• bir türk markası, kadir köymen'in son harikası. yakında tüm bağımsız ve yüksek bütçe sinema endüstrisi tarafından tanınacak olan marka.
  • güzel de bir tanıtım videosu hazırlamış. 1300 doları olan için heyecanlı bir dslr aparatı.
    http://www.edelkrone.com/index.php#/edelkrone/
  • biraz önce yakın zamanda alacağım dslr için video aparatlarına bakınırken youtube reklamlarında rastgeldim edelkrone'a. reklamdaki görüntü çok cezbetti beni ve normalde pek yapmadığım bir işi yapıp reklamı tıklayak internet sitesine yöneldim. dil seçenekleri arasında türkçe'nin en başta olması ile türk yapımı olduğunu düşündüm ilk etapta fakat sonra broşürü açıp tasarımın derinliklerine yol aldıkça türk ürünü olamayacağını düşündüm. çok büyük bir ihtiyacı müthiş tasarımla ve yeniliklerle gideren, inceledikçe oha oha şeklinde tepkiler verdiğim bu ürünün kadir köymen'in tasarımı olduğunu bir youtube videosu ile öğrendiğimde ise resmen şoka girdim.

    kadir köymen'i uzun zamandır bilirim. kısa filmcilik adına yaptığı işleri, 35 mm adaptörü ile uğraşmasını, kamera ekipmanlarına olan merakını vs takdir ederdim. filmlerini teknik açıdan başarılı bulsam da bana woav dedirtecek bir yapımı yoktur. premiere pro derslerini ise çok başarısız bulmuştum. gel gelelim bu tasarımı eğer tek başına yaptıysa, bu ürün onun çalışmalarının eseriyse kendisine kocaman bir bravo demek isterim.

    ürünü anlatmaya gerek yok, merak eden girip sitesine çok güzel anlatan broşürü okuyabilir. şayet param olsaydı hiç düşünmeden gider alırdım. bu ürünün en önemli özelliği ürün tasarımının temelinde yer alan tecrübe. kadir köymen yıllar boyu çekimleri sırasında edindiği tecrübeler ışığında tespit ettiği ihtiyaçları giderecek nokta atışlar yapmış üründe. işlevsellikle birlikte olmazsa olmaz görselliği de katmış. ürün kalitesinin üst düzey olduğundan da şüphem yok. bu ürünün tek handikapı fiyatı. üretim maliyetleri nedir bilemem fakat şu haliyle prodüksiyon firmaları ve zengin kısa filmciler dışında müşteri edinmesi zor. hızla artan dslr video pazarında bu ürünün alım gücü yeten için mükemmel bir seçim olduğunu kullanmadan söyleyebilirim. zaten okduğum kadarıyla kullananlardan da çok pozitif yorumlar gelmiş. bir şekilde ürün seri üretimle ya da bir takım geliştirmelerle biraz daha ucuzlarsa dünya çapında çok satılan bir ürün olabilir.

    kadir köymen'i gerçekten tebrik ediyorum. bu yolda yürümeye devam etmesini dilerim.
  • mevzubahis tanıtım videosu izlendiğinde görüldüğü üzere aparatlar tek tek eklendikçe sona doğru bildiğin voltran gibi birşey oluyor bu. hani ilk başta basit bir tripod havası var gibi görünse de devamında şaşırtıyor. düşünüp tasarlayanı tebrik etmek lazım. hani fotoğrafa merak sardırıp bütçesini de ayarlayabilen birisiyseniz almak gayet güzel olabilir.
  • kadir köymen'den harika bir iş. sitenin tasarımından tutun da cihazların dizaynlarına hersey emek dolu ve cok özenli.bu adam gercekten tebrigi hakediyor.pocket rig denen aleti almayı düşünüyorum lakin azcık pahalı mı diye düşünmüyor degilim.
  • slider olayına ne zaman girecekler diye düşünürken 12.12.12 tarihinde çıkaracakları ürünle ile bu sektöre de el atmışlardır. sadece zacuto ile rakiplerken şimdi kessler ile de rekabete girecekler galiba. türkiyeden böyle müthiş işlerin çıkması göğüs kabartıyor.
  • film satışını eleştirirken, binlerce dolara sinema ekipmanı satan bir adamın sahip olduğu firma.

    film satışının gereksiz olduğu, bir filmin yalnızca bir kere izlendiği ve arşivleme sisteminin saçma olduğunu savunacak kadar sinema sanatıyla alakasız, düz mantık ve yüzeysel bir adam, böyle bir firma kurmuş ve sinema yapacak insanlara binlerce dolardan ekipman satıyor.

    "filmleri satmayın, kiralayın, onun fiyatı da bir dolar olsun. izleyip geri verelim, nasılsa bir daha izlemeyeceğiz. halbuki bir müzik albümü öyle mi? defalarca dinliyoruz" falan kafasında.

    keşke müzik yapan insanlar için birşeyler hazırlasan kadir köymen. ne bileyim cd falan sat en kötü. hizmet ürünü sattığın sektörle alakalı bu kadar ilginç fikirlere sahip olman ayıptır. sen satacaksın ürünü, adam film yapacak ve sen bu filmin pahalı olduğunu söyleyeceksin. bu ürünleri üretenler sizlersiniz kardeşim, bir film yapımında en çok paranın nereye gittiğini siz iyi bilirsiniz. az kazanmayı göze alıyorsanız, film yapanlar da film satışını durdurur. iki parça metale 3 bin dolar isteyip, filmler pahalı demek ayıptır, aymazlıktır.
  • müşteri ilişkileri oldukça iyi olan firma. kendilerinden follow focus pro, rods, dslr camera plate ve lens gear aldım. siparişimin her alanında yakından ilgilendiler.

    ürünlere gelince kutulama şekli olsun, malzeme kalitesi olsun, işçilik olsun her anlamda memnun kaldım diyebilirim. tek şikayetim fiyatları biraz tuzlu. türkiye'de üretim yapan ve sinemanın zorluklarını tecrübe etmiş kadir köymen'in fiyat konusunda daha makul olmasını beklerdim. tabii ki çin malı follow focus'lar kadar ucuz olsun demiyorum ama bu kadar da pahalı olmasa daha iyi olurdu.

    ha aldığıma pişman mıyım kesinlikle hayır.

    aynı kalitede sinema ekipmanları üreten bir başka türk firması için:

    (bkz: lensse)
  • şerefsizim aklıma geldiydi dememe sebep olan firma. cok basarili gercekten. ayrica ankara ostim'e de saygimi katlamistir bu firma.

    aklima gelmisti dememin sebebi de; bir yuksek makine ve mekatronik muhendisi arkadasimla beraber cok daha gelismis bir versiyonunu tasarlayip, kaynak sikintisi yuzunden uretemeyisimizdir. bu firma bana bizim tasarimimizin da ankara'da gayet saglikli ve uluslararasi standartlarda uretilebilecegini gosterdi. sanirim bizim icin tek yol, tubitak proje destegi olacak.

    bunun disinda kendi islerimizde kullanmak icin edelkrone sliderplus v2'den bir adet almak icin harekete gectik. yillardir bu isleri yapan ve bircok farkli ekipmani kullanan bir fotografci olarak kendileriyle gurur duyuyorum haddim olmasa da. tebrikler.
  • insana sağlam şok yaşatan firmalardan birisi. hani olur ya illaki herkese "lan niye bizden böyle bir firma hiç çıkmaz ki" dersin, sitede gezerken. hayıflanırsın. neyse dur bakayım türkiye'de bayileri var mıymış derken, bir de bakarsın ki lan zaten türk firmasıymış!. vay arkadaş ne güzel.
hesabın var mı? giriş yap