• --- spoiler ---

    çekimleri, ışığın kullanımı falan cidden çok başarılı. hatta filmi o kadar iddialı hale getiriyor ki kendinizi akıl sınırlarını aşan bir twist-ending'e doğru gittiğinize inandırıyorsunuz. tabii sonra mal gibi kalıyorsunuz. sıradan bir hollywood filmi olmadığı ortada, ancak bu kadar abartılmasında sahip olduğu über sinematografinin payı çok büyük. özellikle de hd izlendiğinde bambaşka bir tat veriyor.

    --- spoiler ---
  • muhtemelen birkaç yıl sonra kült mertebesine erişecek, tikilerin facebook profillerinde favori filmleri olarak görünecektir.
  • tuhaf bir film. bunu beğenmeyen assassination of jesse james'i de beğenmez.
  • ne spoiler veririm şimdi ben.öncelikle acayip gerildim izlerken. filmin açılışı çok iyiydi,ryan gosling orada ki haliyle karşımda olsa korkumdan konuşamazdım yemin ederim.bir kere filmde olaylar tahmin ettiğiniz gibi gitmiyor, ben yarışcı falan olacak diye düşünmüştüm. bu film bryan cranston'un canlandırdığı shannon karakterinin sürekli dediği gibi "a good boy" hakkında bir film. karakterimiz dolandırıcılara yardım etsede aslında iyi bir adam,ben inandım. bizim driver bir sahnede carey mulligan'ın oğluna soruyor "iyi dolandırıcılar olamaz mı?" nevet neticede kıza sahip çıkacak diye yaptığı "kahramanlık"larla kötü bir son hazırlıyor kendine kahramanımız. ben filmi çok beğendim ve etkilendim.bilhassa seksenler havası,o akrepli ceketi ve müthiş müzikleriyle bence izlenmeyi hakediyor.
    işte filmin güzelim şarkıları;
    kavinsky-nightcall
    college feat. electric youth - a real hero
    desire-under your spell
  • estetik film. müzikleri de pek güzel.ryan gosling'i ben nedense bruce willis abimizin daha rol yapanı olarak düşünüyorum; böyle hafif gülümsemeler, cool tavırlar. yakışıklı çocuk ama.
    beni ilgilendiren kısım olan carey mulligan. aynı eblek gülümsemesi ile 15 filmde daha oynasa her seferinde izlerken "yirim" derim, öyle şirinlik muskası bir şey.
  • süper film değil ama evde izlenince de çok "öef zaman kaybı" denmiyor. carey mulligan'ın gülümseyişi için değer bi' kere; insana bi' gülümseme bu kadar yakışmaz. net.
  • leon + lost highway + the man who wasn't there. çok acımasız bir filmdi, tanış > hoşlaş > engelleri aş > yataş diziliminde ilerlemeyen senaryo da ne karakterleri ne de çoğu izleyiciyi memnun etti. açıkçası film bana yetti de arttı, izlediğim filmler içindeki en heyecanlı ilk 10 dakikalardan biriydi.
  • karizma film. unutulmayacak film.

    ama çok karizma film.

    9/10

    müzikleri bile yeter. açılış sahnesi bile yeter. oyunculuklar bile yeter. filmin sıra dışılığı bile yeter. sinematografisi tek başına yeter.

    yılın en iyi iki-üç filminden biri.

    çok net.

    zöge: bir daha şöyle fastforward yaparak izledim de bu entryi zamanın ötesine yollayın insanların ne derece twilight sever insanlar olduklarını bir kez daha anladım. ulan sırf beklediğinizi bulamadınız diye itin götüne soktunuz filmi. imdb puanı 8.1'di galiba dediğim gibi daha bile fazlasını hak ediyor. inadını yılın en iyi ikinci filmi.

    film kültürü gelişmemiş insanların anlayamayacağı zevk alamayacağı film. en sevdiğiniz film twilightsa önermiyorum. siz zaten izlemeyin de.

    (bkz: haters gonna hate)

    birincisi için ise (bkz: warrior/@eksici oglan)
  • sanirim kitabini okumak gerekiyor once, muzikleri icin izlenebilecek bir filmler kategorisi varsa ona koymak lazim bu filmi zira siradan bir konunun islenmesi olmus;
    imdb'de puani yuksek oldugu icin begenenler var birde, ovup duruyorlar filmi
    ozetle: overrated
  • sinema sanatının bir yansımasıdır. kimi zaman bir breaking bad gerilimi kimi zaman nuri bilge ceylan yavaşlığı içerir.. çekimler, sahnelerin gerçekçiliği, müzikler, karakterin yansıtılması on numaradır.. aksiyon filmi beklentisiyle izlemeyiniz sadece, gerisi gelir zaten.
hesabın var mı? giriş yap