• arda yerine drogba gelip konuşma yapsa daha etkili olur bence.

    edit: başlığı açan arkadaş kaçmış, başlık başa kalmış. ilk entry'de yazan başlık ile aynı. arda gelip türkiye'deki terörü bitirir mi? ben de böyle bir şey demiştim.
  • didier drogba'nın fildişi sahilleri için cumhurbaşkanından, başbakanından vs. daha önemli bir lider olmasından kaynaklı serzeniş.

    didier drogba çıkartır masaya koyar, bundan sonra burada savaş mavaş olmayacak der ve fildişi sahilleri'nde huzur olur. işte öyle bir futbolcudur kendisi. (bu vesileyle kendisini uçan-kaçan, herhangi bir takıma gelmiş herhangi bir futbolcu ile karşılaştırmamak gerekir.)

    ancak türkiye fildişi sahilleri değil. arda turan'ın omzuna bu yükü veremeyiz. o bir sporcu. burada oynarken omzuna yükleri bindirdik, yüklendik, neredeyse spor hayatını sikip atıyorduk bu yüzden.

    şimdi adamın sporcu kişiliğinin yanına koca ülkeyi kurtarmasını bekliyoruz.

    mal mısınız oğlum? politikacılar, siyasiler ne güne duruyor koca ülkede. onlar ortalığı karıştıracak arda turan gelip çözecek.

    hazır eli değmişken suriye'li mülteciler, ab ile müzakereler, ekonomi, eğitim sistemimiz, rusya ile durumumuz, abd ile ilişkiler, ırak ve musul'daki türkmenler ve işsizlik için de bir şeyler yapmalı arda.

    bunun dışında malumunuz komşumuz yunanistan'ın durumu güç, bazı sıkıntıları var. oraya da üç beş demeden bişeyler ateşlesin.

    bir de benim 10 bin lira kart borcum var koymaz ona onu da kapatabilir misin canım?

    vakit kalırsa da top oyna barcelona'da.
  • istiklal marşı'nın ıslıklandığı topraklarda, bir 'türk' milli takım kaptanının iç savaş(!)ı bitirebileceğini düşünen birinin sorusu.

    saçmalık, fildişi sahili'ndeki durumla bunu bir tutup da böyle saçma sapan bir polemik ortaya atmak; ilgi ve rating için yapılan bir hareketten öteye gitmiyor.

    dileriz ki; bu savaş biter, bu durumlara çözüm getirilir, kimse ölmez, herkes huzurlu yaşar. maalesef bunu arda, o, şu, bu yapmayacak. ne zaman ki milliyetçiliğin ileri safhasını kanlarımızdan, beyinlerimizden dışarı atacağız, ideolojimizi ırk üzerine değil de insanlık üzerine kuracağız, iktidar ve güç uğruna piyonlarımızı feda edip şahımızı korumayacağız, o zaman çözeceğiz bu sorunu sayın semercioğlu. birisinin değil, hepimizin görevi bu.
  • futbol ve futbolculardan beklentilerin gözden geçirilmesini gerektiren sorudur.

    umurlarında dahi olmadığımız, işini yapıp parasını alan insanlardan önceleri bizi diskoya götürmelerini filan beklerdik, (bkz: nouma bizi discoya götür). daha makul...

    terör zamanlarında ise en fazla rakibi yenerek" birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde" yüzümüzü güldürüp acımızı unutturmalarını isterdik. bir nevi afyon yani. böyle sigara gibi, alkol gibi bir şeydi.

    şimdi dağdan örgüt indirecek kıvama getirmişiz. milletçe altın vuruş yapıyoruz. o kadar umutsuz mu durum.
  • 6 kilo taşak gerektiren bir eylem bu öyle bamyayla olacak şeyler değil dedirtir.
  • bir cok gelismis ulkede demokrasinin oturmasi icin gazetecilere buyuk roller duser. misal abd'de watergate skandalini washington post'ta calisan gazetecilerin olagan ustu cabasi ortaya cikarmistir. ornekleri cogaltabiliriz.
    bu nedenle gelismis ulkelerde basin ozgurlugu demokrasinin en onemli unsuru sayilir. sonucta butun sistem curudugunde bunu ortaya cikarip insanlari uyandiracak son odak gazetelerdir.

    turkiye o kadar abuk sabuk bir ulke oldu ki bir gazeteci cikip kendi asli gorevini ispanya'da top oynayan 20'li yaslarindaki bir futbolcuya yukluyor. bu arada ornek verdigi ulke de fildisi sahilleri.

    oldu olacak ankara'daki patlamanin arkasindaki gucleri de olcay sahan ortaya cikarsin. cezalarini da gokhan tore kessin.

    o son ugur mumcu'yu oldurtmeyecektik.
  • oha amk. adamın tipine bakınca bir şey zannediyorsun.

    fildişi sahili 3000 dolar milli gelirli bir afrika ülkesi. gelişmemiş ülke. drogba haricinde pek fazla saygı duyulan figür olduğunu zannetmiyorum.

    lafı çok uzatmayacağım, türkiye çok farklı bir ülke. bir tane futbolcunun lafı dinlenmez, öyle lafı dinlenecek adam numaralarına girmeye kalkarsa da rezil eder atarlar.

    ucuz gazetecilik bu işte, popülizmin allahını yapmış adam ve bununla para kazanıyor. gidip maaşlı bir iş bulmalı.

    edit: yapamadı
  • drogba ve arda arasindaki fark utopyadir. drogba liderdir. bunu galatasaray'dayken de gorduk. ama arda populist yetenekli bir futbolcudur.

    boyle bir birlestirmeyi yapmaktan ziyade 10 kasim'da ataturk fotografi paylasir, ertesi hafta "cumhurbaskanimiz* beni ziyaret etmis sizi cok sevyom basganim" diye instagramda paylasir. yani oyle birlestirmeye tesebbus etmektense bir o gruba bir bu gruba mezhiyetler duzer. "siyaset yapmam abii" der. zaten galatasaray'da kaptanligi ve baskilari kaldiramadigi icin kosa kosa atletico madrid'e giden bir adam arda.

    o yuzden yapmayin. cocuk zaten barcelona'ya gidip hayaline kavusmusken hayatta yapamayacagi bir seyi onerip yikmayin cocugu...
  • adam gibi oynasın finallerde bana yeter.

    tanım: saçma bir önermedir.
  • arda'yı istifaya çağırarak sonlandırılacak istek. onuruyla istifa etsin futbolculuktan. ülkeyi birleştirme gücü yoktur kendisinin.
hesabın var mı? giriş yap