar türkiye sınırları içerisinde satışa çıkmasına rağmen, büyük elektronik mağazaların hiçbirinde kablosu dönüştürücüsü satılmaz. hatta bizzat sorma gafletinde bulunursanız (bkz: displayport diye birşey yok uydurma) tepkisi veren satış görevlileriyle münakaşa etmenize sebep olur. nerde derseniz (bkz: teknosa), (bkz: media markt), (bkz: electro world),, (bkz: vatan bilgisayar) durumdan haberdar yakında getirmeyi planlıyoruz dedi (bkz: bu da iyi),,
  • hp'nin yeni elitebook serisi laptoplarında da kullanmaya başladığı görünti arabirimi(önceden hdmi vardı). ilk gördüğünüzde adamlar o kadar güçlü bilgisayar yapmış bir hdmi koymamış diye dövünebilirsiniz hatta, ancak hdmi'dan daha gelişmiş bir bağlantı birimidir, özellikle 4k videolar için. dönüştürücüsü ise elektronik mağzalarında genelde yoktur, internetten araştırırsanız bulabilirsiniz.
  • lenovonun bazi yeni modellerinde* bulunan yeni nesil goruntu arabirimi. sadece goruntu degil sesi de hdtvye iletmeyi sagliyor. 1080p goruntuyu gayet basarili bir sekilde tv'ye aktarmayi basardim bir hdmi-displayport cevirici ile. kisisel fikrim hdmi-displayport kablo yerine cevirici alinmasi. boylece hemen her hdmi cikisli urunle birlikte verilen hdmi kablonuzu da kullanip toplam baglanti maliyetini dusurebilirsiniz. su anki fiyatlar 1 metrelik hdmi-diplayport kablo 60, 3 metrelik olani 80 lira, donusturucu ise 30 lira civarinda (ebayden siparis verirseniz 8 dolara da bulabilirsiniz).
  • 2015 yılında tamamen geçiş yapılması planlanan bağlantı arabirimidir.

    aralık 2010 tarihinde intel, amd, dell, lenovo, samsung ve lg firmalarının ortak kararıyla 2013 yılında lvds sistemlerin üretimi durdurulacak. 2015 tarihinde hdmi * * ve displayport sistemlerine geçmeyi düşünüyorlar.

    kaynak
  • en azından bugün için pek kullanışlı bir teknoloji değil.

    henüz yaygın bir arabirim değil ve en çok kullanılan dvi ve hdmi arabirimleri ile uyumsuz. bir dvi portu çok basit ve ucuz bir adaptörle hdmi'a, hatta analog vga'ya çevirmek mümkünken, displayport'u çevirmek için sinyal dönüştürücü ek bir cihaz kullanmak zorunludur. çünkü hdmi ve dvi aynı dili konuşurken displayport tamamen farklı bir dilden konuşur. dönüştürücüsü, kablosu vs. pahalıdır. pasif bir kablo ile en fazla 3 metre uzağa görüntü aktarabilirsiniz, oysa hdmi ile rahatlıkla 15 metre kablo çekebilirsiniz. bence en problemli dezavantajı bu. ilk bakışta önemsiz gibi görünebilir ama odanızdaki bilgisayardan salondaki led tv'ye görüntü aktarmak istediğinizde engel çıkarıyor. hdmi arabirimi de displayport gibi hem görüntü hem ses aktarır ve 2160p'ye kadar destekler. bu anlamda bir kalite farkı yoktur.

    kanımca sadece displayport arabirimi bulunan bir cihaz alınmamalı, hdmi da olmalı mutlaka.
hesabın var mı? giriş yap