• edit 3:e-bebek bütün sosyal platformlarda reklam adına yazılan olumsuz yorumları anında imha ediyor.
    bu instagram linki: https://www.instagram.com/…1ew/?igshid=wfyeh1dm212l

    bu da twitter: https://mobile.twitter.com/ebebek?lang=tr

    geçen de billur kalkavan denen şahsın söylediklerine içten içe çok sinir olmuştum bir anne olarak ama...

    ama, yani bu kadar da olmaz yahu!

    siz o bebek arabasına bebeği koyup sokağa çıkınca niye herkes önünüzde diz çöksün istiyosunuz yahu hayırdır?

    tek suçu karşıdan yürüyerek gelmek olan o iki adamı yok etmenin mantığı nedir? siz o kaldırımda yürüyorsunuz diye, herkes yolunuzdan çekilsin de 2 saniye bile siz başkalarını beklemeyin mi yani? ya da azıcık sabredersin zaten kenara çekilir sana yol verirler. ama yoooook herkes şehzade/prenses annesi olduğu için beklenir mi hiç?

    süslü püslü alışveriş torbalı kadının saçını ne hakla dağıtıyorsunuz mesela? sizin gibi doğurmayı üremeyi tercih etmedi saçına başına baktı, alışveriş yaptı diye bu neyin kini? kim kimi ne hakla yargılıyor? herkes üremek zorunda mı? sen üredin kendini saldın diye her kadın aynı şeyi yapmak mecburiyetinde mi? bir de böyle kadınlar gününde filan feminist feminist ahkam keserler. bu dünyada kadın kadının kurdu olmuş yemin ederim.

    ha bir de dokunmadığı müddetçe tonton bi teyze çocuğuma agucuk gugucuk yapabilir. insan olmayı sosyal hayat iletişimini bu kadar mı unuttunuz? tamam taciz tamam tecavüz tamam mikrop tamam mahremiyet alanı filan kabul de bi bebeğe uzaktan da ay canım yapamıycaksak yerim böyle dünyayı.

    not: anneyim. bizzat her zorluğu yaşadım ama sırf ben doğurdum diye herkes yolumdan çekilsin veya fit ve havalı kadınlar yokolsun istememiştim. bu bildiğiniz düpedüz şımarıklıktır. ve bir anne olarak ben bu anne tipine feci sinir oluyorum.

    bu arada link: https://youtu.be/6yvzriywmjg

    bi de altına analar ay bayıldıkkk filan yazmışlar ya hakikaten bu ülkenin insanının özgürlük tanımıyla ilgili ciddi sıkıntıları var.

    edit: mesaj kutumu küfürlü mesajlarıyla kirletenler, tek üzüntüm çocuğum sizin yetiştirdiğiniz ya da yetiştirecek olduğunuz çocuklarla aynı çağda yaşayacak.

    edit2: vazgeçtim üzülmüyorum. o kadar güzel mesajlar geliyor ki çoğunluk biziz sizin çocuklar da bizimkilerin arasında eğitilir düzelir inşallah.
  • başlık sahibi arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.

    artık doğuran, doğurmayı bırak hamile kalan kadınların büyük çoğunluğu zannediyor ki, dünya onlar için dönüyor. herkes sussun kendi konuşsun, herkes dursun kendi yürüsün istiyor. çocuk doğurmak pek çok zaman için bir tercihtir ve bu tercih bir ayrıcalık gerekçesi değildir.

    tanım : bir bebek ürünleri mağazası reklamı
  • kaş yaparken göz çıkaran reklam.
  • allahım nasıl da mutlu oluyorum aklımdan geçenleri düşünen başka kişiler olduğunu gördüğümde!

    başlık sahibine çok teşekkür ederim.

    gördüğüm an bu nedir ya? diyerek tepki verdiğim reklamdır. oldum olası reklam izlemeyi severim, yorum yaparım, sıkılmam.
    ilk etapta kaldırımı işgal eden arabalara filan gönderme vardı, iyiymiş dedim.
    sonra başka versiyonunda o annenin kıskançlaşıp fettanlaşma anına denk geldim ve yuh dedim. tamam kabul bu kafada insan çok ama bu düşünceyle reklam yapmak nedir?

    tanım: genellikle içinde mutsuz insanlar gördüğüm mağazanın acayip reklamı.
  • çocuk yapmak isteyenleri bu fikirden soğutacak olma potansiyeli bakımından başarılı bulduğum bir reklamdır. dünyanın ihtiyacı olan son şey daha çok insan.
  • reklamı götünüzle mi izlediniz acaba? ya da keşke sesini açsanız da arkada çalan şarkıyı dinleseniz.

    reklam bunlar yok edilmelidir demiyor. kadın anne olunca değişir diyor, ve bunu da abartılı bir şekilde kadının gözünden yapıyor. yani tam da eleştirdiğiniz o abartılı davranışların anne olunca yapıldığını gösteriyor.

    ha, bunun yanında bu abartılı davranışlardan bahsederken sırtlan tipler de hemen üşüşmüşler başlığa. dur onlara da iki lafım var:

    kimse bebek arabasına bebeği koyup sokağa çıkınca niye herkes önünüzde diz çöksün istemiyor, sığır olunmasın, 13 kg bebek, 12 kg araba, 25 kg'ı istanbul'un eciş bücüş kaldırımlarında itmeye çalışan kadınlara karşıdan gelen iki öküz 3 saniye (evet 3 saniye, daha fazla değil) durup yol versin isteniyor.

    çok güzel şu şekilde çevirebilirim argümanı: hayırdır, yarak gibi sokağa çıkıp yürüyeceksiniz diye kaldırımların kralı mı sanıyorsunuz kendinizi?

    karşıdan bir bebek gördünüz diye, kedi yavrusu sever gibi agucuk bugucuk yapma hakkını kim veriyor size, ki kuvvetle muhtemel uzaklaşmazsanız elini, suratını öpme faslı da başlayacak.

    ve evet kadın, anne olunca değişiyor. ve sürpriz, erkek de baba olunca değişiyor.

    ve evet, çocuğum hepinizin sikik bakış açınızdan daha değerli.
  • ha bu arada göt, sikik, yarrak gibi argo tabirleri gerektiği yerde çok güzel kullanan biri olarak; sakin ol şampiyon seni anlıyoruz. en aşşırı östrojenli premses annesi sensin.

    yolların fatihisin ez geç alayımızı.
  • bepantol mevzusundan dolayı zaten acayip gıcık olduğum markanın reklamıdır. demek ki sadece benim düşüncelerim değilmiş. önyargısız olmaya çalışsam da her denk geldiğimde sinir oluyorum. kendi başına yürüyen bir kadının saçlarını bozma isteği mi duyuyor tüm anneler? bu nasıl bencil ve fesat bir düşünce anlamıyorum. zaten reklam müziğinde de"değişir her şey ben istediğim zaman" falan diyor. gerçi firma da haklı günümüz annelerinde var böyle bir düşünce. ben 24 saat çalışıyorum çünkü anayım ben diyen bir arkadaşımı aklıma getiriyor sadece
  • yukarıda eleştirilecek yanları gayet güzel anlatılmış. bir ek de benden, anne olmak isteyip olamayan kadınları kırmaya devam edin bakalım. "annelik bir mucizedir" öyle herkes beceremez, olabilen üstün insandır. yanında çocuğu olmayan (muhtemelen anne olmayan) kadın rakiptir, gereksizdir, saçı başı dağılsındır.
  • başlığı yazan hemcinsime sonuna kadar katılıyorum. maalesef ülkemizdeki şımarıklık ve bencillik düzeyi bu seviyelere geldi. ekşi sözlük sayesinde görüyoruz yapılan saçma sapan kına gecelerini , gelin hamamlarını,bebek geliyor partilerini.. herkes her şeyin en güzelini en şatafatlısını en pahalısını istiyor. ee firmalarda bunun farkında reklamlarını ona göre yapıyor. ama iğrenç derecede görgüsüz ve boş, bir ülke dolusu insan olduk..
hesabın var mı? giriş yap