• eskiden sadece hürriyet idi, sadece hürriyet.
  • kendisininde katıldığı tekel sigara bölümünün özelleştirilmesine karşı tekel işçilerinin yaptığı eylem ve mitingler ile ilgili hiçbir organında tek satır bile haber geçmemiş kurum. bu kadar da tarafsızdır. tabi... paris hilton'un seks yaşamı tekel işçilerinin ve ailelerinin ekmek davasından daha önemli.
  • sadece turkiye degil artik tum dunyadaki saga ovgu duzen haberler yapan grup halini almis son gunlerde (bkz: boris johnson/@daginik)
  • çalışanların dergileri bedavaya alıp eşe dosta dağıttığı yer. ayrıca baski makinesinin içinde ölen çalışanı için ailesine bi sürü tazminat ödeyen yer.
  • almanya'da görülmekte olan deniz feneri davasını etkilemesi maddeten mümkün olmayan, ayrıca tck'da "yurtdışında görülmekte olan bir davayı etkilemeye çalışma" gibi bir suç olmadığının da bilincinde olan holding.
  • ergenekon davasında yargısız infaz yapılan onca insana sesini çıkarmayanlar tarafından çifte standartla eleştirilmektedir doğan yayın holding bünyesindeki yayın organları ki işte ben bu noktada zerrin özer kahkahası atmayı uygun görüyorum. adama demezler mi "ey x yazar, ey başbakan, neredeydiniz ergenekon şüphelileri çeteci, katil, hırsız ilan edilirken?"

    aydın doğan - recep tayyip erdoğan.. çok fark yoktur benim gözümde ama eğilip bükülen yazıları, demeçleri okumak güzel oluyor.
  • sütten çıkmış ak kaşık olmasa bile, hırsızları savunan ahlaksızları sistem hatasına sevk eden holding.
  • bugunden itibaren dogan sirketler grubundan bagimsiz ve tarafsiz olarak yayin yaptiklarina zerre kadar inanmadigim grup.dun akp genel başkan yardımcısı dengir mir mehmet fırat in dogan holding ile ilgili yaptigi aciklamalara gazetelerinin sitelerinde yer vermeyen bu kurulus ayni kisiye dogan holdingden gelen cevabida mansettlerine tasimislar.benim anladigim tarafsiz gazeteciligin temelinde haber degeri olan her seyi kamuouyuna sunmak ilkesi vardir dogan holding in cevabinin haber degeri elbette var ama karsilik verilen aciklamanin yok sayilmasi ve haber degeri yokmus gibi davranilmasida ancak tarafli bir yayincilikta olr ki dogan medya grubuda tam olarak bu noktada duruyor su an.
  • görüldüğü kadarıyla ilker başbuğ'un tehditleri "bir kısım basın" üzerinde etkili olmuş. sabah saatlerinde (nihayet lütfedip) aktütün belgelerini ve haberini yayına alan milliyet.com.tr haberi manşetten (göz korkusundan olacak) kaldırmış ki haber gündemde öne çıkanlar bölümünde bile yok.

    doğan medyasına bağlı hürriyet.com.tr ve radikal.com.tr sitelerinde aktütün haberi dahi yok ama paşanın tehdit konuşmasının haberleri manşette. yani kendileri bu belgeleri haber yapacak kadar ciddiye almayıp "yapmamış oldukları" haberin yalanlamasını manşete taşımışlar.

    işin en ilginç yanı hurriyet.com.tr'de bugün yapılan basın toplantısı haberinin altındaki yorumların ağırlıklı olarak "bırakın bu masalları da cevap verin" minvalli olması. yorumları sansürlediği bariz olan bu gazete herhalde bu kadar çok yorumun yayınlanmamasıyla bu işin ayan beyan ortaya çıkacağını anladıklarından "salmışlar".

    para için atmadıkları takla kalmayan bu kurumun şimdilik "bekleyelim görelim" politikası ile olaya yaklaşıyorlar. yarın öbür gün bu konuda bir tür tekzip veya da bu konunun gündemini değiştirecek bir olay olduğunda nasıl koca koca manşetler atacağını da hep beraber izleyeceğiz.

    ha unutmadan bugün ahmet altan günlük yazısında "bu ülkede ordu ile medyayı düzeltirsek diğerleri otomatikman düzelecek" minvalli bir yazı yazmış. onu da bir okumak lazım bu iki kurum arasındaki "gizli koalisyonu" iyice değerlendirebilmek için.
  • yasli bir adamin kucuk bir kiza tecavuz edip dinci oldugu icin serbest kalmasina, cumhuriyet tarihinin en onemli davalarindan biri olabilme potansiyeli olmasina ragmen partizan hareketlerle sulandirilmis, deyim yerindeyse boku cikmis, hukumete fasizan yetkiler verme ve muhalefeti susturma firsati olarak kullanilmaya bile calisilmis bir davadan daha fazla yer vererek kanimca kirk yilda bir dogru seyi yapiyor.

    ha bu entriden sonra ergenekoncu, ulusalci yahut doganci oldugum cikarimini kanirtarak da olsa yapmaya calisacak aklievellere guzel surprizlerim oldugunu da ekleyeyim. simdiden soyluyorum, hic ugrasmayalim, degmez.
hesabın var mı? giriş yap