• diyanete bağlı, istanbul, yenidoğan bilal-i habeşi camisi’nde görev yapan gencecik imam.

    varlığından facebook'ta denk geldiğim, camilerin insanlara hizmet edilen mekanlar olmaktan çıktığını ve birilerine rant olduğunu, camilerde toplanan paraların nerelere harcandığının meçhul olduğunu belirten bir videosu ile haberdar olduğum ve "vay be, böyle imamlar da mı varmış" diyerek takdir ettiğim güzel insan, genç imam.

    ".....
    - camilerde toplanan paralar, ne oluyor?
    - cami dernekleri, paraları ne yapıyor?
    - hesabını sorduğumuz da, hırsızlıkla suçlanıyoruz.
    - bu zamana kadar, dib ve müftülüklerin bir cami veya kur'an kursu yaptırdığına şahit olmadım.

    karsan camilerde diyanetin emri dışında dernekler adına da paralar toplandığını belirterek, bu paraların nerelere ve kimlere gittiğinin meçhul olduğunu anlattı.

    üstelik bu derneklerin, camilerin ihtiyaçları olduğunda da camilere yardım etmediğini belirten karsan, derneklere kimsenin hesap soramadığını belirtti. derneklerin, imamlara baskı kurduğunu anlatan ebubekir karsan, yasal olarak “dernek” statüsünde olan cemaatlerin camileri mesken tuttuğunu ve camilerde toplanan rantı paylaştığını iddia etti."

    https://www.facebook.com/…by6gotp2bdub5kbnfjw3vjn5i

    ***
    ekleme:
    yakın zamanda sürüldüğünü ya da işten atıldığını duyarız...
  • camilerden toplanan paralardan rahatsız olan dahası bu paraların bir kısmının bazı cemaatlerin derneklerine aktarıldığından dem vuran imamların vaazlerinde hakkı tavsiye ettikten sonra yardım toplama cümlelerini kullanmasından rahatsızlık duyan ve sonunda görevden alınmış imanlı yürek.
  • yakında ateist ya da deist olması muhtemel genç imam.
    kral çıplak dediği için, görevinden de açığa alınmış.
  • doğru bildiğini yapacak cesareti göstermiş, temiz yürekli hakiki bir din görevlisidir. aslında olması gerekeni yapmıştır. şaşılacak olan bugüne dek o'nun yapabildiğini başkasının yapamamış olmasıdır.
    sonuç olarak kendisinin bir memur olmasından kaynaklı "izinsiz basın açıklaması yapmak" suçu ile açığa alınmış olmasında bir problem görmüyorum. kısa bir süre içinde göreve iade edilmesini, kalbinin hep temiz kalmasını ve hayatı boyunca yanlışlığa karşı hep cesur olmasını dilerim.
  • arkasında namaz kılınmasını hak edecek bir iş yapmış imam. az da olsa bir şey göstermiş işte. validesultan cami imamı da zamanında "ben yalan söyleyemem" diyerek böyle bir emare göstermişti.

    yılbaşında amcamı kaybettik. cenaze'de mevlitte lafı ikide bir 15 temmuz'a getiren paralı köpeklerden azıcık farkı var gibi sanki.
  • nice anlamsız başlığın altında sayfalar dolusu entry varken, bu başlığın bu durumda olması ülkemizin özetidir.
  • teşekkürler. bizim sizin gibi dürüst ve inançlı insanlarla birlikte yaşamaya itirazımız olamaz. size yapılan devlet muamelesi de açıkça bir kez daha bize göstermiştir ki bu dinciler sizin gibi dürüst müslümanlara hiç ama hiç benzemiyorlar.

    tanım: acil gündeme getirilip sahip çıkılması gereken imam.
  • tahmin edileceği gibi izinsiz demeç vermekten açığa alınmıştır.

    http://www.hurriyet.com.tr/…m-aciga-alindi-40747833
  • (bkz: 17 ağustos 2018 imamların silahlı kavgası)

    anılan cami yardımları üzerinden kaç kişi can verdi be! dürüst adammış, doğruyu söylemiş dokuz köyden kovulmuş.
hesabın var mı? giriş yap